Speltips: Kan Troja få hål på Södertälje hemma i Ljungby Arena?

Alexander Anderberg och Dennis Fröland
Match nummer tre i HockeyAllsvenskans negativa kvalspel står för dörren och spelas under onsdagskvällen. Södertälje har 2-0 i matcher efter de två inledande matcherna uppe i Scaniarinken och nu vänder serien ned till Småland och Ljungby för två matcher.
Gör minst en poäng (inklusive förlängning): Dennis Fröland (Spelstopp 2022-03-23 19:00) @ 1.95Troja-Ljungby tar under onsdagskvällen emot Södertälje hemma i Ljungby Arena i den tredje matchen HockeyAllsvenskans negativa kvalspel där Södertälje efter de två inledande matcherna leder matchserien med 2-0. Nedsläpp klockan 19:00.

IF Troja-Ljungby-Södertälje SK

IF Troja-Ljungby - Södertälje SK

Onsdag 19:00, Hockeyallsvenskan

IF TROJA-LJUNGBY

Troja var inför säsongen nykomlingar i HockeyAllsvenskan och har sannerligen haft ett tufft år i Sveriges näst högsta serie då man slutade sist och hade tretton poäng upp till säker mark och tolv poäng upp till nästjumbon Södertälje. Roger Forsbergs manskap har nu uppförsbacke även i det negativa kvalspelet då man ligger under i matchserien med 2-0 efter att ha förlorat båda matcherna uppe i Scaniarinken med 3-1 respektive 2-0. Nu vänder man hem till Småland och Ljungby där man under säsongen besegrat bland annat Björklöven, Mora och Kristianstad samt spelat jämnt mot HV71. De rödvitklädda smålänningarna är i slutspelet även förstärkta av Växjös Victor Stjernborg som i grundserien svarade för elva poäng på sju matcher för Troja men som ännu inte svarat för någon poäng i det negativa kvalspelet. Utöver Stjernborg besitter man en hel del intressanta spelare i form av bland annat Joakim Hillding, Kevin Karlsson, Dennis Fröland samt bröderna Victor och Oscar Öhman.

SÖDERTÄLJE SK

Anrika Södertälje har inte alls motsvarat de förväntningar som ställdes på laget inför säsongen då man placerades näst sist i tabellen när man var tippade att ta sig till slutspel. Man har under säsongen gjort stora förändringar i såväl trupp som i bås och i den sportsliga ledningen. Nu är det Pelle Hånberg som leder laget, och man har inlett det negativa kvalspelet positivt med dubbla segrar hemma i Scaniarinken. Man kan till stor del tacka sin belarusiske målvakt Nikita Tolopilo för det, då den 21-årige burväktaren motat hela 69 av de 70 skott som skjutits emot honom. Att Södertälje får ta mycket stryk i defensiven fick vi se under grundserien då man var ett av de lag som både släppte till mycket chanser mot egen kasse och dessutom ett av de lag som släppte in flest mål, och man har nu även varit hårt ansatta av Troja i dessa inledande två matcher i det negativa kvalspelet.

Slutsats och speltips

Matchserien mellan Troja-Ljungby och Södertälje i HockeyAllsvenskans negativa kvalspel vänder efter dubbla SSK-vinster i Scaniarinken ned till Småland och Ljungby för två bataljer i Ljungby Arena. Troja besitter en hel del spets, med bland annat Victor Stjernborg, Joakim Hillding, Kevin Karlsson, Dennis Fröland samt bröderna Victor och Oscar Öhman, och man har också legat på bra i offensiven i de två inledande matcherna men Södertäljes belarusiske burväktare Nikita Tolopilo har räddat sanslösa 69 av 70 skott. Hemmalagets offensivt skicklige försvarsspelare Dennis Fröland får stort förtroende av Roger Forsberg och loggade över 22 minuters istid i den senaste matchen. Den före detta Karlskoga- och AIK-backen får dessutom stort förtroende i powerplay där han ackompanjeras av Joakim Hillding, Arvid Degerstedt samt bröderna Öhman, och är den spelare i laget som skjuter mest både under grundserien och i hittills i det negativa kvalspelet. Med tanke på att laget i helhet visat framfötterna i offensiven i de inledande två matcherna här samt att Fröland specifikt får stort förtroende och är en viktig faktor i smålänningarnas offensiv tar jag inför kvällen följande spel:

  • Gör minst en poäng (inklusive förlängning): Dennis Fröland @ 1.95 hos Expekt

Gör minst en poäng (inklusive förlängning): Dennis Fröland (Spelstopp 2022-03-23 19:00) @ 1.95Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.