Speltips: Fernando Alonso kan utmana om en pallplacering!

Alonso
Underbara Imolabanan står som värd för Emilia Romagna Grand Prix och det är säsongens första dubbelrace!

Levande spel

2022-04-23 12:30
Alonso komma på prispallen @ 9.00


Först några rader om min förra rek och en förklaring till att denna rek kommer senare. Jag rekade Bottas topp 6 senast och min analys byggde helt på att han tog sig vidare till Q3 och startade topp tio. Bottas, som aldrig upphör att göra folk besvikna misslyckades dock i Q2, han fick trafik, gulflagg och misslyckades när han fick ett sista fritt men stressat varv. Han körde upp sig från tolfte till åttonde plats under racets gång så det är bara att göra matematiken. Min analys hade stämt om han bara kört som han skulle i Q2.

Nåväl, nu tar vi nya tag i Italien. Underbara Imolabanan står som värd för Emilia Romagna Grand Prix och det är säsongens första dubbelrace. Ett annorlunda upplägg mot en normal racehelg då det körs ett sprintrace på lördagen som ett kval till söndagens huvudrace. Fredagens FP2 ersattes av ett kval till denna sprint. 10 mil ska köras och de åtta första får poäng, från 8 till 1 poäng. Slutpositionen i sprinten blir sedan startposition på söndag. Dessa sprintrace brukar bli en rejäl men ändock sansad kubbning om positioner första kurvorna för att sedan lugna ner sig.

Verstappen i pole

Idag gick kvalet till kvalet och Red Bulls Max Verstappen drog vinstlotten, med hjälp av massa gul och rödflagg. Vi kan nog räkna med en rejäl körning i början då VM-ledaren Leclerc startar i rutan bredvid och på Imola vill man ha ledningen. Detta borgar för en intressant inledning av loppet och i förlängningen vill båda ha dessa 8 poäng men ändå mer vill dom ha pole för söndagen. Varken Norris eller Magnussen som startar i rutorna bakom ledarparet lär ha någon chans att lägga sig i spetsstriden här. Ferraris Sainz som precis kritat på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024 firade detta med att sätta bilen i räcket på Q3 så han startar först från p10 och lär få kämpa för att få en bra position på söndag. Inte heller Verstappens hjälpryttare hade lyckan med sig utan startar från p7. Detta står helt och hållet mellan de två främst på griden.

Uppdateringar

Mercedes skulle komma med nya uppdaterade sidepods och har gjort några aerodynamiska förändringar som tydligen bara förvärrat bilarnas prestanda, vi får gå tillbaka många år för att hitta ett så dåligt resultat, Russel startar p11 och Hamilton p13. Jag tror nog att Mercedes kommer att ge upp denna säsong snart för att fokusera på nästa säsong. Ferrari har inga uppdateringar, Sainz har dock bytt powerunit. Red Bull har satt dit en liten flik fram för att kyla bromsarna bättre. Haas ser bättre ut än på länge vilket även Mclaren gör.

Fredagen

Fredagens aktiviteter stärkte nog Ferrari än mer trots att de missade pole. Ferrarin ser ruggig bra ut i år helt enkelt. Även om även den röda pärlan studsar i höga hastigheter klarar förarna av att både gasa och styra med den. Det är helt enkelt det bästa paketet i år. Vad som ska hindra Leclerc från att vinna VM är väl en långvarig skada, jag ser inget annat i min kristallkula.

Verstappen var vassast, med mycket tur på kvalet men man ser med blotta ögat att både han och Perez får slita oerhört mycket mer än Ferrari för att både hålla farten men även med att få upp grepp i däcken. Red Bull med Max Verstappen är klart näst bästa bil i fältet. I övrigt var Lando Norris och Fernando Alonso överraskningarna ihop med Haas-bilarna, medans Mercedes fortsätter sin Golgatavandring, deras bil är helt urusel och att de lyckas hålla den på banan är ett fantastiskt betyg till deras förare. Den är på gränsen till okörbar.

Speltips och slutsats

Jag avstår lördagens sprintrace/kval då jag hittar noll värde där. Jag har dock ett spel inför söndagen. Att spela vem som vinner racet ser jag inget värde i, 2.20 och 2.25 på Leclerc och Verstappen är inget som får mig att dregla direkt.

Jag funderade på hur loppet kommer köras och vem som kan bevara däck, kyla och samtidigt köra taktiskt rätt. Det finns en förare i fältet som har inte en räv utan en hel rävstam bakom örat och det är spanjoren Alonso. Han är nog den hårdaste fightern i fältet mano el mano. Nu varnar meteorologerna för skurar på söndag vilket jag tror passar den lite sämre Renault-bilen med den lite vassare piloten alldeles utmärkt.

Alonso är fortfarande hungrig, tro inget annat och nu när han startar från ruta fem behöver han inte köra förbi halva fältet utan kan ligga och invänta konkurrenters misstag och smyga lite obemärkt med i bakgrunden. Har han bara en halvchans på pallen tar han inga fångar och jag tror han kommer ha det. Han kan inte störa de båda giganterna men tredjeplatsen är inte alls omöjlig. Det finns ingen smartare än Alonso helt enkelt och om vädret utjämnar bilarnas prestanda gynnar det bara honom ännu mer. Mitt spel blir alltså Alonso att nå prispallen till 9 ggr degen på bet365.

Lycka till!


Levande spel

2022-04-23 12:30
Alonso komma på prispallen @ 9.00


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.