Speltips: Målrik finalmatch att vänta när Björklövens spetsspelare har hittat formen och möter ett offensivt starkt HV71

Axel Ottosson
Det är dags för den HockeyAllsvenska finalen som spelas över sju matcher och där första lag att knipa fyra vinster tar steget upp till SHL. HV71 har burit ett tydligt favoritskap under hela säsongen, efter att man för ett år sedan degraderades via det negativa kvalspelet mot Brynäs. I den HockeyAllsvenska finalen ställs man mot Björklöven, som även i fjol tog sig till final men fick se sig besegrade av Timrå.

Levande spel

2022-04-23 18:30
Över 5.5 Mål @ 1.76
HV71
IF Björklöven


Det första mötet i den HockeyAllsvenska finalen spelas under lördagskvällen då HV71 tar emot Björklöven hemma i Husqvarna Garden. Nedsläpp 18:30.

HV71-IF Björklöven

IF Björklöven - HV71

Onsdag 19:30, Hockeyallsvenskan

HV71

HV71 har varit stora favoriter att ta steget tillbaka till SHL ända sedan man åkte ur högstaserien i fjol via det negativa kvalspelet mot Brynäs. Man kunde behålla flera spelare som spelat med laget i SHL, och har kunnat fylla på truppen på ett bra sätt både inför säsongen och också under säsongens gång. Vägen fram till final har varit så gott som smärtfri, då man i kvartsfinal besegrade Västervik med 4-1 i matcher, med målskillnaden 31-9, och sedan BIK Karlskoga med 4-1 i matcher med målskillnaden på 15-8. Man säkrade avancemanget den fjortonde april, och har sedan dess kunnat träna och ladda inför vad som komma skall och som inleds imorgon. Tommy Samuelsson är en mycket kompetent tränare, och besitter en stor mängd kvalitativa spelare och HV71:s lag har både spets och bredd då flera spelare med god HockeyAllsvenska kompetens får sitta på läktaren. I slutspelet är det framförallt kedjan med Fredrik Forsberg, Tyler Vesel och Tommi Huhtala som burit laget med därutöver har man kedjan med Tyler Kelleher, Hunter Shinkaruk och Myles Powell samt de offensivt starka försvarsspelarna Chad Billins och Emil Andrae. Det råder inga tvivel om att det är, och ska vara, HV71 som är favoriter i denna matchserie med tanke på vilket lag man ställer på banan och med tanke på att man kunnat ladda för denna match i drygt en vecka medan Björklöven fixade avancemanget så sent som under torsdagskvällen.

IF BJÖRKLÖVEN

Ja, det krävdes sju matcher innan Umeå-laget kunde bryta ned MoDo och ta sig till final – och man kommer således in i denna matchserie med möjligtvis något mer tröttkörda kroppar än vad HV71 gör. Men det är ett Björklöven som absolut inte ska räknas bort, då man var underdogs inför matchseriens start mot MoDo och var underdogs i den sjunde och avgörande matchen som man vann med hela 8-3. I kvartsfinalserien fick man en något lugnare och kortare resa då Västerås besegrades med 4-1 i matcher i en relativt tillknäppt matchserie. Tillknäppt var det även i inledningen av matchserien mot MoDo innan det sprakade till rejält i de sista två matcherna där vi fick se totalt nitton mål och dubbla Björklöven-segrar. I slutet av matchserien vaknade dessutom några av Lövens toppspelare, som tidigare under matchserien och slutspelet varit anonyma men som behöver visa framfötterna i finalspelet om man ska ha chans att ta steget upp till SHL. Ryan Gropp, Gerry Fitzgerald och Francis Perron slog till och nätade i 8-3-segern efter en tids torka, och viktigt för Viktor Stråhles manskap att få fart på fler målskyttar då man till stor del litat på Jacob Olofsson, Axel Ottosson och Alex Hutchings i det offensiva spelet.

Matcherna i Husqvarna Garden under slutspelet

Det har inte snålats med mål när HV71 har spelat på hemmais i det här slutspelet, där resultatraden ser ut enligt följande:

  • HV71-Västervik: 7-0
  • HV71-Västervik: 5-2
  • HV71-Västervik: 5-1
  • HV71-BIK Karlskoga: 2-1
  • HV71-BIK Karlskoga: 5-2

Totalt 24 gjorda mål framåt på fem spelade matcher vittnar en hel del om vilket offensiv kraft det finns hos HV71, som sannerligen gillar att släppa loss inför hemmapubliken i Jönköping.

Slutsats och speltips

Med tanke på att det är två starka och formstarka offensiver som ställs emot varandra när finalserien drar igång under lördagskvällen tycker jag det är troligt att vi får se en underhållande match med ett stort antal mål. När det dessutom är första matchen i denna matchserie är det troligt att det blir lite mer öppet och chansfyllt än längre in i matchserien. Lägg därtill att matcherna här i Husqvarna Garden under slutspelet varit rejält underhållande och bjudit på ett stort antal mål.


Levande spel

2022-04-23 18:30
Över 5.5 Mål @ 1.76
HV71
IF Björklöven


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

+200 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.