Speltips: Tredje raka för Färjestad när spelare är tillbaka efter sjukdom

Jacob de la Rose
Full omgång av SHL väntar under lördagen då vi har fyra eftermiddagsmatcher och tre kvällsmatcher på programmet. Jag tar här sikte på eftermiddagsbataljen från Värmland där Färjestad och Linköping drabbar samman
Färjestad FT (Spelstopp 2022-03-05 15:15) @ 1.75Åttondeplacerade Färjestad tar emot elftepacerade Linköping hemma i Löfbergs Arena under lördagseftermiddagen med nedsläpp klockan 15:15.

Färjestads BK-Linköpings HC

Färjestads BK - Linköpings HC

Torsdag 19:00, SHL

FÄRJESTADS BK

Johan Pennerborn fick lämna Färjestad efter de dubbla förlustmatcherna mot Oskarshamn och Skellefteå Pennerborn ersattes av Thomas Mitell som närmast kommer från NHL-laget Chicago Blackhawks där han varit assisterande tränare till Jeremy Colliton. Den före detta försvarsspelaren inledde sin sejour som huvudansvarig för det grönklädda Karlstad-laget med att bärga en seger hemma mot rivalen Frölunda med siffrorna 3–0, och under torsdagen bärgades den andra segern för Färjestad under Mitells styre då laget besegrade Djurgården på bortaplan med 5-4 efter förlängning där den finske backen Jesse Virtanen stod för det avgörande målet drygt tre minuter in i förlängningsspelet och därmed ordade två poäng hem till Karlstad. Inför lördagseftermiddagens match ser man ut att få tillbaka flera av de spelare som på grund av sjukdom saknades under torsdagens match mot Djurgården. Man fick igår gå hårt på ett fåtal centrar, men med stor sannolikhet är flera av de sjuka spelarna tillbaka till lördagens match. De spelare som saknades mot Djurgården var Gustav Rydahl, Patrik Lundh, Michael Lindqvist, Martin Johansson och Joel Nyström vilket samtliga är bra spelare och i synnerhet de tre förstnämnda som brukar logga mycket istid och få stort förtroende. Ser vi till hur Färjestad har spelet efter Mitells intåg i laget är man på dessa två omgångar det lag i SHL som skapat flest antal målchanser, men släpper även till en hel del bakåt vilket Mitell betonade efter matchen och menade kunde bero på att lagets centrar blev tröttkörda i den andra och tredje perioden efter den hårda matchningen.

LINKÖPINGS HC

Tre placeringar och tolv poäng bakom Färjestad hittar vi Linköping som slåss dels för att undvika ett negativt kvalspel och dels för att ta sig in bland de tio bästa och således få spela play-in. Man tog en oerhört viktig trepoängare under torsdagen då nästjumbon Timrå besegrades hemma i SAAB Arena med 2-1. Broc Little, som nu gör sin sjunde raka säsong hos ”Cluben” blev stor matchhjälte när han med knappa kvarten kvar av de tredje perioden satte 2-0 i spel fem mot fyra assisterad av Henrik Törnqvist och Markus Ljungh, vilket blev det matchavgörande målet och han firade rejält framför fansen:

?s=20&t=7CMCOAOKXFzDFqxJ0yvz2Q

Ser vi till säsongen i sin helhet har Linköping varit det lag som skapat minst antal målchanser av samtliga lag i hela SHL, och man är också det lag som gjort minst antal mål med sina 100 gjorda på de 44 spelade matcherna. Markus Ljungh drar ett stort lass i offensiven med sina 36 gjorda poäng på 44 matcher, och man önskar nog mer från spelare som Lantosi, Maxwell, Russell samt ovan nämnda Little som i och med gårdagens mål bröt en nio matcher lång poängtorka. Ser vi till defensiven är man inte lika svaga som i det offensiva spelet och längst bak har man Marcus Högberg som i sina bästa stunder är en av SHL:s absolut bästa burväktare, vilket han bland annat fick visa i torsdagens segermatch mot Timrå där han motade 26 av de 27 skott som sköts emot honom.

Slutsats och speltips

Färjestad har skruvat igång maskineriet under Tomas Mitells styre med två raka segrar mot Frölunda och mot Djurgården och med en mängd skapade chanser i offensiven Nu ställs man mot ett Linköping som har det svårt att producera i offensiven med få mål och få skapade målchanser. Färjestad ser dessutom ut att få tillbaka viktiga kuggar som saknades mot Djurgården; däribland Gustav Rydahl, Patrik Lundh och Michael Lindqvist. Att Färjestad med ett bättre grundspel och en klart tydligare spets kommer undan med samtliga tre poäng här är troligt och jag spelar således:


Färjestad FT (Spelstopp 2022-03-05 15:15) @ 1.75Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se