Speltips: Cirkus F1 rullar vidare på Spa!

Max Verstappen i bilen
Sommaruppehållet är över och det är dags att börja tävla igen. Om nu tävlandet legat nere så har inte cirkusen gjort det, välkomna tillbaka till Formel 1 och en fartfylld tävling på Spa i Belgien!

Levande spel

2022-08-28 15:00
Max Verstappen snabbast varvtid @ 2.75


Även fast tävlandet haft ett upphåll så har det hänt massvis med saker under Formel 1-uppehållet. Jag kommer bara lyfta lite på locket om allt som hänt, ska jag få med allt får jag skriva en bok på 300 sidor och det finns det vare sig tid eller ork till.

Förarna

Vi börjar med förarmarknaden, den fick en kickstart när Sebastian Vettel meddelade att han skulle lägga av och drog igång en lavin av rockader. Vi försöker reda ut detta snabbt: Aston Martin fick helt plötsligt styrning över Fernando Alonso som kör för Alpine. Alpine hade erbjudit honom ett ettårskontrakt med option på ett år till, trots att det rent racemässigt är ett nerköp. Alonsos mål har dock hela tiden varit ett flerårskontrakt och han var lite sur på Alpines (Renault) vanliga senfärdighet och bytte raskt till Aston Martin från 2023 .

Detta lämnar en plats öppen i Alpine som snabbt gick ut i media med att deras juniorförare var klar för deras F1-team 2023. Något den utpekade Oscar Piastri snabbt dementerade och påstod att han redan skrivit kontrakt med McLaren 2023. Ett MacLaren som blir av med Daniel Ricciardo som köps ut i förtid för ryktesvisa summan av 2 miljoner pund, detta kunde ske till följd av ett uselt formulerat kontrakt från MacLarens sida. Tillbaka till Alpine och Mclarens påstådda signerade kontrakt med Piastri så ska detta nu synas av FIA:s kontraktsavdelning på måndag och min gissning är att Alpine får stå med Svarte Petter när krutröken lagt sig. Uselt skött av alla inblandade är min dom.

Bilarna

Vidare till själva bilarna och nya riktlinjer för att få bilarna att sluta hoppa groda i loppen. Nu ska studsandet mätas i varje bil och en höjning av golvet är det nya. Samtidigt har vissa fabrikanter valt att lägga in en "planka" istället för golv och därmed fått till ett flexande som påverkar körbarheten på ett positivt och kanske regelvidrigt sätt. Vid en intervju med FIA:s tekniske representant påstod han att det inte bara gällde Ferrari och Red Bull, ett rykte som florerar friskt, utan att det var 8-9 team som gjort likadant. Vad som blir resultatet av detta "fusk" återstår att se, rörigt värre är det.

Andra nyheter är att Audi går in redan 2026 som motortillverkare och att de kommer köpa in sig i Sauber, siffran som nämns är att de kommer köpa 45% av Sauber. Även Porsche (samma sfär som Audi och VW) ryktas gå in i Red Bull och där är siffran 50% av stallet.

Banan

Denna cirkus, rykten, halvsanningar och intressekonflikter dominerar F1 just nu. Men, vi har ett race att se fram emot i morgon, en riktig fartfest på en av säsongens snabbaste banor, Spa i Belgien! En svår bana med långa rakor och snäva knixiga partier. En olycksdrabbad bana mycket till följd av hastigheterna, det går oerhört fort under stora delar av den sju kilometer långa banan.

Det stora problemet för stallen är hur de ska ställa in bilarna, ska de satsa på låg downforce och tjäna tid på rakorna eller högre downforce och tjäna tid i de kurviga delarna? Ett tecken på hur svårt det är visar faktumet att Albon i sin Williams är snabbast i Sektor 1 men går som Bambi på hal is i knixarna. Det blir väldigt svårt för stallen att optimera inställningarna. För att gör det hela ännu svårare har teamen bestämt att byta motorer på 7 bilar vilket gör att dessa sju startar sist, både Verstappen och Leclerc som slåss om titeln har bytt units och startar därmed i de sista leden.

Träningar och kval

Red Bull har sett vassast ut överlag, de verkar ha minst problem med studsandet och lyckats bäst med sina uppdateringar, alla team kommer med någon form av uppdateringar till Spa varvid bakvingen är den viktigaste. Att ha en snabb bil här är viktigt då det om två race är Monza som också är en höghastighetsbana och får man till inställningar och uppdateringar för Spa passar dessa bra även på Monza.

Ferrari har varit näst bäst även om Sainz faktiskt var snabbast på FP1. Men, både Red Bull och Ferrari hämmas av att deras försteförare startar i de bakre leden efter motorbytet och de får därmed svårare att lägga upp en optimal strategi.Nu startar Sainz från pole med Perez bredvid före Alonso och Hamilton. Vad som kan ställa till det för alla är att Albon startar från ruta 6 och han har varit rätt överlägsen i fart i sektor 1, varning för karambolage de luxe här.

Slutsats och speltips

Som vanligt får jag säga är det svårt att hitta bra spel, något mina resultat visar med obevekligt tydlighet, .inte många rätt denna säsong. Men vi ger inte upp, betting är inte en sprint utan ett maraton!

Marknaden verkar räkna med att Max Verstappen ska vinna från femtonde startruta, det är inte omöjligt men då behövs både tur och mycket hjälp av andra och 2,65 på detta är inget jag köper. Då är Perez till 4.00 egentligen ett bättre spel OM nu inte hans uppgift detta race är att hjälpa Verstappen till vinst, därför går det spelet bort det med. Sainz till 3,25 då? Jag tycker att Ferrari varit för söliga med taktik och strategi den senaste tiden så jag avstår därmed även detta spel. Jag avstår helt enkelt från att spela på vem som vinner och tittar istället efter ett annat spel där jag tycker funnit värde!

Jag spekulerar i mycket strul, många olika strategier och att Verstappen, när han ser att han kan få svårt att vinna går för extrapoängen för snabbaste varv, Red Bull brukar vara fenomenala på att hitta rätt "fönster" för sina depåstopp och få ut sina förare på banan där det är minst antal bilar och minst trafik. Jag tror de gör så även denna gång och att Max ser till att hämta denna poäng utan något större problem. Konstigt nog ger detta förhållandevis goda 2.75 på bet365 och det är ett litet överodds i min mening!

Speltipset blir således att Max Verstappen har snabbast varvtid till 2,75 hos Bet365.

Gasa på!


Levande spel

2022-08-28 15:00
Max Verstappen snabbast varvtid @ 2.75


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.