Speltips: Den defensiva försvarsspelaren går poänglös i målsnål tillställning

Luleå vs Örebro
SM-slutspelet fortsätter under måndagen med matcher från Luleå och Ängelholm där matchseriernas tredje matcher ska spelas, och jag tar här sikte på mötet från Norrbotten där Luleå ställs emot Örebro.
Gör minst en poäng (inklusive förlängning) Nej: Pontus Själin (Spelstopp 2022-04-04 19:00) @ 1.40Luleå tar under måndagskvällen emot Örebro hemma i COOP Norrbotten Arena i kvartsfinalseriens tredje match och det inför kvällen 1-1 i matcher. Nedsläpp i afton är klockan 19:00.

Luleå HF-Örebro HK

Örebro HK - Luleå HF

Tisdag 19:00, SHL

LULEÅ HF

Stor seger på hemmaplan i matchseriens första match, med 5-1 efter att man fått hål på Örebro drygt tre minuter in i matchen. Pontus Andreasson svarade för det målet, och följde sedan upp med två mål till i match ett och sedan med att göra Luleås enda mål i match två. Den före detta Frölunda- och Björklöven-spelaren fortsätter leverera i offensiven bredvid Linus Omark och Juhani Tyrväinen. I matchserien har det varit jämnt mellan lagen, som skapat i princip lika mycket målchanser – men Luleå har haft ett gäng långa anfall på Örebro och fått rejält tryck på närkingarna, i synnerhet i lördagsmatchens fjärdeperiod där Luleå skapade ett otroligt långt tryck mot Örebro utan att få utdelning.

ÖREBRO HK

Viktig seger hemma i Behrn Arena under lördagskvällen efter att ha förlorat den första matchen med 5-1. Lagets målvakt Jhonas Enroth, som varit så bra under hela säsongen släppte in fyra av femton skott på de två inledande perioderna i match ett uppe i Luleå innan han i den tredje perioden fick vilas. I match två var den NHL- och landslagsmeriterade målvakten sannerligen tillbaka på sin normala nivå då han räddade 27 av de 28 skott som Luleå avlossade på de 80 minuter som spelades.

Pontus Själin, Luleå HF

En försvarsspelare som smyger under radarn i hemmalaget för dagen är Pontus Själin, som främst har sina styrkor i det defensiva spelet. Med spelare som Julius Honka, Erik Gustafsson, Sami Lepistö och Oskar Engsund i backbesättningen är det inte konstigt att en spelare som Själin smyger under radarn, inte får lika många rubriker och inte svarar för lika många poäng. Pontus Själin är hittills i matchserien, efter två spelade matcher, fortsatt poänglös och under grundserien svarade den 25-årige försvarsspelaren för 15 poäng (5+10) på 42 matcher. Poängen har kommit till följd av ett ökat förtroende och en ökad speltid som föranletts av de skadebekymmer Luleå haft på backsidan den här säsongen då Gustafsson, Honka och Engsund samtliga varit skadade under säsongen. Med dessa försvarsspelare tillbaka blir speltiden för Själin decimerad som spelar i det tredje backparet tillsammans med tjecken Filip Pyrochta som värvades på deadline day och som också har sina styrkor i defensiven, och för Själins del är det enbart i boxplay och spel i lika styrka som istid loggas. Noll minuters istid i powerplay i slutspelet och endast några enstaka sekunder i powerplay under grundserien för Själins del.

Slutsats och speltips

Match tre mellan Luleå och Örebro i kvartsfinalseriens tredje match där vi har 1-1 efter de två hittills spelade matcherna. Jag har inför måndagskvällens match tittat närmare på en försvarsspelare i hemmalaget som jag tycker har små chanser till poängproduktion, nämligen Pontus Själin. Faktorer som spelet baseras på är att både Luleå och Örebro har hållit det relativt tight i defensiven och att det skjuts inte mycket skott även om Luleå fått till en del långa anfall på Örebro. Det är återigen troligt med en chans- och målsnål tillställning, och när Pontus Själin får noll sekunders speltid i powerplay, utan får allt förtroende i fem mot fem och framförallt i boxplay, tycker jag att följande spel är bra:

  • Gör minst en poäng (inklusive förlängning) Nej: Pontus Själin @ 1.40 hos Expekt

Gör minst en poäng (inklusive förlängning) Nej: Pontus Själin (Spelstopp 2022-04-04 19:00) @ 1.40Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.