Speltips: Toppmöte i Central Division när Colorado Avalanche gästar Minnesota Wild!

Mats Zuccarello
En härlig natt med fina NHL-bataljer väntar. I Central Division ska Minnesota Wild och Colorado Avalanche göra upp i Xcel Energy Center och strax efteråt drabbar Dallas Stars och Winnipeg Jets samman. Som avslutning på natten besöker Carolina Hurricanes Seattle Kraken och jag har speltips i samtliga tre matcher!

Säsongen 2022/23 är äntligen igång på allvar och vi har redan bjudits på några riktiga smällkarameller till matcher. Det är ännu tidigt på säsongen och min uppfattning är att marknaden ännu inte kommit helt rätt på lagen. Inför natten har jag tre speltips jag vill skicka med!

Minnesota Wild - Colorado Avalanche

På förhand de två givna favoriterna att vinna Central Division. Minnesota har dock fått en mindre trevlig start på säsongen med förlust mot New York Rangers och Los Angeles Kings. Det största problemet har varit defensiven samt målvaktsspelet, totalt har det läckt in 14 mål på 69 skott. Marc-Andre Fleury har mottagit mycket kritik för svaga ingripande men hoppas på att få chansen att revanschera sig i natt mot Stanley Cup-mästarna Colorado. I grunden är han en mycket kapabel målvakt, men skulle prestationerna utebli har Wild problem då andremålvakten Filip Gustavsson är ett högst oprövat kort med enbart 28 matcher i NHL. Colorado som inför säsongen tappat bland annat Nazem Kadri och Andre Burakovsky är trots tappen ett av ligans mest fruktade lag. Backsidan är tillsammans med Calgary Flames ligans starkaste och fortsatt finns det offensiv höjd i forwardsgruppen som ständigt är ett hot. Vill man ha mer insikt i min grundvärdering av de bägge lagen rekommenderar jag att man spanar in min NHL guide.

Jag tycker att hemmalaget Minnesota fortfarande måste respekteras för den fina trupp laget trots allt besitter. Det är garanterat ett revanschsuget gäng som ställer upp på isen under natten till onsdag och jag tycker värdet ligger på hemmaseger! Hos bet365 hittar vi Minnesota Wild att vinna matchen inklusive övertid och straffar till 2,10.

Dallas Stars - Winnipeg Jets

Dallas Stars - Winnipeg Jets

Fredag 02:00, NHL

Hemmalaget Dallas Stars har fått en pangstart på säsongen med två raka segrar mot Nashville Predators med övertygande siffror. Den som läst min guide inför säsongen vet att jag gillar det här Dallas-laget. Det är en solid kärna som kryddas med mycket talang i spelare som Jason Robertson, Miro Heiskanen, Jake Ottinger och Roope Hintz. Mason Marchment som jag varnade för kunde bli en fin offensiv rekrytering som flyger under radarn har redan bevisat sig med tre mål på de inledande två matcherna.

På andra sidan kommer det kanadensiska laget Winnipeg Jets som ännu bara spelat en match den här säsongen. I premiären stod laget för en bra skalp då New York Rangers framfart stoppades och kanadensarna stod som segrare. Likt tidigare säsonger ser Winnipeg Jets fortsatt väldigt framtunga ut och mycket hänger på Connor Hellebuyck i målet för att det inte ska trilla in för mycket mål bakåt. I grund och botten finns det dock en väldigt spännande offensiv som på en bra dag kan trycka ner de flesta lag i skosulorna. Över en hel säsong är Winnipeg Jets inget lag jag tror klarar av att ta en slutspelsplats då backsidan är alldeles för tunn. Men inför den här bataljen tycker jag hemmalaget värderas upp lite väl baserat på ett par fina insatser. Det finns gott om höjd i bortalaget och kan Hellebuyck göra en lika fin insats som senast tror jag Jets kan dra det längsta strået! Jag kommer prova en slant på Winnipeg Jets moneyline hos Pinnacle till 2,32!

Seattle Kraken - Carolina Hurricanes

För den som hänger med på vår stream eller på vår Youtube-kanal när vi pratar NHL är det ingen nyhet att jag gillar Seattle Kraken. Trots den dåliga fjolårssäsongen finns det mycket höjd i det här laget. Som jag nämnde i min NHL-guide är det ett lag med bra djup i kedjorna och ett spännande namn i Matty Beniers som efter bara tre omgångar visat varför han är favorit att bli årets rookie. Den 19 år gamla Beniers har redan hunnit med att göra 1 mål och 3 assist. Laget som helhet har inlett lysande i min mening. Resultatraden kanske antyder annat med två förluster på de inledande tre matcherna. I premiären mot Anaheim var rånarluvan på för bortalaget, Seattle hade 4,64 i xG och ankorna xG 2,22 enligt Naturalstattrick. Faktum är att laget har hängt med i samtliga matcher och ser i många fall ut som det spelförande laget. Det är tidig på säsongen men känslan är att vi kommer se ett helt annat Seattle den här säsongen jämfört med förra!

Bortalaget Carolina behöver vid det här laget ingen närmare presentation, de har sedan ett par år varit ett av lagen som ofta nämns i Stanley Cup-sammanhang. Spelarna finns på plats och mycket fortsätter kretsa kring Sebastian Aho, Andrei Svechnikov, Jordan Staal och Teuvo Teravainen. Det är såklart ingen tvekan om att Carolina är det starkare laget och ska gälla som favoriter, men som jag många gånger tidigare nämnt är Seattle undervärderade och inför nattens match blir mitt spel ännu en gång på Kraken. Jag har spelat Seattle Kraken moneyline till 2,52 hos Pinnacle!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.