Speltips: Målrikt i Småland när Växjö har skruvat igång maskineriet

Robert Rosén
Vi har fyra SHL-matcher framför oss under lördagen där tre spelas under eftermiddagen och där dagen avslutas med ett norrlandsderby från Luleå på kvällskvisten. Här tar jag sikte på en av eftermiddagens matcher, nämligen den som spelas i Småland mellan Växjö och Linköping.
Över 5.0 Mål (Spelstopp 2022-01-15 15:15) @ 1.95



De regerande mästarna och nu sjätteplacerade Växjö tar under lördagseftermiddagen emot Linköping hemma i Vida Arena nere i Småland. Linköping placerar sig å sin sida på plats elva i den haltande SHL-tabellen.

Växjö Lakers - Linköpings HC

Torsdag 19:00, SHL

VÄXJÖ LAKERS

De regerande mästarna från Småland hittas inför lördagens omgång på en sjätteplats och är ett av SHL:s absolut formstarkaste lag då man på sina fem senaste matcher tagit elva poäng vilket tillsammans med Färjestad är bäst i hela serien under denna matchperiod. Laget har dessutom fått tillbaka ett flertal nyckelspelare som saknats under hösten, och sportchef Henrik Evertsson har i vanlig ordning varit aktiv under säsongen och har under vintern plockat in forwarden Joel Kellman och försvararen Michael Krutil från San Josés respektive Chicagos organisation. Joel Kellman är ett bekant ansikte för den svenska hockeypubliken då han representerat Brynäs och Karlskrona i SHL och Kristianstad och Karlskrona i HockeyAllsvenskan och svarat för en mängd poäng i båda serierna och därmed belönats med ett kontrakt i NHL. Den tjeckiske försvarsspelaren Michael Krutil är ett mindre bekant namn jämfört med Kellman, men har bland annat rutin från JVM och spel med Rockford i AHL. Han inledde sin Växjö-sejour på ett minst sagt intressant vis då han svarade för två målgivande passningar.

En av lagets mest framträdande forwards under hösten, Robert Rosén, missade elva matcher under senare delen av hösten och under vintern, men gjorde under torsdagens match mot Färjestad en välkommen återkomst och svarade direkt för ett mål och en målgivande passning. Utöver Robert Roséns återkomst gjorde även Julius Nättinen comeback i matchen mot Färjestad senast. Nättinen som missat två tredjedelar av säsongen hade på sina tio spelade matcher innan skadan svarat för elva poäng. Ett imponerande poängsnitt av den finländske skarpskytten som jag i guiden inför säsongen rekade som skytteligavinnare efter de sjutton gjorda målen på 32 matcher som han svarade för i fjol hos det bottenförankrade Ambri-Piotta i schweiziska ligan. Nu är ju de chanserna rökta, med tanke på att Nättinen missat tjugo matcher, men det är inför slutskedet och inför det kommande slutspelet ett viktigt tillskott för Sam Hallams manskap som i defensiven får klara sig utan Juuso Vainio och Miika Koivisto.

Linköpings HC

De vita lejonen från Östergötland kämpade länge i bottenskiktet i fjol och hade det problematiskt på såväl spelar- som tränarfronten. I år är känslan klart stabilare kring LHC som har den rutinerade Klas Östman i båset, och då man både innan och under säsongen förstärkt truppen på ett i mitt tycke bra sätt.

Man besegrade Brynäs hemma för en vecka sedan efter straffavgörande trots att ett flertal nyckelspelare saknades. Inför torsdagens bortamatch mot Rögle hade man tillbaka flera av dessa, bland annat Broc Little och Patrick Russell som är två spelare som man lutar sig tillbaka i det offensiva spelet. Mot Rögle avlossade östgötarna över trettio skott mot Calle Klang i Rögle i hemmakassen, men noterades endast för ett mål och en poäng då Rögle nöp extrapoängen i övertiden efter ett mål av Brady Ferguson.

Slutsats och speltips

Båda lagen har återfått nyckelspelare och visade på offensiv styrka i sina matcher som spelades under torsdagskvällen. Växjö gjorde, med Rosén och Nättinen tillbaka i laget, för första gången sedan den sjätte november (!) mer än tre mål i en och samma match och nu möter man ett Linköping som skapade en hel hög med målchanser mot Rögle och har spelare som Broc Little, Patrick Russell och Ben Maxwell tillbaka i laget efter att ha varit frånvarande i matchen mot Brynäs. Jag anser möjligheterna för mål i denna match är godare än vad spelbolagen tycker och tycker att hemmalaget har goda möjligheter att återigen göra minst tre mål.

  • Över 5.0 Mål @ 1.95 (insatsen tillbaka vid exakt fem gjorda mål efter ordinarie tid)
  • Växjö Över 3.0 Mål @ 2.02 (insatsen tillbaka vid exakt tre gjorda Växjömål efter ordinarie tid)

Båda spelen tas hos Expekt






Över 5.0 Mål (Spelstopp 2022-01-15 15:15) @ 1.95



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.