Speltips: Spaniens Grand Prix

Hamilton
Äntligen har det blivit dags för Formel 1 att återigen köra race på spansk asfalt, det har blivit dags för Gran Prix i Barcelona!

Levande spel

2022-05-22 15:00
Ricciardo H2H (Morris) @ 2.10
Hamilton H2H (Russel) @ 2.20


Då är det dags för Formel 1 att rulla på spansk asfalt igen när Barcelona är värd för Spaniens GP. Nu börjar den "normala" säsongen med ett flertal banor på raken med liknande karaktär, Monacos GP undantaget som går i stadsmiljö. Ska man börja skönja strukturer i uppdateringar och racepace är det här man får börja mäta.

Massa uppdateringar!

I stort sett varje team anlände till Barcelona med uppdateringar av alla de slag. Aston Martin har dock tagit det till en ny nivå och kom med en i stort sett ny bil. Eller ja, ny och ny? Red Bull (RB) protesterade högljutt och påstod att det var en kopia av RB:s egna bil från förra året. RB sades lämna in en protest men drog senare tillbaka den och ska utreda det internt i stället. Annars är det ett signum för Aston Martin, tidigare Racing Point att sno hela koncept från konkurrenter så vi har nog inte hört det sista i den historien.

Även Mercedes kommer med mycket nytt och så gör även Ferrari, McLaren och Red Bull. Övriga team har dock mindre updates med sig. Intressant däremot att Ferrari kommer med en ny slags lack på sin bil för att minska vikten samt en ny framvinge och nytt golv. Mercedes har även dom nytt golv och ny aerodynamik monterad för att styra luftströmmar som ska öka greppet på banan.

Träning

Som vanligt under friträningarna har det handlat om Ferrari och Red Bull i topp. Här tycker jag det varit fördel RB även om Ferrari varit snabbast över enstaka varv. Väldigt oroande för Ferrari är att deras bilar verkar slita däck mycket Snabbare än sina konkurrenter. Däcken går av och dom tappar rejält med tid efter bara några varv samtidigt som konkurrenterna RB men även Mercedes håller varvtiderna konstant utan större dropp. Får inte Ferrari ordning på detta lutar det åt att dom kommer få göra ett depåstopp mer än värsta hoten och att dom ska kunna köra ikapp den tiden med lite snabbare däck övriga varv tvivlar jag på. Kanske löser dom det med en väldigt kort stint på mjuka däck o långstintar på det hårda men det återstår att se och hur man än vrider och vänder på det så är det fördel RB här.

I kvalet visade Ferrari just att dom är oerhört snabba på ett varv o vi har Leclerc i pole position före Verstappen. Just Verstappen fick avbryta sitt sista kvalvarv efter att ha tappat power från motorn. Ferrari i ruta tre med Sainz före bäste Mercedes som denna gång var Russel efter ett ruggigt snyggt avslutningsvarv. Sammanfattningsvis så ser Ferrari glänsande ut men jag tror dom får problem med däcken vilket blir avgörande för om Leclerc blir svårslagen eller ej. Utmanar gör ju som vanligt Verstappen och starten blir avgörande, igen. Jag tror segern står mellan dessa två herrar men det är som vanligt är spelvärdet lågt så vi får leta spel på annat håll.

Speltips

Här har jag hittat en dubbel som jag tror en del på. Jag måste däremot påpeka att denna säsong är det oerhört svårt att hitta värden i spel på F1. Det finns i praktiken bara två som kan vinna race och i praktiken bara fyra som kan vara topp tre, race efter race. Jag har dock plockat fram en dubbel baserat på form där jag går emot bolagen i mitt tips till det hyfsade oddset 4.62 men kan som fördel även spelas som singlar om man vill hålla nere variansen. Spelet är en s k H2H där förarna ställs mot varandra.

Lando Morris - Daniel Ricciardo
Lando Norris ser inte helt harmonisk ut för dagen och hans form verkar på väg ner medans Ricciardo äntligen börjar få kläm på sin Mclaren och får bättre o bättre fart på både bil och sig själv. Att Ricciardo dessutom startar ledet framför gör inte saken sämre.
Speltips: Daniel Ricciardo till 2.10

Lewis Hamilton - George Russel
Hamilton startar i rygg på Russel och är ju inte sjufaldig världsmästare för intet och jag tycker Hamiltons racesimuleringar har sett vassa ut på friträningarna och jag tror att han kommer göra färre misstag än stallkompisen vilket ger honom bra chans att vara före i mål, oddset tycker jag är felsatt här med och hugger direkt.
Speltips: Lewis Hamilton till 2.20

Mina spel lägger jag i en dubbel: Dubbeln H2H Ricciardo (2.10) och Hamilton (2.20) spelas till oddset 4.62 hos bet365.

Gasa på /Bylin






Levande spel

2022-05-22 15:00
Ricciardo H2H (Morris) @ 2.10
Hamilton H2H (Russel) @ 2.20


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt