Speltips: Valfest? Målfest? Derbyfest?

Darijan Bojanic
Söndag 11/9 lär bli en fullspäckad dag. Vi har val i Sverige och mycket fokus ligger såklart där. För oss sportälskare har vi dock ett Stockholms Derby på agendan. Jag har därför skrivit några rader om det sistnämnda.

Bajen tar emot Djurgården hemma på Tele2 i eftermiddag. En match av ruskig dignitet. Det är inte bara ett derby i mängden, utan vi har en match som förmodligen blir direkt avgörande i guldstriden. Tre poäng för gästerna skulle kunna innebära att man hänger av antagonisterna i sin guldjakt. Samtidigt som en seger för hemmalaget skulle innebära nytt liv i toppen.

Senast lagen möttes, vann DIF med 1-0. Reaktionerna i efterhand var att DIF hade "rånat" Bajen. Riktigt så överlägsna kanske jag inte tycker Bajen var, men visst förde man matchen under långa stunder. 69% bollinnehav hjälpte föga, då de riktigt farliga målchanserna uteblev. Nya möjligheter för de grönvita i eftermiddag.

Hammarby IF

Hammarby ligger alltså på tredje plats i den allsvenska tabellen inför Söndagens derby. Efter att ha rasat ihop fullständigt i den andra halvleken nere i Norrköping senast, är glappet upp till Häcken som leder serien nu 5 poäng, och en vinst i eftermiddag vore verkligen nödvändigt.

Bajen lekte fotboll under den första halvleken nere i Norrköping. 1-.0 var i underkant, och modet var på topp. Dessvärre för Cifuentes del, gick viktige kuggen Mads Fenger ut med känning i paus, och därefter kom förfallet. Siffrorna 1-4 var såklart lite stora sett till matchen, men andra halvlek var en av de sämre insatserna vi sett av de grönvita i år.

Till dagens drabbning finns några frågetecken i truppen. Mads Fenger och Simon Sandberg tränade så sent som några dagar sedan på egen hand, och skulle dessa saknas är det såklart ett jätte tapp. Jag tror kanske inte många förstår hur viktig Mads är för denna grupp.

Framåt så ser det okej ut. Bajen riskerade några avstängningar inför matchen, men dessa uteblev. Därför är firma Besara, Bojanic och Berisha intakt och bör kunna skapa offensiva farligaheter för hemmalaget. Vilka vi får se spela som yttrar runt Berisha är ännu osäkert. Jag tror inte Gurra Ludde petas, men formen måste vi frågasätta.

Hemma på Tele2 har Bajen tagit 24 av 33 möjliga poäng. Framåt står man noterade på 27 gjorda mål.

Djurgårdens IF

Djurgården kommer till dagens derby med gott mot. Laget har inte förlorat i allsvenskan sedan maj månad och visst finns inga planer på att förändra den fina sviten. Samtidigt börjar truppen få känna av ett tufft spelschema. Så sent som i Torsdags spelade Djurgården i Dublin, och de medicinska teamet bör få jobba hårt här.

Djurgården saknar idag viktige Victor Edvardsen, som drog på sig ett klumpigt gult kort efter snack senast mot Sirius. Man saknar även Elliot Käck.

Positivt för Djurgården är också att laget vänt den negativa trenden i Stockholms Derbyn. Från i stort sett alltid förlorat under de senaste decenniet har nu laget två raka segrar mot Bajen, och senast man stod som "bortalag" blev det 2-2 efter en svängig match.

Summering och speltips

Jag är fullt medveten om att Djurgården saknar Edvardsen idag. Lagets poängbäste spelare såhär långt, och en riktig krigare där framme. Samtidigt kan jag inte förstå varför oddset på övern stiger här.

Jag har svårt att se att vi får en lika tillknäppt historia som senast. Vi har ett Hammarby som måste vinna idag och man vill haka på guldjakten. Vi har ett Hammarby som är friska och utan avstängningar offensivt. Vi har frågetecken kring defensiva pjäser hos Bajen.

I Edvardsens frånvaro finns chansen att snabbe Joel Asoro får starta, och visst bör han kunna hota ett högt stående Hammarby.

Jag vrider och vänder på det. Spelar Fenger och Sandberg så känns det bättre för Bajen defensiven. Men är dessa inte friska och man skall klara sig utan, känns övern som en nobrainer.

Bajen kommer spela som bajen alltid gör, man kommer ha mycket boll, och försöka nöta ner sin motståndarna. Jag har svårt att se Djurgården med lite trötta ben, hålla nollan idag.

Jag tror vi får en rätt öppen tillställning, och ett derby med mycket känslor.

Jag har därför valt att spela över 2.5 mål mellan Hammarby och Djurgården, och hoppas såklart personligen att vi slaktar Skansen idag.

Över 2.5 mål till 1.99 är spelat med flat insats. Känns minst 10-15 punkter för högt i min bok.

Gå nu och rösta folk, så kan vi ha 100% fokus på eftermiddagens fina matcher från Allsvenskan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.