Speltips: Seriens hetaste lag på besök i Närke!

Skellefteå
Vi har sex matcher framför oss när vi blickar över lördagens SHL-schema och jag tar här sikte på Närke och matchen mellan Örebro och Skellefteå.

Levande spel

2022-10-01 18:00
Över 5.0 Mål @ 1.74
Örebro HK
Skellefteå AIK


Seriefyran Örebro HK tar under lördagskvällen emot serieledande Skellefteå AIK hemma i Behrn Arena. Nedsläpp klockan 18:00.

Örebro HK-Skellefteå AIK

Örebro HK - Skellefteå AIK

Torsdag 19:00, SHL

Örebro HK

De rödvita från Närke har inlett säsongen med blandade prestationer och resultat då man vunnit tre matcher och förlorat två. Man kommer närmast från en seger på bortais på Leksand med 4-3, där man ledde med 4-0 djupt in i den andra perioden innan dalmasarna jobbade sig in i matchen med tre raka mål och hade lägen för att sätta kvitteringspucken. Nu vänder man hem till Närke och Behrn Arena där man hittills i år ännu inte förlorat efter att ha besegrat både Linköping efter övertid och Oskarshamn med 4-1. På hemmais har Örebro historiskt sett varit starka och på ser man till enbart hemmamatcher är Örebro det lag som skapat flest målchanser. Man fick iväg hela 47 skott mot Oskarshamn, och borta mot Leksand fick man iväg ytterligare 35. Matchen mot Brynäs under tisdagen, där man föll med 3-2, är en plump i protokollet där man inte alls kunde svara emot och föll rättvist. Jämfört med tidigare säsonger är man inte lika tighta bakåt som tidigare och har faktiskt varit ett av de lag som släppt till flest målchanser av samtliga lag och det är i synnerhet i matcherna mot Frölunda, Leksand och Brynäs som man släppt till flest. Under säsongsinledningen har det även riktats en del frågetecken kring lagets powerplay då man bara svarat för två mål på tretton tillfällen. Mot Leksand visade Närkingarna att man sannerligen kan göra mål i spel fem mot fyra då man gjorde två mål i spelformen via Kristian Näkyvä och Emil Larsson.

Skellefteå AIK

Serieledande Skellefteå AIK kommer till Närke med dubbla segrar mot de regerande mästarna Färjestad i bagaget. 6-0 hemma i Skellefteå Kraft Arena följdes upp med en 6-4-seger i Löfbergs Arena. Robert Ohlsson har sannerligen fått fart på det norrländska maskineriet redan från säsongsstart och man har ett flertal spelare som producerar i offensiven och som hittas högst upp i SHL:s poängliga. Laget skapar mycket målchanser och man är också skarpa när man väl kommer till avslut är man otroligt skarpa. De gulsvarta från Västerbotten är det lag som gjort flest mål av samtliga i hela ligan med 25 gjorda mål på sex spelade matcher. Till skillnad från Örebro har Skellefteå visat slagkraftighet i powerplay redan från säsongsstart och följde under torsdagskvällen upp med ytterligare ett mål i spel fem mot fyra via Oskar Nilsson.

Slutsats och speltips

Toppmöte i Behrn Arena väntar under lördagskvällen då fjärdeplacerade Örebro tar emot serieledande Skellefteå. Två lag som kommer från vinstmatcher och som har sin tyngdkraft i det offensiva spelet. Örebro kommer ofta till bra målchanser, i synnerhet på hemmais, och detsamma gäller Skellefteå som både är skickliga på att skapa och konvertera målchanser. Med tanke på förutsättningarna tycker jag att möjligheterna till ett flertal mål är goda.

Över 5.0 Mål @ 1.74 hos Unibet

Insatsen tillbaka vid exakt fem mål (ordinarie speltid)






Levande spel

2022-10-01 18:00
Över 5.0 Mål @ 1.74
Örebro HK
Skellefteå AIK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt