Speltips: Listerlandets finest stänger igen på nytt

Andreas Brännström
Två lag som båda går under den stora radarn går till kamp under söndagseftermiddag. Serieledarna Häcken tar sina resväskor ute på Hisingen och far ner till Blekinge för att gästa Mjällby på strandvallen. Spontant känner jag tight och tufft.

Mjällby är ett av säsongens succélag, tränare Brännström som tog över rodret inför säsongen har verkligen levt upp till alla förhoppningar. Laget ligger 9a i tabellen, men har bara 6 poäng upp till dagens motståndare, serieledarna Häcken. Kanske förväntade man sig en mer spelande fotboll under Brännström, men jag tycker man anpassat sig fint efter det material man har att tillgå.

Efter det allsvenska sommaruppehållet i Juni månad har Mjällby kryssat mot Norrköping hemma, samt besegrat AIK borta på Friends Arena. För gästande Häckens del, har det blivit två inspelade poäng. 2-2 borta mot Bajen på Tele2, och nu senast 1-1 hemma mot boråsarna Elfsborg.

Mjällby

Att Mjällby är svårslagna hemma på "blåsiga" strandvallen börjar bli en sanning. Laget har inte förlorat hemma sedan fjolårssäsongen då Sirius den 6e November vann med 3-2. Denna säsong har Blekingelaget 3 vinster och 3 kryss på hemmaplan. Förvisso har man kanske mött fler bottenlag än topplag, men samtidigt har man besegrat exempelvis Djurgården här hemma.

Till dagens drabbning har man en näst intill skadefri trupp att tillgå. Laget saknar MFF lånet Noah Eile, som varit borta ett tag. Men annars skall truppläget vara fint.

Kikar vi på senaste matchen mot AIK, så hyllas insatsen som en 5+ insats. Något som jag kanske tycker är lite väl starkt. Fine, man neutraliseradae Gnaget fullständigt defensivt. Men offensivt så var det en inviduell prestation som blev den stora skillnaden. Klart 5+ insats defensivt, men offensivt finns ännu saker att jobba på.

Vi måste dock varna för Silas Nwankwo som nu hittat nät i tre raka matcher.

Häcken

Häcken kommer alltså närmst från en 1-1 match mot Elfsborg hemma på Bravida Arena. En match man var det klart bättre laget, men som man inte riktigt lyckades få till avsluten i den sista tredjedelen. Som vanligt var det dock skyttekung Alexander Jeremejeff som fanns i målprotokollet. Jeremejeff står nu noterad på 12 mål och 3 assist i ligan, vilket är galna siffror på de inledande 11 fighterna. Jag skulle bli ytterst förvånad om han är kvar när fönstret stänger.

Ser vi på säsongen i sin helhet, så har Häcken gått under radarn. Som vanligt mycket snack om Stockholmslagen och MFF, och snack om att Häcken inte håller hela vägen. Samtidigt leder man nu serien och spänner musklerna ännu mer under fönstret här, då de rycktas om att Simon Gustafsson är påväg hem för att ansluta med sin bror.

Truppläget till dagens kamp är god, inga större skador att tala om och vi kan vänta oss starkast möjliga elva av Per-Mathias Högmo.

Summering och speltips

Säsongen är långt ifrån avgjord, vi ser att många av topplagen tappar poäng, och efter 12 spelade omgångar skiljer det alltså endast 6 poäng mellan ligatoppen och 9e platsen i tabellen. Mjällby är starka och stabila hemma, samtidigt som Häcken kommer från plasten hemma på Bravida till att nu spela på gräs.

Jag ser en tuff kamp framför mig, och jag är rätt säker på att Brännström och co. har scoutat Häcken väl. Plocka bort Jeremejeff och mycket av anfallskraften försvinner. Mjällby har endast släppt in 4 mål bakåt på säsongens 6 hemmamatcher, och xG mässigt brukar siffrorna stå lågt när de vankas match på Strandvallen.

Båda lagen vill såklart vinna matchen. Mjällby klättrar i tabellen vid en seger, samtidigt som Häcken tar ett rejält komando om ligatoppen vid en trepoängare.

Hur jag en vrider och vänder på det här, så har jag svårt att se Häcken ösa in mål framåt. Man hade svårt att göra mål senast mot Elfsborg. Mot Bajen gjorde man två, men då mot ett mer naivt och högt stående försvar än de man kommer behöva forcera idag.

Mitt spel i matchen blir därför under 2.5 mål till 1.97 inne hos Pinnacle. Tycker linan skall ner minst 10 punkter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.