Speltips: Gnaget reser till Norrland för en ny tuff bortamatch

Pontus Engblom
Giffarna med blott en seger på de inledande fem, tar under Söndagen emot Gnaget hemma på NP3 Arena. Jag tror hemmalaget har hyggligt goda förhoppningar att lösa poäng här.

Levande spel

2022-05-01 17:30
Sundsvall +1 (AH) @ 1.88
GIF Sundsvall
AIK


Att Giffarna får det kämpigt i år är vi nog alla överrens om. Laget kommer få slita för att behålla det allsvenska kontraktet. Klyschigt nog får man även tala om att poängen skall komma på hemmaplan. Av det jag sett, så saknar lagat den där enormt kompakta defensiven som kan ta massa poäng även på bortaplan. Exempel på vad jag menar, kan vi hitta i Mjällby och Varberg.

Däremot kan man ta sina poäng här hemma. Efter tre raka förluster i upptakten, ändrade laget om något i formationen och då kom tillslut segern. Hemma mot ett uppsnackat Kalmar. En bra skalp får man ändå medge.

Gästerna AIK reser från Stockholm med gott mod. De gulsvarta solnaborna tog sin tredje raka 1-0 hemmaseger när antagonisterna Djurgården besegrades på Friends i Söndags.

Sundsvall

Oscar Linnér mår säkert bra vad än gör just nu. Men visst måste de svida lite att konkurrenten Andreas Andersson nu dragit korsbandet och blir borta resten av säsongen. Linnér hade varit gjuten i kassen resten av säsongen.

Sundsvall saknar alltså sin första målvakt, och istället kommer nya unge Gustav Molin få chansen mellan stolparna. Frånsett Anderssons bortfall saknas även sedan tidigare Hallenius och Lasso för hemmalaget. Tillbaka i träning är dock forne gnagarn Robert Lundström.

Sundsvall kommer närmst från insats man helst glömmer. Elfsborg blev en för tuff uppgift nere i Borås, där segersiffrorna skrevs till 3-1 till boråsarna.

AIK

AIK blandar och ger en hel del såhär långt in i seriespelet. Hemma är man säkerheten själv. Liksom de Gnaget vi lärt känna under lång tid, tog man en planenlig seger hemma mot Djurgården. 1-0 efter att lille argentinska trollgubben Stefanelli fått nicka in bollen i slutet av första halvlek, räckte för att inkassera alla tre poängen i derbyt.

Till Söndagens match, saknas viktige kaptenen Alex Milosevic. Milosevic åkte på säsongens tredje gula kort senast, och är därför avstängd imorgon. Ett tungt tapp i min bok.

Om AIK varit stabila hemma, är det raka motsatsen på resande fot. Förvisso har man gästat Häcken och Malmö såhär långt. Men 7 insläppta mål säger en del om hur man trivs på resande fot. Att man rent historiskt har just den känslan, är en bit man måste jobba bort om man skall gå för guldet.

Slutsats och speltips

Att AIK är ett klart bättre lag en Sundsvall på pappret är nog de flesta överrens om. Samtidigt är det fascinerande hur AIK inte lyckas få till det offensivt. Att vinsterna skall komma efter ett rent krigande på plan tycker jag är ett underbetyg till Bartosz när det finns spelarmaterial som Seb Larsson, Jordan Larsson, Nabbe Bahoui, Stefanelli mfl.

Känslan inför morgondagen är att Giffarna kommer gå ut likt matchen mot Kalmar. En 4-4-2 (4-4-1-1) uppställning, där man inte ruckar på den defensiva balansen. Detta bör sätta en del griller i huvudet på gästande Gnaget, som inte kommer bjudas på särskilt mycket ytor. Att man sen har en hårt arbetande Pontus Engblom längst fram, mot ett defensivt försvagat AIK försvar hoppas jag kommer ge frukt.

Jag tycker AIK har blivit för stora favoriter till Söndagens bortamatch på NP3 arena. Jag förväntar mig en tight historia, och då bör inte AIK stå under 1.75-1.80. AIK Står i nuläget lägre än vad Bajen gjorde när man reste norrut vilket jag anser är fel.

Jag har därför valt att spela Sundsvall +1 AH till 1.88. Skulle Gnaget mot förmodan vinna med en boll imorgon kväll, så får vi pengarna tillbaka.

God spellycka, och trevlig helg!


Levande spel

2022-05-01 17:30
Sundsvall +1 (AH) @ 1.88
GIF Sundsvall
AIK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se