Speltips: Säsongens första Gävle-Dala-derby!

Leksand jublar
Under torsdagskvällen har vi en full SHL-omgång framför oss med sju matcher på programmet. Jag tar här sikte på säsongens första Gävle-Dala-Derby mellan Brynäs och Leksand.

Levande spel

2022-10-06 19:00
Leksand Över 2.5 Lagmål @ 1.89
Brynäs IF
Leksands IF


Seriejumbon Brynäs IF tar under torsdagskvällen emot åttondeplacerade Leksands IF hemma i Monitor ERP Arena. Nedsläpp klockan 19:00

Brynäs IF-Leksands IF

Leksands IF - Brynäs IF

Lördag 15:15, SHL

Brynäs IF

Gävlelaget Brynäs har haft en trevande start på säsongen med en vinst och fem förluster på de sex inledande matcherna. Med den resultatraden placerar man sig längst ned i SHL-tabellen och Mikko Manners manskap har saker att jobba på i såväl offensiv som defensiv och i synnerhet det sistnämnda. Trots att man på pappret och på förhand, inför säsongen, såg ut att ha seriens starkaste målvaktspar i Anders Lindbäck och Veini Vehviläinen är man det lag som släppt in klart flest mål av samtliga lag i hela serien. Mycket på grund av en svag backbesättning där de starkaste namnen Johannes Kinnvall och David Sklenicka har sina styrkor i offensiven och är bristfälliga i det defensiva spelet. Brynäs har under säsongsöppningen varit ett av de lag som släppt till allra flest målchanser och när varken Lindbäck eller Vehviläinen kommit upp i nivå har det runnit iväg bakåt. Senast mot Malmö, under söndagseftermiddagen, rann siffrorna iväg till 8-4 i rödhökarnas favör och dessförinnan fick man på nosen av Växjö med 4-1. Man har släppt in två mål eller fler i samtliga matcher den här säsongen, inklusive matchen mot Oskarshamn som förlorades med 2-1 efter övertid. Det finns uppenbarligen brister i Brynäs och i synnerhet dess försvarsspel, och med Simon Bertilsson avstängd de kommande två matcherna efter en huvudtackling i matchen mot Malmö ser det än dystrare ut för de svartgulröda från Gävle.

Leksands IF

Det ser desto muntrare ut för Leksand som äntrar detta rivalmöte med en klart finare form än värdarna då man i veckan vann två av tre matcher då HV71 och Frölunda besegrades men då Örebro blev en för svår nöt att knäcka. Björn Hellkvist manskap har efter tre segrar på de fyra senaste matcherna börjat klättra i tabellen och börjar mer och mer se ut som i fjol med fler skapade målchanser än tidigare och har sett till de två senaste omgångarna varit ett av de lag som skapat flest målchanser av samtliga. Dessutom har man toppspelare som producerar i bland annat Kloos och Ruohomaa, och dessutom kanske den kanadensiske forwarden John Quenneville få fart på produktionen då han i matchen mot Frölunda svarade för ett mål. Under måndagen stod det också klart att Leksand värvar Lucas Elvenes från HV71. En totalt misslyckad säsongsöppning hos HV71 med noll poäng på tre matcher och två matcher utanför laget. Det finns dock potential hos Elvenes som svarat för en mängd poäng på SHL-nivå hos Rögle och kommer från en stark säsong poängmässigt i AHL hos Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls. Marek Hrivik ser även han ut att göra säsongsdebut för Leksand - men man ska nog ännu inte ha några stora förhoppningar på den slovakiske forwarden då han kommer till Leksand utan matchträning efter sex månader utanför isen.

Slutsats och speltips

Ett Gävle-Dala-Derby mellan två lag som för tillfället befinner sig i skilda världar då hemmalaget är placerade längst ned i tabellen, är spelmässigt svaga och dessutom har försvarsspelaren Simon Bertilsson avstängd. För gästerna är det muntrare med tre segrar på de fyra senaste matcherna och med en ökad aktivitet i det offensiva spelet. Till matchen får man dessutom tillskott genom Lucas Elvenes och Marek Hrivik, som möjligen kan bidra med någonting för de blåvita från Dalarna. Med tanke på Brynäs bristande försvarsspel och på Leksands skärpta offensiv tycker jag att möjligheterna är goda till att se minst tre blåvita kassar.

Leksand Över 2.5 Lagmål @ 1.89 hos Betsson






Levande spel

2022-10-06 19:00
Leksand Över 2.5 Lagmål @ 1.89
Brynäs IF
Leksands IF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt