Speltips: Värmlänningen poänglös i första finalmatchen när hans tidigare lag besöker Norrbotten

Luleåfärjestad
Det är dags: SM-finalen står för dörren och en finalserie i bäst av sju matcher står i vägen innan Le Mat-Pokalen kan höjas i skyarna. De lag som gör upp om SM-guldet är Luleå och Färjestad – som drabbar samman i finalseriens första match under lördagseftermiddagen.

Levande spel

2022-04-30 15:15
Gör minst en poäng (inklusive förlängning) Nej: Linus Fröberg @ 1.70
Luleå HF
Färjestads BK


Luleå tar under lördagseftermiddagen emot Färjestad i den första finalmatchen i en matchserie som avgörs i bäst av sju matcher. Spelplats är COOP Norrbotten Arena i Luleå och nedsläpp är klockan 15:15.

Luleå HF-Färjestads BK

Färjestads BK - Luleå HF

Torsdag 19:00, SHL

Valborgsmässoafton och finalspelet i SM-slutspelet tar fart; underbar lördag således, och i SM-finalen är det Luleå som bär favoritskapet efter att ha gått som en ångvält i kvarts- och semifinalspelet.

LULEÅ HF

De norrländska björnarna har sannerligen gått starkt under våren efter en höst som lämnade mer att önska. Efter att ha avancerat under hela vårsäsongen slutade man till sist på en andraplats i grundserien och man har också i slutspelet gått urstarkt. Först besegrades Örebro med 4-1 i matcher, och sedan gjorde man processen lika kort med Frölunda i semifinalspelet med 4-1 i matcher där man förlorade den inledande men därefter vann fyra raka. Defensiven har varit urstark hos Thomas ”Bulan” Berglunds manskap och man har hela slutspelets skyttekung Pontus Andreasson i laget och ackompanjeras av Linus Omark, som i grundserien var en av de poängbästa spelarna.

FÄRJESTADS BK

Färjestad värvade under vårens och sommarens Silly Season tungt då flera hemvändare kritade på för den värmländska klubben. Spelare som Joakim Nygård, Linus Johansson och Marcus Nilsson kontrakterades, och under säsongen har man fyllt på truppen med spelare som Dominik Furch, Patrik Lundh och framförallt Theodor Lennström som varit en gigant från sin backplats. För Färjestad blev det en två matchers längre resa jämfört med Luleå, då man behövde sex för att slå ut Skellefteå och sex matcher för att slå ut Rögle. Precis som Luleå har man gjort en stark vårsäsong, och framförallt efter att Thomas Mitell tog över som huvudtränare efter Johan Pennerborn, då man efter Mitells tillträde har varit ett av seriens bästa lag och nu är i SM-final efter att ha skruvat upp nivån ett par nivåer gentemot tidigare.

Hemmalagets tredjecenter går poänglös

Värmländskt besök i Norrland i form av Färjestad, som på andra sidan isen får se en tidigare Färjestads-spelare i form av Linus Fröberg som är hemmahörandes i Luleå. Den Karlstadsfödde Fröberg gör sin första säsong i Luleå efter att dessförinnan spelat i HV71 och Växjö och är van med finalspel, då han tog SM-guld med Växjö 2018. Goda guldchanser för Fröberg och hans Luleå, då man är favoriter till guldet och också har hemmaplansfördelen i denna finalserie.

Men att Fröberg ska göra poäng i denna finalseries första match tycker jag det finns små möjligheter till. Den värmländska centern är sedan en tid tillbaka förpassad till tredjekedjan, och ackompanjeras där av spelare som Olli Nikupetri, Konstantin Komarek och Joonas Rask, och det är inte tredjekedjan som ska bära Luleås offensiv i denna finalserie då man i de första två kedjorna har Linus Omark, Pontus Andreasson och Juhani Tyrväinen samt Isac Brännström, Jack Connolly och Brendan Shinnimin att luta sig tillbaka på i det offensiva spelet. Dessa två kedjor får större förtroende av ”Bulan” och skapar dessutom klart fler målchanser än ”Fröberg-kedjan”. Fröberg har i år, i grundserie och slutspel, svarat för 31 poäng på 62 matcher, och då ska vi komma ihåg att Fröberg och Brendan Shinnimin ganska långt in på säsongen fick spela tillsammans med Linus Omark och därmed svarade för fler poäng än i det senare skedet av säsongen. Ser vi till de sista femton matcherna i grundserien, då kedjekonstellationerna såg annorlunda ut, svarade Fröberg för fyra poäng på femton matcher.

Slutsats och speltips

Att hemmalagets Linus Fröberg går poänglös från finalseriens första batalj tycker jag är troligt sett till istid, kedjekamrater och förmågan att skapa målchanser. Lägg därtill att man möter ett Färjestad som inte släppte till fasansfullt mycket målchanser mot Rögle, utan var det drivande och spelförande laget i stora delar av matchserien – och att Luleå kommer kunna gå som en ångvält här och skapa en stor mängd målchanser är inte alls givet.

  • Gör minst en poäng (inklusive förlängning) Nej: Linus Fröberg @ 1.70 hos Coolbet

Levande spel

2022-04-30 15:15
Gör minst en poäng (inklusive förlängning) Nej: Linus Fröberg @ 1.70
Luleå HF
Färjestads BK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.