Speltips: Hockey OS 2022: Finland ser tunga ut och Kina kan spela hockey!

Jalonen
Snart är det äntligen dags för herrarnas hockey att göra entré i de Olympiska Spelen och jag har ett spännande upplägg inför turneringen samt en drös med spelidéer!

Hockey OS 2022

Av förståeliga skäl har intresset kring Hockey OS 2022 svalnat för många när det stod klart att NHL-spelarna uteblev. För egen del är jag dock fortsatt väldigt taggad! Ta mig rätt, jag hade gärna sett NHL-spelarna på plats, men hockeyturneringar med landslag har historiskt varit en kassako för min del. Kunskapen kring spelare från ligor runt om i Europa är begränsad hos de flesta, även hos spelbolagen och det öppnar upp för bra möjligheter att hitta värde och förhoppningsvis vinna en slant för den som är påläst. Med inspiration från David Neves som delade spel under Australien Open med en startkassa på 100.000kr och angav vid varje spel hur mycket av kassan han spelade med har jag tänkte göra detsamma under Hockey OS 2022!

Förutsättningar

  • Som startkassa kommer jag ha 100.000kr. Kassan är inte representativ för min bankrulle i helhet utan är avsatt för just denna turnering i syfte att ge följare en tydlig utgångspunkt. Insatserna kan därför komma att vara större än jag rekommenderar andra att ta med samma bankrulle eller för motsvarande procent av bankrullen. Spela alltid ansvarsfullt och för pengar ni har råd att förlora!

  • Jag kommer använda mig av alla tillgängliga spelbolag, men jag räknar med att majoriteten av spelen ska gå att plocka till samma eller likvärdiga odds på de flesta spelbolagen, däribland Pinnacle och Svenska Spel för den som har problem med limiteringar.

  • För att så många som möjligt ska kunna ta del av spelen som plockas har jag bestämt att helt och hållet lämna spelarspecialer och props till andra som har intresse av det. Jag kommer uteslutande fokusera på 1x2, moneyline, över/under, puckline, ett och annat långtidsspel och liknande där det är skapliga limits och oddsen inte droppar lika fort.

  • Spelen kommer att delas på speltips-sidan men även på min Twitter IzecoolBetting då jag ibland måste agera på nyheter och ny information för att hinna plocka spel innan oddset har droppat, vilket gör att tiden inte alltid finns för att skriva ett inlägg.

Långtidsspel

Vinnare Grupp A - Kina @ 501 Coolbet 100 kr

Okej, det är förmodligen 100 kr i sjön och Kina kan väl inte spela hockey?! Sanningen ligger någonstans mittemellan. Kineserna står som värdnation för OS och har under flera år förberett sig inför OS-hockeyn. Laget de ställer på isen är KHL-laget Kunlun Red Star och ha inte på något sätt föreställningen att detta är ett topplag med högkvalitativa spelare. Laget ligger tvärsist i KHL med 10 poäng upp till nästa lag. Det sagt finns det någorlunda kvalitet på ett par offensiva spelare och laget är trots allt samspelt. De vinner emellanåt matcher i KHL och har skrapat ihop 9 segrar på 48 matcher den här säsongen. Övriga lag i gruppen är Tyskland, Kanada och USA. Amerikanarna kommer med ett college-betonat lag. Tyskland har i stort sett bara spelare från den inhemska ligan och kanadensarna mönstrar ett okej lag och får anses vara favoriter i gruppen. Uppgiften som väntar det kinesiska laget är såklart oerhört tuff, men till 500 gånger pengarna är det värt 0,10% av spelkassan!

Finland vinnare @ 5.50 Betsson 2000 kr

Vårt grannland i öst mönstrar ett riktigt trevligt lag och med Jukka Jalonen vid rodret brukar lejonen vara att räkna med. De stora favoriterna inför turneringen är Ryssland som står kring 2.50 hos de flesta spelbolagen att vinna turneringen. Jag tror dock att ryssarna är en favorit i fara och tycker att Finland är den uppenbara utmanaren.

Till största del består laget av KHL-spelare, Niko Ojamäki, Sakari Manninen, Markus Granlund och Miro Aaltonen är samtliga hemmahörande i KHL och producerar kring en poäng per spelad match. Jalonen har även hämtat några spelare från schweiziska NLA, Sami Vatanen, Valtteri Filppula och Harri Pesonen öser in poäng i Schweiz samtidigt som trion har gott om NHL-erfarenhet mellan sig. Filppula och Vatanen lär knappast vara obekanta namn för den som följt NHL de sista decenniet. I mål är finnarna välförsedda med stabila målvakter från KHL. Bland annat rutinerade Juho Olkinuora från mästarlaget Metallurg Magnitogorsk och Harri Säteri från Sibir Novosibirsk som under flera säsonger varit en toppresterande målvakt i KHL. Finnarna kommer vara att räkna med som så många gånger tidigare i mästerskapssammanhang!

Tidiga speltips inför första omgången

Schweiz vs Ryssland

Öppningsmatchen som inleder turneringen står mellan storfavoriterna Ryssland och Schweiz som mönstrar ett lag bestående av spelare från den inhemska ligan. Att Schweiz har ett lag där alla spelar i National League är knappast någonting dåligt, ligan håller hög kvalitet. Till skillnad från Sverige som mönstrar ett grovjobbar-gäng för att citera min kollega Oskar Hansson har Schweiz mycket spelskicklighet som genomsyrar hela truppen, backar såväl som forwards vet hur man gör mål. Andrighetto, Hoffman och Malgin är några av alla de skickliga forwards Schweiz har till sitt förfogande inför turneringen. Spelare som har rutin från NHL och producerar mycket poäng hemma i Schweiz.

Ryssland är som tidigare nämnt favoriter att vinna turneringen men jag tycker att det finns en övertro till hur starkt laget faktiskt är. Absolut finns det fin spets i bland annat Nikita Gusev och Vadim Shipachyov men bakom dem tunnas truppen ut fort och laget påminner om ett lagbygge med liknande spelidé som ryssarna hade i fjolårets VM-turnering. Då fick Ryssland lämna turneringen redan i kvarten. Jag tror Schweiz har goda chanser att stå upp bra mot favoriterna och spelar Schweiz +2.0 asian handicap, vilket betyder att vi får pengarna tillbaka om schweizarna förlorar med 2 mål, men spelet sitter om de förlorar med ett mål eller löser poäng i matchen.

Schweiz +2.0 @ 1.75 Unibet 1500 kr

USA vs Kina

Det finns säkert många som på förhand undrar hur det inte kan bli annat än storseger för USA, men vid närmare anblick framgår det att jänkarna knappast är några guldkandidater. Amerikanarna har tagit med sig ett väldigt college-betonat lag till OS, inget fel i det, ungdomarna kommer få välbehövlig erfarenhet. Kina mönstrar ett KHL-lag, Kunlun Red Stars, förvisso det klart svagaste KHL-laget i ligan men det är spelare med mer rutin och det är knappast att en nackdel att de rimligtvis bör vara betydligt mer samspelade. Som värdnation i en premiärmatch mot USA utgår jag från att Kina kommer vara 110% påkopplade och jag tror inte att amerikanerna kommer stå för någon överkörning mot ett heltaggat Kina, snarare tvärtom, jag utesluter inte att Kina kan göra det här till en väldigt jobbig öppningsmatch mot ett ungt och orutinerat USA. Amerikanarna har även drabbats av Covid-19 och har för tillfället tre spelare i karantän, Jake Sanderson, Steven Kampfer och Andy Miele.

Kina +2.5 @ 2.12 Expekt 2000 kr
Kina DnB @ 7.75 bet365 500 kr

Håll koll på hur spelen går under turneringen i min spelbok

Glöm inte att kika in den stora OS-guiden här på hemsidan som omfattar info om alla sporter, TV-guide, svenskar och betting-guide


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.