Speltips: Degerfors IF vs GIF Sundsvall - Nu ska säsongen avgöras trots att en tredjedel är kvar

Gif Sundsvall
Degerfors ska ta sig an GIF Sundsvall hemma på Stora Valla och det känns som att dessa två klubbar spelar avgörande, dramatiska matcher var och varannan kvart. Är det sista chansen för någon av klubbarna ikväll?

Levande spel

2022-08-27 17:30
GIF Sundsvall över 3,5 hörnor @ 2.20
Degerfors IF
GIF Sundsvall


AIK kom aldrig upp i tillräcklig nivå hemma mot Slovacko och lyckades aldrig få hål på den gästande bortamålvakten från Tjeckien. Istället slutade det endast 0-1 och BLGM fick då tyvärr inte rättas med vinst. En sur förlust och ett spel som jag tycker var värd ett bättre öde. Skitsamma, det är allsvensk fotboll igen! Degerfors ska ta sig an GIF Sundsvall hemma på Stora Valla och det känns som att dessa två klubbar spelar avgörande, dramatiska matcher var och varannan kvart. Är det sista chansen för någon av klubbarna ikväll?

Degerfors IF

Visst, 5-1 förlust i baken är möjligtvis inte så imponerande på pappret. Men faktum är att jag tycker Degerfors stod upp relativt bra stundtals borta på Tele2 Arena. Det var nog inte många som trodde att man skulle ha en chans att ta poäng och att fokuset nog låg på dagens match redan förra omgången. Det är alltså dags att ta sig an GIF Sundsvall hemma, ett Sundsvall man besegrade borta med 3-2 efter att "Abbe" Saidi chockat hela fotbollssverige med en sen vändning. Saidi finns inte kvar och hoppet knappt heller men visst är man favoriter hemma på Stora Valla. Hur ska säsongen summeras för Degen?

GIF Sundsvall

Det är svårt att säga något om Giffarna numer. Det är inte mycket positivt, det är inte mycket föränderligt. Trots att den objektive fotbollsanalytikern tydligt kan se att man behöver prioritera sitt defenisiva spel i matcherna så blir det lika tydligt varje match att det saknas allsvenskt självförtroende och kvalitet. Det är något med Giffarna och att släppa in mål som ser ut att vara omöjligt att släppa in den här säsongen. Ikväll kommer säsongens öde att avgöras. Jag säger inte att en vinst innebär att man kommer kunna klara ett kontrakt med tydligt är det att en förlust gör att man inte kan slå 3 lag i tabellen när säsongen ska summeras. Ska Hagbloms mannar chocka fotbollssverige?

Analys och speltips

Det är som sagt ett GIF Sundsvall med defensiva svårigheter som gästar ett Degerfors på Stora Valla. Ett Degerfors som står på 12 poäng den här säsongen, 9 av dessa har spelats in på just Stora Valla, mot ett GIF Sundsvall som ligger sist i tabellen på 10 poäng. Det är med andra ord ångest, möjligheter och liten optimism som kommer att andas denna härliga lördagskväll i Augusti. Vi ska titta lite på GIF Sundsvall och deras förmåga att skapa hörnor.

GIF Sundsvall har den här säsongen skapat 17 hörnor på följande 4 bortamatcher: Sirius, Varberg, Värnamo och Helsingborg. Det ger ett snitt på 4,25 hörnor per match. Varför har jag valt att välja ut dessa matcher? Dels är det lag på den nedre halvan av tabellen men det är även motståndare som skapat en matchbild som jag tror kommer spegla aftonens. Degerfors kommer att trycka på, GIF Sundsvall kommer stå låg och hoppas kunna kontra sönder hemmalaget och visst kommer man kunna komma loss stundtals. Jag väljer därför att tro på GIF Sundsvall och hörnor. När bet365 då sticker ut ordentligt med sin oddssättning tvekar jag inte.






Levande spel

2022-08-27 17:30
GIF Sundsvall över 3,5 hörnor @ 2.20
Degerfors IF
GIF Sundsvall


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt