Speltips: Underhållande, svängig och målrik batalj stundar i Västerbotten!

Linus Karlsson
Under tisdagen fortsätter SM-slutspelet med de tredje matcherna i kvartsfinalserierna mellan Frölunda och Växjö samt mellan Skellefteå och Färjestad. Jag tar här sikte på mötet uppe i Västerbotten mellan Skellefteå och Färjestad.

Levande spel

2022-04-05 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.74
Skellefteå AIK
Färjestads BK
2022-04-05 19:00
Gör minst 1 poäng (inklusive övertid) Linus Karlsson @ 1.72
Skellefteå AIK
Färjestads BK


Färjestad har 2-0 i kvartsfinalserien mot Skellefteå och gästar i afton Västerbotten för att ta sig an de svartgulklädda norrlänningarna i den tredje matchen. Nedsläpp 19:00 i SkellefteåKraft Arena.

Skellefteå AIK-Färjestads BK

SKELLEFTEÅ AIK

Trea i grundserien och tippade att gå långt i slutspelet – men ska det ta slut redan i kvartsfinalfasen för Robert Ohlssons manskap? Underläge med 2-0 i matcher efter att ha förlorat med 2-1 på hemmais och sedan med 4-3 när matchserien begav sig till Karlstad under söndagseftermiddagen. Den svaga formen som man kom in till slutspelet med, som jag skrev lite om inför kvartsfinalerna]( https://1x2.se/speltips/2022-03-30-kvartsfinaldags) verkar hålla i sig för västerbottningarna. Under grundseriens elva avslutande matcher plockade man bara tre stycken trepoängare vilket är svagt för att vara Skellefteå som länge toppade tabellen och som såg ut att kunna gå mot seriesegern. Man har i de inledande två matcherna skapat flest målchanser men har inte haft effektiviteten på sin sida där bland annat skarpskytten från grundserien, Linus Karlsson, som svarade för 26 mål i grundserien varav 13 i powerplay – ännu inte fått hål på Dominik Furch i Färjestadskassen trots att sjutton skott avlossats. En viktig förändring i västerbottningarnas lag inför aftonens match är att den trubbige tysken, Tom Kühnhackl, byter plats med Joakim Lindström i kedjeformationerna och att den sistnämnde således får spela med Linus Lindström och Oscar Möller och Kühnhackl med sin tyske kollega Stefan Loibl samt Melker Karlsson. När denna förändring gjordes under matchens gång senast svarade Joakim Lindström relativt omgående med att trycka dit detta skott, assisterad av just Möller:

?s=20&t=aGfL7_3dgNOzJMhzGDulJw

FÄRJESTADS BK

Färjestad kom in som underdog i denna matchserie efter att ”bara” ha slutat på sjätteplats under grundserien efter en mastig och kostsam satsning under sommaren. Johan Pennerborn fick i slutet av februari sparken som huvudtränare och sedan Tomas Mitell tog över som huvudtränare, inför matchen hemma mot Frölunda den 26:e februari, var det bara Luleå som plockade fler poäng och Färjestad var under denna tiomatchersperiod ett av de vassare på att skapa målchanser där bara Timrå och Djurgården skapade fler. I slutspelet är det förvisso Skellefteå som skapat flest målchanser, men det starka fem-mot-fem-spelet som utvecklats sedan Mitells inträde har varit betydande då Färjestads spel i powerplay varit svagt under en längre tid. Dominik Furch har mellan stolparna varit betydelsefull för värmlänningarna och räddat 62 av de 66 skott som skjutits emot honom.

Slutsats och speltips

En av de stora guldfavoriterna inför slutspelet, Skellefteå, sitter i en prekär sits med ett 0-2-underläge i matchserien mot Färjestad. En seger här är nästintill ett måste för att hålla gulddrömmarna vid liv och med tanke på att man skapat en hel del målchanser och haft ett hårt tryck mot Dominik Furch i Färjestadskassen tror jag inte vi kan förvänta oss något annat än att Skellefteå öser på i offensiven även ikväll. Linus Karlsson har varit en skottglad herre under såväl grundserien som i slutspelet och har hittills i kvartsfinalserien skjutit sjutton skott mot motståndarkassen. Att Skellefteå öser på i offensiven bäddar också för kontringar och omställningar åt andra hållet där Färjestad är starka med framförallt den vindsnabbe forwarden Joakim Nygård, och att detta blir en underhållande, svängig samt chans- och målrik batalj tycker jag det finns goda förutsättningar till, precis som att den skottglada Linus Karlsson noteras för sin första poäng i detta slutspel. Två spel till matchen:

  • Över 5.0 Mål @ 1.74 hos Snabbare (insatsen tillbaka vid exakt fem mål (ordinarie tid))
  • Gör minst 1 poäng (inklusive övertid) Linus Karlsson @ 1.72 hos Betsson





Levande spel

2022-04-05 19:00
Över 5.0 Mål @ 1.74
Skellefteå AIK
Färjestads BK
2022-04-05 19:00
Gör minst 1 poäng (inklusive övertid) Linus Karlsson @ 1.72
Skellefteå AIK
Färjestads BK


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt