Speltips: Stort förtroende för Timrås förstakedja i viktiga bottenmötet

Ty Rattie
Det drar ihop sig i SHL:s grundserie där det nu bara återstår en handfull matcher för några av lagen och det är kamper om kvartsfinalplatser, play-in-platser samt i bottenstriden. Jag tar här sikte på det viktiga bottenmötet i Stockholm där Djurgården tar emot Timrå.

Bottenmöte väntar i Stockholm under tisdagskvällen då jumbon Djurgården tar emot nästjumbon Timrå.

Djurgårdens IF-Timrå IK

Timrå IK - Djurgårdens IF

Lördag 18:30, SHL

Jag skrev inför tisdagskvällens match mellan Färjestad och Örebro att det är tight i kampen om kvartsfinalplatserna där det är fyra lag som gör upp om två platser. I bottenstriden är det också otroligt tight i kampen om att undvika de två platserna längst ned i tabellen.

# Lag Matcher Målskillnad Poäng
11 Linköping 46 -24 58
12 Malmö 46 -26 55
13 Timrå 45 -29 51
14 Djurgården 46 -38 51

Söndagens möte mellan lagen

Dessa två lag drabbade samman så sent som under söndagskvällen uppe i Medelpad där det var Djurgården som kom undan med segern efter ett straffavgörande där Marcus Sörensen gjorde det enda och det avgörande målet i straffavgörandet. Stor matchhjälte för Djurgården blev, utöver Sörensen, Dick Axelsson som svarade för ett hattrick i den match som stockholmarna vann med 5-4. Det var dock de rödvita från Medelpad som skapade mest och den tjeckiske burväktaren hos Djurgården, Alexander Salák, stod för en fenomenal insats precis som i lördagens segermatch mot Frölunda.


DJURGÅRDENS IF

Laget från huvudstaden hittas längst ned i SHL-tabellen och har, som kan skönjas ovan, fyra poäng upp till säker mark där Malmö Redhawks befinner sig. Laget är inne i en relativt positiv trend, med fyra vinster på de fem senaste matcherna och med fem raka matcher med poäng taget. Som ovan nämndes kommer man närmast från att ha besegrat just Timrå, på bortaplan efter straffar, där Dick Axelsson blev stor matchhjälte efter att ha gjort ett hattrick och där Marcus Sörensen avgjorde i straffavgörandet. Jag nämnde också att Alexander Salák var en stor tunga på vågen för stockholmarna i den matchen, då han räddade 36 av de 40 skott som sköts emot honom samt inte lät sig passeras i straffavgörandet. Salák var även tungan på vågen när topplaget Frölunda besegrades under lördagseftermiddagen då 28 av 29 skott räddades i den match där Djurgården segrade med 3-1. Att Djurgården lyckades rekrytera Alexander Salák har visat sig vara viktigt då han vunnit flera poäng åt laget under de fem matcher som han vaktat stockholmarnas bur. Djurgården är det lag som släpper till flest antal skott mot egen kasse och är också det lag som under säsongens gång släppt in flest mål med sina 152 insläppta mål på 46 matcher.

TIMRÅ IK

Nykomlingarna för säsongen, Timrå, har precis som Djurgården varit fast förankrade i botten av SHL-tabellen och man placerar sig inför tisdagskvällen som nästjumbo på samma poäng som jumbon Djurgården men med bättre målskillnad och en match mindre spelad. Det är defensiven som varit lagets akilleshäl den här säsongen, då man släppt in en stor mängd mål samtidigt som man gjort fler mål än fyra av de andra SHL-lagen. Man skapar också mycket i offensiv väg med många skott på mål i flera av matcherna och kanadensaren Ty Rattie, som är laget interna poäng- och skytteligaledare, är den i hela serien som avlossar flest skott på motståndarnas kasse. Vi kan räkna med att Timrås förstakedja, med ovan nämnda Rattie samt Robin Hanzl och Viktor Lodin, återigen får stort förtroende i såväl spel fem mot fem som i spel fem mot fyra, och det har varit denna kedja som varit framträdande under hela säsongen och i helgens två matcher mot Brynäs och Djurgården då man legat bakom sex av de tio mål som laget gjort. Bland annat svarade Ty Rattie för denna balja i spel fem mot fyra läckert framspelad av Robin Hanzl:

?s=20&t=mvgIuGeJTSViojTKLwbwAw

Slutsats och speltips

Viktigt bottenmöte på Hovet mellan jumbon Djurgården och nästjumbon Timrå, som möttes så sent som under söndagskvällen då Djurgården drog det längsta strået och vann efter straffavgörande. Nu väntar ett nytt viktigt möte mellan de två sämst placerade lagen i serien, och vi kan förvänta oss att lagens toppspelare får ett stort förtroende och mycket istid i denna batalj. Jag tycker här det finns goda förutsättningar för Timrås kanadensiska poängspruta Ty Rattie att ännu en gång den här säsongen placera sig i poängprotokollet. Rattie är den spelare som skjuter klart mest av samtliga spelare i hela SHL, han får stort förtroende av Fredrik Andersson i match efter match i både spel fem mot fem och i powerplay. Nu ställs man mot det lag som släpper till flest skott mot egen kasse och i söndagens match lagen emellan var det Timrå som var det spelförande laget och det lag som skapade flest målchanser. Nya möjligheter till det och nya möjligheter för Ty Rattie att göra poäng. Jag tar här även den tuffare linan, att Rattie ska göra minst två poäng vilket det i min bok finns goda förutsättningar för.

  • Gör minst 1 poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Ty Rattie @ 1.57 Betsson
  • Gör minst 2 poäng (inklusive övertid, exklusive straffar): Ty Rattie @ 3.70 Expekt

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.6
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 200% upp till 1200 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.