Speltips: Ferrari krossar i Frankrike!

Leclerc hjälm
Det har blivit dags för ett av mina absoluta favoritrace, Frankrike Grand Prix. Längst fram i ledet startar Leclerc i sin Ferrari och jag tror han även når mållinjen först av samtliga!

Levande spel

2022-07-24 15:00
Leclerc vinnare @ 2.50
2022-07-24 15:00
Snabbaste varvtid och vinner loppet: Leclerc @ 6.00


Så var jag tillbaka, lagom till ett av mina favoritrace! Jag fick till midsommar besök av något elakt virus som inte var Covid utan något annat, vad det var för virus visste dock läkarna inte, bara att det var nog inte så bra att ha och det var det inte. Det var riktigt illa. Men som det gamla ordspråket säger, gottet slut allting slut och nu står jag åter på benen och gräver i odds och stökar runt bland rykten, halvsanningar och uttalanden i den heta F1-världen!

Frankrike Grand Prix

Det är dags att köra race i Frankrike och det är en riktigt skön bana på nästan 6 kilometer och 15 kurvor varav en del är på gränsen till kriminella, tänk dig att du har full gas och kommer till en kurva där instinkten är att givetvis att släppa av gasen, kanske bromsa men du vet att du måste fortsätta med plattan i botten. En svettig känsla givetvis och så tänker du att du ska göra det 53 varv till, galet! Men så är det här, full sula, stora målade avkörningszoner som flisar däck enormt om du råkar dansa ut ur spåret och du måste gasa som en galning genom svängarna, sjukt kul att kolla på!

Uppdateringar

Istället för att skriva alla uppdateringar teamen har med sig denna helg är det lättare att skriva att Haas har inga, alla andra team har massa. De flesta teamen kommer med uppdaterade golv för att få ner hoppande och skuttande bilar, lite nya småvingar och andra aerodynamiska förändringar är också på plats. Ingen uppdatering förvisso men Ferrari byter motor på Sainz bil efter haveriet senast och han kommer starta sist ihop med Magnussen som också bytt motor.

Mclarens strul

Det har varit mycket snack om platserna i Mclarens alla tävlingsstall, de finns representerade i stort sett varenda klass av racing och har kontrakt idag med fler förare än vad dom har bilar till. Daniel Ricciardo som varit en besvikelse har fått lite offentligt ris från VD:n Zac Brown i stallet och har ryktesvis placerats lite här och var. Problemet är att han redan har kontrakt för nästa år som enligt honom själv bara kan brytas av honom själv och det är han helt ointresserad av. Rykten påstår dock att kontraktet även innehåller någon form av prestationskrav, ett rykte vilket Zac Brown själv verkar vara upphovsman till.

Nåväl, de har testat en mängd förare och ingen i Mclarens organisation kan nog känna sig helt säker, svenske Felix Rosenqvist, som kör för dem i deras Indystall inkluderat. Det är med andra ord mycket rörigt hos Mclaren i dagsläget.

Paul Ricard-banan och däckslitage

Det finns mycket att ta hänsyn till denna helg med däckslitage kommer vara en utslagsgivande faktor. Det är enormt varmt i Frankrike vilket innebär att däcken slits snabbt och tappar grepp mycket Snabbare än vanligt. Här spelar inställningar för downforce en väldigt stor roll och trots att banan med sina snabba kurvor egentligen behöver en hel del downforce kan teamen bli tvingade att skruva ner den enbart för att få däcken att hålla. Ett pitstop brukar vara standard här men om däcken brinner upp kan vi få se många förare tvingas göra ett extra däckbyte. Jag tycker Mercedes har en klar fördel däcksmässigt då deras bilar knappt sliter på däcken, men de är och andra sidan rätt mycket sämre för övrigt än både Ferrari och Red Bull. Red Bull är förvisso aningen bättre på att bevara däck än Ferrari men just för racet är det oerhört svårt att sia om då inställningarna avgör detta och om de vet vi inget förrän racet startar.

Dag 1

Ferrari såg oslagbara ut efter de två första träningarna i fredags. Flytande och harmoniskt men ändå fantastisk fart i de röda demonerna där Sainz var en hundradel snabbare än Leclerc och med en halv sekund ner till en sparsamt varvande Max Verstappen. Mercedes på plats 4 och 5 med Russel 2 tiondelar före Hamilton. En stor besvikelse för Mercedes som hade önskat ett bättre resultat för deras stora uppdateringspaket denna helg.

Dag 2

Fp3 såg helt annorlunda ut än fredagens träningar, Red Bull som sparat däck dag 1 gick nu ut och körde både fler och snabbare varv än konkurrenterna med Verstappen före Ferrari där återigen Sainz var före Leclerc och Hamilton slog sig in både framför Perez i Red Bull och stallkamrat Russell. Best of the rest blev “old man” Alonso.

Ferraris dominans var som bortblåst här och Red Bull med Verstappen såg glänsande ut. 6-7 km/h snabbare på den långa rakan än konkurrenterna gör att deras bilar blir svårare att köra om även om konkurrenterna får använda DRS. Fp3 klar fördel Red Bull!

Kval

Ferrari kör det ultimata teamspelet och låter Sainz agera hare för Leclerc. Mycket snyggt gjort av Ferrari att använda Sainz, som oavsett var han slutar i kvalet kommer starta sist, för att ge rygg och slå sönder luftmotstånd till kollegan bakom och därmed snuva Verstappen på Pole Position. Detta var precis vad Ferrari och Leclerc behövde för att sätta press på Verstappen både i racet och i VM!

Startposition inför söndag

  1. Leclerc
  2. Verstappen
  3. Perez
  4. Hamilton
  5. Norris

Att jag staplar upp de fem första får sin förklaring i mitt speltips, det är enligt mig en fördel för mitt spel med denna grid.

Speltips

Jag tror detta blir ett taktiskt lopp rakt igenom och att Ferrari satsar på att hålla undan från start och fram till första kurvan, drygt 700 meter in i loppet.Jag ser även framför mig att Leclerc får hjälp bakifrån med att klara detta då både Hamilton och Norris har bra chans att köra förbi Perez på startsträckan och därmed se till att Verstappen får titta lika mycket i backspegeln som framåt hela vägen till första kurvan.

Utifrån förutsättningarna anser jag att Ferrari kan chansa med däck-strategin och eventuellt starta med mjukare däck än konkurrenterna för att köra en snabbare men kortare första runda. Det finns även utrymme för att rent av chansa med en “tvåstoppare” även om den möjligheten blivit lite mer avlägsen då de sänkt hastighetsgränsen i pit så det tar någon sekund längre för varje stopp.

Spelen jag hittat är således dessa:

  • Leclerc vinnare (Förbättrade odds) @ 2.50 hos bet365
  • Snabbaste varvtid och vinner loppet: Charles Leclerc @ 6,00 hos Bet365

Sista spelet bygger på tesen att Ferrari chansar lite på två stopp i pit, väl värd en slant till sex gånger pengarna!

Race on!


Levande spel

2022-07-24 15:00
Leclerc vinnare @ 2.50
2022-07-24 15:00
Snabbaste varvtid och vinner loppet: Leclerc @ 6.00


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.