Speltips: Hockey OS - Kvartsfinal

Henrik Tömmernes och Johan Garpenlöv
Det börjar så smått dra ihop sig och vi har nu nått fram till kvartsfinalspel. Under tisdagen spelades åttondelsfinal där vinnarna gick vidare till kvartsfinal och får möta Finland, Sverige, Ryssland och USA som redan var klara för kvartsfinal och därmed har längre vila.
Sverige FT (Spelstopp 2022-02-16 14:30) @ 2.44Speltipsen till åttondelsfinalerna slutade med ett fint plus då Schweiz klev fram och gjorde jobbet. Schweizarna fick tillslut utdelning för sitt fina spel och lyckades vinna matchen med 4-2 och således satt spelet på Schweiz såväl som överspelet i matchen. Tyskland däremot var en besvikelse och såg rejält slutkörda ut och fick se sig besegrade med 4-0 av Slovakien.

Startkassa: 100 000 kr
Spelkassa efter åttondelsfinalerna: 105 025 kr

USA - Slovakien 05:10 CET

USA - Slovakien

Onsdag 05:10, OS

Först ut för att inleda kvartsfinalspelet är USA och Slovakien. Slovakerna stod för en gedigen insats då Tyskland besegrades på övertygande vis med 4-0, även om tyskarna inte alls kom upp i nivå. Som jag varit inne på i tidigare texter kretsar mycket av spelet kring förstakedjan med Marek Hrivik och Peter Cehlarik för slovakerna och de bägge fick göra ett varsitt mål mot Tyskland i åttondelen. USA kan faktiskt stoltsera med att vara helt obesegrade i gruppspelet och övertygade med flera bra insatser där bland annat Kanada fick se sig ordentligt utspelade när USA vann med 4-2.

Inför morgondagens match tror jag vi har en målrik och händelserik match att vänta, bägge lagen är väldigt offensivt viktade. En öppen match med mycket målchanser tror jag kommer gynna ett ungt och kreativt USA som imponerat i gruppspelet. Att Slovakien dessutom kommer med mindre vila är också positivt för USA. Jag tycker vi erbjuds ett okej pris för att spela en peng på amerikanerna.

USA FT @ 1.79 Svenska Spel 2000 kr

Ryssland - Danmark 07:00 CET

Förhandsfavoriterna Ryssland ställs mot turneringens positiva överraskning, Danmark, vårt grannland i söder har verkligen steppat upp och har stått för jättefina insatser i gruppspelet. Bara just Ryssland har lyckats besegra danskarnas solida defensiv som inte vara enkel att ta sig förbi. Försvarsspel har varit Danmarks melodi och det har burit frukt. Ryssland har också spelat en defensivt skicklig hockey som bara släppt in mål i kaosmatchen mot Tjeckien som slutade 5-5. Danmark fick kriga på ordentligt i åttondelen mot Lettland men gick tillslut segrande ur striden med 3-2.

När dessa två lag möttes i gruppspelet stängde Ryssland -1.5 kring 1.50 hos spelbolagen, att vi nu erbjuds samma spel men till drygt 20 punkter högre köper jag inte. Danmark kommer med mindre vila och en betydligt svagare trupp. Hur bra danskarna än har gjort det i gruppspelet och åttondelsfinalen så tror jag ett utvilat Ryssland som är bättre på alla positioner kommer avsluta OS-äventyret för Danmark för denna gång.

Ryssland -1.5 @ 1.72 Expekt 2000 kr

Finland - Schweiz 09:40 CET

Finland - Schweiz

Onsdag 09:40, OS

Det ska bli intressant att se om Schweiz orkar komma upp till samma nivå som mot Tjeckien i åttondelsfinalen, då kanske laget kan störa Finland, men jag betvivlar det. Finland har sett bra ut hela OS och visade mycket karaktär mot Sverige när laget vände 3-0 underläge till vinst på övertid. Jag kommer dock inte plocka något spel i matchen till nuvarande oddssättning.

Sverige - Kanada 14:30 CET

Sverige - Kanada

Onsdag 14:30, OS

Tre Kronor ställs mot Kanada i kvartsfinal efter att kanadensarna slog ut värdnationen Kina tidigare idag. En match där Kanada i första perioden såg väldigt vilsna ut stundtals men lyckades reda ut allting och löste tillslut seger med 7-2. Jag har kritiserat Sverige under turneringen men de har lyckats vinna två matcher och löste poäng mot Finland efter den snöpliga genomklappningen i tredje perioden. Tre Kronor har varit svåra att sätta fingret på men ändå lyckats traggla sig till kvartsfinal utan allt för mycket besvär.

Kanada har inte heller rosat marknaden och med undantag för USA inte fått någon ordentlig värdemätare. Laget har spelat mot Kina två gånger och ett Tyskland som varit kalla hela turneringen. Kanada har verkligen inte imponerat och jag tycker Sverige ska ha goda chanser med längre vila att gå segrande ur den här bataljen.

Sverige FT @ 2.44 Svenska spel 2000 kr


Sverige FT (Spelstopp 2022-02-16 14:30) @ 2.44Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.