Speltips: Mora nyper sista kvartsfinalplatsen hemma i Dalarna!

Moras Lucas Wernblom
Slutspelet i SHL närmar sig, men i HockeyAllsvenskan är vi sedan några dagar tillbaka i full rullning med både play-in och play-out. Västervik besgerade AIK i två raka matcher och tog sig därmed till kvartsfinal, och i afton väntar den tredje och avgörande matchen mellan Mora och Tingsryd uppe i Dalarna.
Mora FT (Spelstopp 2022-03-22 19:00) @ 1.74



Mora tar emot Tingsryd i den tredje och avgörande play-in-matchen där segraren tar sig till kvartsfinal i det HockeyAllsvenska slutspelet. Spelplats är Smidjegrav Arena i Mora och nedsläpp är klockan 19:00.

Mora IK-Tingsryds AIF

Mora IK - Tingsryds AIF

Lördag 18:00, Hockeyallsvenskan

MORA IK

Mora slutade på plats sju i HockeyAllsvenskan efter en rafflande slutomgång där man till slut bara blev en poäng bakom Kristianstad som slutade på plats sex och därmed tog den sista direktplatsen till kvartsfinal. Johan Hedbergs manskap är nu istället i jakt på kvartsfinal via play-in-spel och i afton stundar den direkt avgörande match tre efter att man besegrat Tingsryd med 3-0 på bortais under söndagen och därmed kvitterat matchserien. Mora besitter gott om kvalité i sin trupp, med bland annat hela HockeyAllsvenskans skyttekung Johan Persson samt assistkungen Daniel Ljunggren som är ett av seriens absolut hetaste radarpar. Utöver de två herrarna besitter man starka namn i Axel Bergkvist, som är en av HockeyAllsvenskans offeisivt starkaste försvarsspelare, samt Lukas Wernblom, Måns Carlsson och Alexandre Lavoie. Här hemma i Smidjegrav Arena är man vanligtvis starka och man avslutade grundserien med att vinna fyra av de fem avslutande hemmamatcherna, där den enda förlusten kom mot de suveräna seriesegrarna HV71 som vann efter straffavgörande.

TINGSRYDS AIF

Från de småländska skogarna kommer Tingsryd som slutade tia i HockeyAllsvenskans grundserie efter en stark säsongsavslutning då man besegrade både AIK och Södertälje och kunde kravla sig upp på plats tio i tabellen och därmed spela play-in. Man inledde play-in-spelet med att besegra Mora på bortaplan och det var Alexander Lindelöf som blev stor matchvinnare med sina två mål där det matchavgörande, i förlängningen, var minst sagt spektakulärt och såg ut på följande vis: ?s=20&t=0NaAG9YntTgdfx6igu47SA

Under säsongen har det varit just Lindelöf som varit en av lagets främsta spelare i offensiven, då han under grundserien var lagets poängstarkaste spelare bakom norrmannen Tobias Fladeby som svarade för 34 poäng på 47 grundseriematcher.

Slutsats och speltips

Den tredje och direkt avgörande matchen i mellan Mora och Tingsryd i kampen om en kvartsfinalplats tar i afton plats i Smidjegrav Arena uppe i Dalarna. Tingsryd vann den första bataljen här uppe, efter övertid, innan Mora studsade tillbaka och vann med 3-0. I Mora finns det en enorm spets och bredd med spelare som Johan Persson, Daniel Ljunggren, Lukas Wernblom och Axel Bergkvist i laget. Här hemma har man varit starka under säsongen och i synnerhet i slutfasen av grundserien, och man har i dessa två matcher varit det lag som skapat flest målchanser. Att Johan Hedbergs manskap går segrandes ur denna strid efter sextio minuters spel tycker jag är troligt och spelar:






Mora FT (Spelstopp 2022-03-22 19:00) @ 1.74



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt