Speltips: Tingsryd starkast i Kronobergsderbyt mot ett avsågat Troja-Ljungby

Daniel Öhrn
Det drar ihop sig mot slutspel och kval i HockeyAllsvenskan där det för ett par lag endast återstår ett par omgångar. Under onsdagskvällen har vi sex matcher på programmet från den näst högsta serien i Sverige och jag tar här sikte på ett möte från bottenskiktet av tabellen.
Tingsryd FT (Spelstopp 2022-03-09 19:00) @ 2.60Tabelljumbon Troja-Ljugby tar under onsdagskvällen emot tiondeplacerade Tingsryd hemma i Ljungby Ishall. Nedsläpp klockan 19:00

IF Troja-Ljungby-Tingsryds AIF

IF Troja-Ljungby - Tingsryds AIF

Onsdag 19:00, Hockeyallsvenskan

IF TROJA-LJUNGBY

Nykomlingarna från Ljungby har inte haft någon lätt säsong i återkomsten till HockeyAllsvenskan. Man placerar sig längst ned i tabellen, med tio poäng upp till nästjumbon Södertälje och med tolv poäng upp till säker mark där vi i dagsläget finner Almtuna. Det är med svag form som de trojanska hästarna kommer till detta Smålands- och Kronobergsderby. Roger Forsbergs manskap har förlorat sex raka matcher och har förlorat nio av de tio senaste matcherna där en seger efter straffavgörande hemma mot Mora är den enda segern som de rödvita knipit under denna period. Det ska dock sägas att man tvingats till att möta flera av topplagen på sistone då man närmast kommer från ett dubbelmöte borta mot Västerås där man förlorade med 5-0 respektive 5-2.

TINGSRYDS AIF

De grönvita smålänningarna har, till skillnad från ovan nämnda Troja-Ljungby, chans och hugg på slutspel då man placerar sig på den tionde och sista platsen vilket skulle innebära åttondelsfinal mot lag sju. Jag var inne på Tingsryd inför matchen mot Västerås för en vecka sedan och nämnde där att laget befann sig i en formsvacka med fyra förluster på de fem matcher som spelats inför matchen. Man föll också mot Västerås, i en jämn batalj, med 3-2 och föll sedan, återigen, med uddamålet borta mot tabelltrean BIK Karlskoga efter ett sent segermål från värmlänningarna. Men efter fyra raka nederlag blev det under söndagen seger mot tabellsexan Kristianstad som besegrades hemma i Nelson Garden Arena med 2-1.

Slutsats och speltips

Tingsryd kommer till Ljungby och har klart mer att spela för jämfört med hemmalaget som är avsågat och som med all sannolikhet kommer få kvala för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. Tingsryd kämpar å sin sida om att behålla sin plats bland de tio främsta lagen och således få spela slutspel. Även formen är vassare på gästerna då hemmalaget kommer hit med sex raka nederlag medan Tingsryd både spelat jämnt och vunnit mot lag i toppen av tabellen. Att alla tre poäng tas av de grönvita tycker jag med ovan nämnda förutsättningar är klart troligare än vad oddsmarknaden hävdar då gästerna fortsatt är underdogs.


Tingsryd FT (Spelstopp 2022-03-09 19:00) @ 2.60Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se