Speltips: Den storväxte forwarden poängmakare när Frölunda kopplar järngrepp om kvartsfinalserien

Patrik Carlsson och Elmer Söderblom
Under tisdagen fortsätter SM-slutspelet med de tredje matcherna i kvartsfinalserierna mellan Frölunda och Växjö samt mellan Skellefteå och Färjestad. Jag tar här sikte på mötet nere i Göteborg mellan Frölunda och Växjö.

Levande spel

2022-04-05 19:00
Frölunda ML @ 1.62
Frölunda HC
Växjö Lakers
2022-04-05 19:00
Gör minst 1 poäng (inklusive övertid) Elmer Söderblom @ 1.85
Frölunda HC
Växjö Lakers


Frölunda har 2-0 i kvartsfinalserien mot Växjö och tar emot smålänningarna hemma i Scandinavium under tisdagskvällen. Nedsläpp 19:00.

Frölunda HC-Växjö Lakers

Frölunda HC - Växjö Lakers

Torsdag 19:00, SHL

FRÖLUNDA HC

Fyran från grundserien, Frölunda, har 2-0 i matchserien efter två raka övertidssegrar. Hemma med 4-3 under fredagskvällen och under söndagseftermiddagen på bortais med 5-4 där Nicklas Lasu blev stor matchvinnare efter 25 minuters övertidsspel. Det har också Frölunda som varit det bättre laget hittills i denna matchserie med klart flest skapade målchanser, i synnerhet i match ett där man var dominanta och där Patrik Carlsson svarade för ett hattrick. I match två, nere i Växjö, skapade man flest målchanser i de första två perioderna innan Växjö i den tredje perioden forcerade fram en mängd målchanser och dessutom både en reducerings- och kvitteringspuck. Laget är hemmastarka med tio segrar på de elva senaste matcherna här hemma i Scandinavium.

VÄXJÖ LAKERS

De regerande mästarna ligger pyrt till efter två spelade kvartsfinaler och har så gott som kniven mot strupen när Göteborg besöks i afton. Som ovan nämndes är det Frölunda som skapat flest målchanser i denna matchserie men Växjö har visat styrka och hittat tillbaka med reducerings- och kvitteringspuckar i både match ett och två då man kommit tillbaka från att ha legat under med 3-1 respektive 4-2. Som jag nämnde inför kvartsfinalerna är Växjö ett relativt svagt lag när det kommer till spel på resande fot och avslutade grundserien med att förlora sju av tolv bortamatcher. När kvartsfinalseriens första match gick av stapeln under fredagskvällen nere i Göteborg var det också ett svagt Växjö som var rejält tillbakatryckta matchen igenom och sedan gick förlorande efter övertid där slovenen Jan Mursak avgjorde för Frölunda.

Elmer Söderblom, Frölunda HC

Den drygt två meter långa Frölunda-forwarden Elmer Söderblom har varit bärande för Roger Rönnbergs manskap i såväl grundserien som under slutspelets första två matcher. I grundserien svarade Söderblom för 33 poäng (21+12) och har i de första två kvartsfinalmatcherna svarat för tre poäng (1+2) där han i match ett låg bakom två av Patrik Carlssons tre mål och i match två svarade för Frölundas 4-2-mål. Så här såg det ut när Söderblom på vackert vis spelade fram till Patrik Carlssons 1-0-mål i fredagens match:

?s=20&t=aGfL7_3dgNOzJMhzGDulJw

Elmer Söderblom är sannerligen en urkraft i Frölundas offensiv med både styrka, spelskicklighet och ett vasst skott. Den tjugoårige forwarden avlossar dessutom en drös med skott i match efter match och har hittills i kvartsfinalserien, efter två matcher, skickat iväg hela 22 skott varav 12 träffat mål. Han spelar dessutom med Ryan Lasch, som är en av SHL:s absolut spelskickligaste spelare, samt Patrik Carlsson som verkar hittat slutspelsformen.

Slutsats och speltips

Match tre i kvartsfinalserien mellan Frölunda och Växjö i Scandinavium där Växjö har kniven mot strupen, då Frölunda har 2-0 i matchserien. Hittills i matchserien har det varit stor Frölundadominans, i synnerhet i kvartsfinalseriens första möte här i Göteborg där ett bortasvagt Växjö hade det tufft att matcha ett hemmastarkt Frölunda. Att Frölunda går segrandes ur denna strid tycker jag att det finns goda förutsättningar till, precis som att lagets forward Elmer Söderblom återigen svarar för en poäng precis som han gjort i de föregående kvartsfinalmatcherna. Med styrka, spelskicklighet, ett vasst skott och dessutom en stor skottvillighet finns det goda möjligheter för Ryan Laschs kedjekamrat att noteras i poängprotokollet. Två spel till aftonen:

  • Frölunda ML @ 1.62 hos Snabbare
  • Gör minst 1 poäng (inklusive övertid) Elmer Söderblom @ 1.85 hos Betsson





Levande spel

2022-04-05 19:00
Frölunda ML @ 1.62
Frölunda HC
Växjö Lakers
2022-04-05 19:00
Gör minst 1 poäng (inklusive övertid) Elmer Söderblom @ 1.85
Frölunda HC
Växjö Lakers


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt