Speltips: Upplagt för ett stekhett derby!

Goitom
Djurgården tar emot AIK hemma på Tele2, och allt är upplagt för ett stekhett Derby. Förväntar mig att det smäller en hel del, och visst bör AIK dra nytta av Djurgårdens hårda spelschema samt skadesituation

Är det någon som vet hur det är att vinna Stockholms derbyn så är det AIKs huvudtränare, Henok Goitom. Få spelare har ett bättre facit än Goitom, och kan han ta bara en liten del av den känslan in till dagens drabbning kan det nog räcka långt.

Alla som följer Allsvenskan, vet att guldstriden blir allt tightare. Häcken vann igår planenligt hemma mot Giffarna Sundsvall, och sätter därmed press på övriga där uppe. Främste utmanarna Djurgården tar i eftermiddag emot antagonisterna AIK hemma på tele2 plasten, och visst är känslan att man är pressade att vinna för att haka på. Samtidigt så jagar Gnaget topp 3 och europaspel, och även här krävs då resultat.

Derbyn lever alltid sitt egna liv, så ofta är det tufft att ta ställning. Men jag skall göra mitt bästa.

Djurgårdens IF

Djurgården går som tåget ute i Europa. I veckan kvaddades Gent i ECL, och laget är nu mycket nära att ta gruppsegern och den åtrovärda slutspelsplatsen. Samtidigt är DIF inne i en brinnande guldstrid här hemma i Sverige. Häckens seger igår, gjorde att Djurgården nu är 6 poäng efter serietoppen. En seger idag är alltså högst nödvändig om hoppet skall leva hela vägen in.

Djurgården kliver in till dagens match med en del tuffa avbräcka. Mittbacken Hjalmar Ekdal halta av senast och väntas inte kunna spela. Samtidigt har vi frågetecken kring båda mittfältarna Findell och Schüller.

På hemmaplan i år har DIF starka. Bäst i hela serien om vi ser på siffrorna. 31 inspelade poäng av 36 möjliga är starka papper.

Jag vågar ändå påstå att Djurgården kliver in med en del trötta ben och skallar efter det tuffa spelschemat, vilket kanske kan bli tungan på vågen när detta skall summeras i eftermiddag.

AIK

AIK hittas på en femte plats i den allsvenska tabellen inför dagens derby, och en seger skulle kunna innebära att laget tar ett kliv upp Europaplatsen.

Inför dagens match har tränare Henok Goitom en rätt frisk trupp att tillgå. I veckan valde både Seb Larsson och Micke Lustig att gå ut med att de slutar efter säsongen. Vilket innebär att dagens Derby blir deras sista, så visst kan vi räkna med att man är taggade som få andra.

Vi har även en John Guidetti som bör gilla dessa lägen inför storpubliken. JG målade bland annat senast mot Bajen i lagets 2-2 match inför fulla Friendsläktare.

Rent truppmässigt är AIK svagare än dagens motståndare, men med förutsättningarna vi har tycker jag detta känns helt öppet.

Summering och speltips

Att Djurgården har hemmaplan idag är såklart en fördel. Den snabba plasten på Tele2 är inte alltid helt lättspelad. Samtidigt har AIK bra siffror på Tele2 mot Djurgården sedan tidigare. 3 raka vinster, och 3 raka nollor skämtar man inte bort.

Djurgården kommer som sagt in till dagens drabbning med lite olika frågetecken i truppen. Man kommer dessutom från en rejäl urladdning mot Gent, och djurgårdarna går som på moln.

Jag tror Henok Goitom scannat av läget väl, och har gjort sin analys av Djurgårdens senaste allsvenska möte med Häcken. Häcken kom ut och körde över ett småskakigt DIF under första 45, och jag hoppas AIK gör något liknande idag.

Samtidigt så har Djurgården vuxit in i många matcher förr, och till nuvarande priser vågar jag inte kliva in på plus-sidan för gästerna utan kommer istället titta på ett annat spår.

Jag tror AIK går ut och trycker till Djurgården från start. Jag tror man smäller lite extra och vill sätta DIF i darrning. En nykomponerad backlinje, och ett ovanligt mittfällt, måste klaffa och jag är tveksam att det sitter från minut 1.

Jag spelar därför AIK över 0.5 Mål i första halvlek till 2.45 ggr pengarna hos Pinnacle med en flat insats.

Som Bajare hoppas jag Självklart att AIK kan göra att bra resultat här, norpa poäng från DIF i toppstriden. Men spelet är mer baserat på hur jag tolkar dagens trupper och ingångsvärde.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.