Speltips: Kanadas Grand Prix

Fernando Alonso
Det blivit dags för en av säsongens roligaste race, Kanada Grand Prix i Montreal! Vi har redan blivit bjudna på ordentliga överraskningar i kvalet, eller vad sägs som den forna världsmästaren Fernando Alonso som startar i första led, för första gången sedan 2012!

Levande spel

2022-06-19 20:00
Fernando Alonso Vinnare @ 15.00


Senast gången Fernando Alonso startade i första led var det tyska Gran Prix 2012, den gången satt spanjoren i en Ferrari, denna gång kör han en Runault!

Raka spåret för Verstappen i Montreal?

Förhoppningsvis inte! Det är racedags igen och denna gång är vi i Montreal och tävlar. En fantastisk hybridbana belägen på en ö och en rolig bana att kolla F1 på. Banan har många likheter med banan i Baku, svåra kurvor som är både snabba, långsamma, tvära och utdragna. En lång raka för omkörningar kryddar det hela. Det är nog inget fabrikat som har någon speciell fördel av banan då den är så varierande i utformning, hög downforce eller låg downforce jämnas ut under ett varv, vilket innebär att det bör handla om dom gamla vanliga, Ferrari och Red Bull.

Snackisar

Det har varit gott om snackisar dessa två veckor sedan Baku men den största är utan tvekan porpoising på bilarna och hur man ska försöka få ner den. Porpoising är, extremt förenklat att bilen studsar något oerhört upp o ner till följd av det nya sättet att försöka få ner bilen i backen med så kallad groundeffect. Det har gått så långt nu att förarna vill att FIA gör något åt det med hänvisning till säkerhet och arbetsmiljö. Värst drabbade är Mercedes där både Hamilton och Russell får medicinsk behandling efter varje pass i bilen. Nu var det meningen att FIA skulle mäta hur kroppen och hjärnan känner av hoppandet med hjälp av sensorer, bland annat i förarnas öron denna helg men det sköts på framtiden.Det är iallafall ett stort problem för de flesta team och många förare, vi får hoppas dom löser det.

En annan snackis har varit hur många delar på Leclercs motor Ferrari skulle tvingas byta efter att hans motor rasade i Baku. Man får byta ut vissa motordelar utan konsekvenser men att bara pilla på turbon brukar få tävlingsledare att se rött. På lördagens träningar höll det inte längre och Ferrari fick byta ut hela poweuniten och därmed startar Leclerc sist i dagens race.

Träningar och kval

Det som stuckit ut denna helg är två saker, Ferraris oro för tillförlitligheten i deras motorer samt formen hos Alpines Fernando Alonso. Efter att ha gått som klockor i början av säsongen har nu Ferraris motorer havererat en efter annan och nu har både Sainz och Leclerc fått byta motorer. Jag tycker mig se att de ser försiktigare ut i träningar och det är inget gott tecken. Både Red Bull samt Ferrari höll sig bra med under dag ett i solsken och värme men den stora överraskningen var Alonso som var femma, han var snabb både på enstaka varv och längre stunder. Detta med en Renault som inte direkt rosat marknaden. Även stallkamraten Esteban Ocon såg bra ut och var långt framme.

För övrigt var det Max Verstappen som övertygade i vanlig ordning, både förare och stall verkar vara i toppform. Intressant var dag två, där regnet öste ner och frågan var vilka däck man skulle köra, full wet eller intermediate. Ferrari gav mer eller mindre upp dagen, försökte få upp Sainz så gott det gick men Alonso körde som en biltjuv i blötan och lyckades kvala in som två efter Verstappen, enormt bra gjort. Han har sett bra ut både på torrt och i blött vilket tyder på att Alpine (Renault) hittat något. Mercedes såg också bättre ut dag två med Hamilton framför Russell för första gången på ett tag och Maclaren verkar vara på gång de med, speciellt verkar Ricciardo skärpt till sig efter att team chefen offentligt klagat på avsaknaden av resultat. Allt som allt ser det dock ut som Red Bull sitter på leken även denna helg.

Speltips

Hade jag vetat att det skulle regna idag hade jag utan tvekan spelat Alonso topp tre och varit ganska säker på att det spelet sitter 8 av10 ggr. Men nu ska det vara strålande solsken hela dagen och det får mig att leta efter annat. Jag spekulerar i lite gulflagg och att teamen därför får byta strategier under racet och tack vare att Alonso startar i andra rutan drar jag iväg en rejäl chansning. Jag spelar på att Alonso, som inte har något med titelstriden att göra och inget att förlora utnyttjar att Verstappen har allt att förlora på att bråka med Alonso i starten då han leder VM. Att bråka med Alonso kan innebära att Verstappen helt enkelt blir körd av banan och i hans fall kan det innebära att han förlorar 20 poäng istället för att han vinner 25 poäng. Detta faktum plus att risken för både gulflagg och säkerhetsbilar, både riktiga och virtuella gör att jag drar iväg en rejäl kantboll. Jag spelar Alonso att vinna Kanadas GP till 15 ggr pengarna. Jag spelar på bet365 och lägger spelet under fliken Vinnare (Förbättrade odds). Lite tur och karambolage under racet och detta kan funka, 15 ggr är inte att förakta!

Gasa på!


Levande spel

2022-06-19 20:00
Fernando Alonso Vinnare @ 15.00


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.