Speltips: Underhållande och målrik batalj stundar när Frölunda och Växjö gör upp i Scandinavium!

Frölunda - Växjö
SM-slutspelet drar under fredagskvällen igång för fyra lag då Skellefteå, Färjestad, Frölunda och Växjö ger sig in i kampen om SM-guldet. Jag tar här sikte på mötet i Scandinavium mellan Frölunda och Växjö.
Över 4.5 Mål (Spelstopp 2022-04-01 19:00) @ 1.67Frölunda tar under fredagskvällen emot Växjö hemma i den första kvartsfinalen lagen emellan. Spelplats är Scandinavium och nedsläpp är klockan 19:00.

Frölunda HC-Växjö Lakers

Frölunda HC - Växjö Lakers

Torsdag 19:00, SHL

FRÖLUNDA HC

Frölunda nöp till slut fjärdeplatsen vilket innebär att man har hemmaplansfördel i denna kvartsfinalserie mot Växjö. Men det satt långt inne, efter en svag inledning av 2022, då man förlorade fyra av de sex första matcherna som spelades efter årsskiftet och man var med tio grundserieomgångar indragna i kampen om att ta topp 6-platser. Man kommer in i slutspelet med tre raka segrar i ryggen då Djurgården och Linköping besegrats här på hemmaplan medan seriesegrande Rögle luggades på bortaplan i den näst sista grundserieomgången. Frölunda var under grundserien ett av de lag som skapade allra mest i offensiven och bara Leksand och Malmö sköt fler skott på motståndarnas mål än vad Frölunda gjorde, och det var bara Skellefteå och Luleå som gjorde fler på de femtiotvå grundseriematcherna. Det finns gott om offensiv kvalité i detta Frölunda, då Roger Rönnberg förfogar över spelare som Ryan Lasch, Michael Spacek, Radan Lenc och Elmer Söderblom.

VÄXJÖ LAKERS

De regerande mästarna från Småland hade inte en lika framgångsrik grundserie som i fjol då man toppade tabellen efter att grundserien var färdigspelad. I slutspel är man i alla fall, och man har fortsatt möjlighet att försvara Le Mat-pokalen som i fjol bärgades i en finalserie mot Rögle. Sam Hallam har fått förhålla sig till en stor mängd skador under säsongen där bland annat den tilltänkte spetsforwarden Julius Nättinen gick sönder i ett tidigt skede och där den meriterade försvarsspelaren Miika Koivisto missat halva säsongen. Man har som vanligt visat styrka i defensiven med få skott mot egen målvakt men just målvaktssituationen har varit problematisk för smålänningarna den här säsongen då den landslagsmeriterade lettländaren Janis Kalnins inte alls kom upp i samma nivå som förväntades av honom eller som han uppvisade för Jokerit i KHL. I offensiven är det fortsatt Richard Gynge och Robert Rosén som levererar, men det finns ett flertal där bakom som visar upp starkt spel i offensiven och kan uppvisa starka papper. Jag tänker främst på spelare som Pontus Holmberg, Olle Lycksell, Tobias Rieder, Glenn Gustafsson och Joel Kellman. Lägg därtill att man förfogar över ovan nämnda Julius Nättinen som, när han är skadefri och spelar, besitter goda offensiva kvalitéer och svarade i den avslutande grundseriematchen mot Färjestad för ett mål och en assist.

Inbördes möten under säsongen

Lagen har under säsongen mötts fyra gånger, och matcherna har slutat enligt följande:

  • Växjö-Frölunda 2-3 (efter övertid)
  • Frölunda-Växjö 5-2
  • Frölunda-Växjö 5-4 (efter övertid)
  • Växjö-Frölunda 5-2

Slutsats och speltips

Jag nämnde i inlägget inför samtliga kvartsfinaler att hemmaplansfördelen kan visa sig vara viktig i denna matchserie då Frölunda är starka på hemmais och då Växjö är lite svajiga på bortaplan. Ser vi till just matcher spelade på bortaplan den här säsongen är det bara bottenlagen Timrå och Djurgården som släppt in fler mål än Växjö som trivs klart bättre hemma i Vida Arena. Med tanke på den offensiva kvalitén som finns hos båda lagen, med spelare som Lasch, Spacek, Lenc och Söderblom hos hemmalaget mot Gynge, Rosén, Holmberg och Nättinen hos gästerna finns det goda förutsättningar till att det både skapas och konverteras lägen. Det här är två lag som spelat målrika och underhållande matcher mot varandra under säsongens gång, och jag tycker att det inför denna kvartsfinalseries första match finns goda förutsättningar för att vi återigen får beskåda en målrik och underhållande match mellan dessa lag. Jag spelar således:

  • Över 4.5 Mål @ 1.67 hos Coolbet

Aldrig spelat på Coolbet? Till nya kunder erbjuder Coolbet en matchningsbonus upp till 100%, som i praktiken innebär att man dubblar första insättningen, och man kan med en insättning på 500 kronor få 1000 kr att spela med! Läs vår recension och ta del av Coolbets oddsbonus här


Över 4.5 Mål (Spelstopp 2022-04-01 19:00) @ 1.67Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt