Speltips: Middlesbrough - Reading: Olika världar i flera dimensioner

Andraz Sporar & Neil Taylor
På lördag möts ett formstarkt Middlesbrough och ett formsvagt Reading i engelska Championship och jag tycker att vinstchanserna för hemmalaget är något högre än vad oddsen just nu indikerar.
Middlesbrough -0,75 (Spelstopp 2022-01-15 16:00) @ 1.81



På lördag möts Middlesbrough och Reading i engelska Championship. Matchen har avspark 16:00 och spelas på Riverside Stadium i Middlesbrough.

Middlesbrough FC - Reading

Lördag 16:00, Championship

Detta är en match mellan det nordligaste laget i den engelska andradivisionen mot ett av lagen från de södra delarna av landet. Det är också engelskt ägande i form av den lokale industrimagnaten Steve Gibson mot kinesiskt ägande genom affärsmannen Dài Yǒnggé. Men framför allt är det ett formstarkt hemmalag med vittring på topp-6-placering mot formsvagt bortalag men näsan precis över nedflyttningsstrecket.

Middlesbrough

Chris Wilder bjöd tillsammans med Sheffield United på en magisk fotbollssaga när han på fyra säsonger tog klubben från botten av League One till en niondeplats i Premier League.
Sedan nio omgångar tillbaka är Chris Wilder manager för Middlesbrough och han har fått en riktigt smakstart. Nu har det visserligen bara gått nio omgångar men han har i Middlesbrough sin överlägset högsta vinstprocent som tränare hittills (67%) och man kan verkligen undra var det skall sluta denna gång.

Räknat på de senaste fyra ligamatcherna har Middlesbrough skapat i genomsnitt 4,3 avslut per match vilket är över genomsnittet i ligan just nu. Under samma period har Middlesbrough släppt till i genomsnitt 1,5 avslut på mål per match, den näst bästa defensiva siffran i ligan de senaste omgångarna. Totalt sett har Middlesbrough den näst bästa avslut-på-mål-differensen i Championship räknat på de fyra senaste omgångarna.

Reading

Reading ser onekligen ut att gå mot en placering på undre halvan av Championship-tabellen för fjärde året i rad och i november fick man dessutom 6 poängs avdrag vilket inte gör saker och ting lättare.

Räknat på de senaste fyra ligamatcherna har Reading skapat i genomsnitt 4,0 avslut per match, vilket är ungefär som genomsnittet för ligan just nu. Under samma period har Reading släppt till i genomsnitt 7,0 avslut på mål per match vilket är den sämsta defensiva siffra i ligan de senaste veckorna. Totalt sett har Reading den näst sämsta avslut-på-mål-differensen i Championship räknat på de fyra senaste omgångarna.

Matcher och odds från Championship hittar du här!

Slutsats & Speltips

Middlesbrough nosar på en topp-6-placering och är ett av de allra formstarkaste lagen i ligan.
Reading trampar vatten precis över nedflyttningsstrecket och är ett av seriens formsvagaste lag.
Jag tycker att vinstchanserna för hemmalaget är något högre än vad oddsen just nu indikerar och väljer att syna handikapplinan tidigt:
Speltips: Middlesbrough -0,75 (Asian handicap).
Bäst odds just nu finns hos bet365: 1,81.

Läs gärna mer om olika oddstyper och konsten att hantera din spelkassa.

Du hittar fler odds för Middlesbrough - Reading här!






Middlesbrough -0,75 (Spelstopp 2022-01-15 16:00) @ 1.81



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt