Speltips: Få målchanser och få mål när Luleå har chans att skaffa sig matchboll i Scandinavium

Tomkins
Match fyra i semifinalserien mellan Luleå och Frölunda väntar under torsdagen när lagen möts i Scandinavium, och det är Luleå som sitter i förarsätet efter att ha vunnit två raka matcher och därmed har 2-1 i matcher.

Levande spel

2022-04-21 19:30
Under 5.0 Mål @ 2.08
Frölunda HC
Luleå HF


Luleå leder semifinalserien mot Frölunda med 2-1 i matcher och under torsdagskvällen spelas matchseriens fjärde match där Frölunda tar emot Luleå hemma i Scandinavium. Nedsläpp 19:30.

Frölunda HC-Luleå HF

Frölunda HC - Luleå HF

Lördag 15:15, SHL

Luleå var inför semifinalserien relativt klara favoriter att ta sig vidare till final och var också favoriter till att vinna SM-guld. Efter en inledande förlust hemma i COOP Norrbotten Arena har man nu vänt på steken och leder med 2-1 i matcher efter dubbla 4-2-segrar i Scandinavium och sedan hemma i Norrbotten. Inför match fyra, som spelas i Göteborg med Frölunda som hemmalag har jag tagit fasta på ett par saker som ligger till grund för mitt spelförslag i matchen.

Färre målchanser ju längre matchserien lidit

Match ett på långfredagen var en spektakulär sådan då Luleå tog emot Frölunda uppe i Norrbotten och det var full fart och en mängd målchanser redan från första nedsläpp i en match där vi fick se hela nio mål då Frölunda vann med 6-3, och det sköts även en mängd skott på mål från båda lagen i match ett. När serien vände ned till Göteborg fick vi återigen se en fräck matchöppning med tre mål innan fem minuter var spelat av matchen, där Luleå till slut vann med 4-2 i en match som bestod av klart färre målchanser än den första. 4-2 till Luleå skrevs även resultaten i matchseriens tredje batalj i en match som var det hittills tightaste och där det skapades minst antal målchanser från båda lagen.

Bättre disciplin och färre utvisningar

I match ett och två fick vi se en stor mängd utvisningar och där Frölundaforwarden Jan Mursak ådrog sig ett matchstraff för en cross-checking på Luleås Oskar Engsund. Disciplinen kommer vara otroligt viktigt i både denna match samt under matchserien här och i en finalserie. I denna matchserie har det totalt gjorts 21 mål varav nio gjorts i spel i numerärt överläge. Att inte sitta i utvisningsbåset kommer vara en viktig faktor för att inte gå förlorandes ur striden, för i båda dessa läger finns det kompetens i offensiven som är sylvass så fort utrymme ges. I semifinalseriens tredje match fick vi enbart se två utvisningar, och nog har domarna höjt nivån något snäpp nu när det börjar närma sig final. Det ska mer till för att det ska bli utvisning nu, är känslan, och man har järnkoll på spelare som försöker förstärka till sig utvisningar.

Två tighta defensiver

Luleå var under grundserien det lag som släppte in minst antal mål och också det lag som släppte till minst antal skott mot den egna kassen och Frölunda var ett av de lag som skapade allra flest chanser, men också ett av de tightare i defensiven där spelare som Christian Folin är en spelare som blockerar mycket skott precis som Luleås Oskar Engsund och Erik Gustafsson. Det har inte skapats en överdrivet stor mängd målchanser i de tre spelade matcherna och i synnerhet inte i de två senaste och ser vi till Expected Goals (xG, förväntade mål) har Luleå skapat chanser som motsvarar drygt 2 förväntade mål i snitt dessa tre matcher och Frölunda skapat chanser som motsvarar kring 1,5 förväntade mål.

Slutsats och speltips

Inför match fyra i semifinalserien mellan Frölunda och Luleå har jag tagit fasta på några saker som ligger till grund för mitt spelförslag till matchen:

  • Det är i grunden två starka defensiver som drabbas och jämför vi matcherna och dess resultat med xG (förväntade mål) har båda lagen varit rejält effektiva och gjort många mål i förhållande till vilka och hur många målchanser som skapats. Under grundserien var dessa två lag också två av de lag som släppte till minst antal skott mot egen kasse.
  • Ju längre matchserien lidit desto färre målchanser har skapats. Från en öppen och hawaii-inspirerad match ett med nio mål och över sextio skott skeppade mot de båda kassarna till en relativt tight match tre med under 45 skott på mål totalt. Fortsätter trenden nedåt med färre och färre målchanser?
  • Bättre disciplin och färre utvisningar i match tre jämfört med match ett och två där vi fick se en mängd utvisningar och en mängd powerplay-mål. Att hålla sig på banan är viktigt då båda lagen besitter sylvassa powerplay som svarat för nio av de 21 mål som gjorts i matchserien.

Jag tycker mycket talar för en tight och målsnål historia i Scandinavium under torsdagskvällen sett till de ovan nämnda faktorerna och sett till att matchserien går in i ett avgörande skede och man inte har råd att göra några misstag och inte vill bjuda på alltför mycket till sina motståndare, för Frölundas del i synnerhet nu när tidigare avstängde skarpskytten Pontus Andreasson är tillbaka i spel. Jag spelar således:

  • Under 5.0 Mål @ 2.08 hos Expekt

Insatsen tillbaka vid exakt fem mål (ordinarie tid)


Levande spel

2022-04-21 19:30
Under 5.0 Mål @ 2.08
Frölunda HC
Luleå HF


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

+200 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.