Speltips: Tight, jämnt och målsnålt när två starka defensiver stångas i Norrbotten

Luleå Hockey
Under torsdagskvällen drar SM-slutspelet igång på allvar med två matcher då ettan och tvåan från grundserien, Rögle och Luleå, ställs på hemmaplan mot Oskarshamn respektive Örebro. Här tar jag sikte på Norrbotten och mötet mellan Luleå och Örebro.
Under 5.0 Mål (Spelstopp 2022-03-31 19:00) @ 1.86Luleå tar under torsdagskvällen emot Örebro hemma i den första kvartsfinalen lagen emellan. Spelplats är COOP Norrbotten Arena och nedsläpp är klockan 19:00.

Luleå HF-Örebro HK

Örebro HK - Luleå HF

Tisdag 19:00, SHL

LULEÅ HF

Thomas ”Bulan” Berglunds manskap slutade på en andraplats i grundserien och från årsskiftet och framåt var man det lag som plockade flest poäng av samtliga lag, efter att i inledningen av säsongen förlorat ett flertal matcher och hittades långt ned i tabellen. Precis som Luleå som helhet så inledde det tunga nyförvärvet Linus Omark tungt, men den tidigare Salavat Ufa- och Genevé-Servette-spelaren svarade för en magnifik vår tillsammans med sina kedjekamrater Pontus Andreasson och Juhani Tyrväinen. Luleå har sina styrkor i defensiven, med kanske den starkaste backbesättningen i hela SHL med spelare som Erik Gustafsson, Sami Lepistö, Oskar Engsund och Julius Honka till sitt förfogande och man har också en stark målvaktsduo i Joel Lassinantti och Jesper Wallstedt. Luleå var också det lag som släppte till minst antal skott mot eget mål under grundserien och var också det lag som släppte in minst antal mål av samtliga lag.

ÖREBRO HK

Fjolårets semifinalister slutade i år sjua i grundserien och tvingades spela play-in mot Brynäs där gävlelaget spolades undan med 2-1 i matcher. Rodrigo Abols har, precis som i slutspelet i fjol, varit en gigant för närkingarna och svarade för åtta poäng (5+3) på de tre play-in-matcherna mot Brynäs och kedjekamraten Robin Kovacs har å sin sida svarat för sex poäng (1+5) på dessa tre. Örebro har dock, precis som Luleå, sina styrkor i defensiven där man är täta, och under säsongen fyllt på med internationellt beprövade spelare så som Libor Sulak och Kristaps Zile som båda anslöt från KHL efter att ha representerat Tjeckien respektive Lettland i de olympiska spelen. Längst bak hittas även SHL:s främste målvakt i Jhonas Enroth som inför match två mot Brynäs belönades med ”Honken Trophy”. Under grundserien var det bara just Luleå, samt Skellefteå, som släppte in färre mål än Örebro.

Slutsats och speltips

Två lag med sina styrkor i defensiven drabbar samman i denna kvartsfinalserie och i den första matchen lagen emellan tycker jag också att förutsättningarna pekar på en tight och tillknäppt match. Båda lagen är täta bakåt och var bland de som släppte till både minst antal mål och målchanser under grundserien, och i matcherna lagen emellan under säsongen har det varit jämnt och målsnålt med i snitt under fem mål per match. Lägg därtill att det nu är slutspel och lite hårdare och tuffare tag kommer tillåtas samt att det kommer spelas mer fysiskt, och det kommer med stor sannolikhet bli tuffare för spelskickliga spelare som Linus Omark i hemmalaget och Nick Halloran hos gästerna att få tid och rum att utnyttja sina kompetenser. Att det blir max fem mål här efter ordinarie matchtid tycker jag är troligt, och spelar:

Insatsen tillbaka vid exakt fem mål (ordinarie tid)


Under 5.0 Mål (Spelstopp 2022-03-31 19:00) @ 1.86Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.