Speltips: Tappara blåser franska drakarna av banan hemma i nybyggda Nokia Arena

Anton Levtchi
Det är dags för kvartsfinaler av Champions Hockey League där vi nu alltså bara har åtta lag kvar som göt upp om titeln. Högst odds till att vinna hela turneringen har spelbolagen satt på det franska laget Rouen Dragons, som i kvartsfinal ställs mot ett topptippat Tappara.
Tappara Över 3.5 Lagmål (Spelstopp 2021-12-07 18:00) @ 1.77Finska Tappara är tillsammans med svenska Frölunda favoriter till att stå som slutsegrare av CHL i vår med franska Rouen Dragons är det lag som enligt spelbolagen har minst chans till att vinna turneringen. Fransoserna är givetvis stora underdogs inför detta dubbelmöte som startar ikväll med match i nybyggda Nokia Arena i Tammerfors.

Rouen Dragons - Tappara

Tisdag 19:30, Champions Hockey League

TAPPARA

Laget från Tammerfors slog ut de regerande svenska mästarna Växjö med totalt 6-4 efter 2-2 nere i Småland och sedan 4-2 hemma i Finland. Dessförinnan vann man den tuffa gruppen med Skellefteå, Lugano och Eisbären Berlin med klar marginal, och det Tappara som inför säsongen rustade starkt med nyförvärv i backbesättning då Veli-Matti Vittasmäki, Otto Rantakari och Brady Austin anslöt efter sejourer i KHL.

I offensiven har man en stekhet forward med namn Anton Levtchi som i de fyra matcherna som spelats, efter man slog ut Växjö, svarat för sju poäng och nu är två i finska ligans poängliga med 28 poäng (13+15). Levtchi ackompanjeras i offensiven av Tyler Morley, som levererade i Tappara för två säsonger sedan med över en poäng per match i snitt, men som inte hade en lika lyckosam sejour i Skellefteå i fjol innan han studsade tillbaka hos Linköping under våren. Förstakedjan kompletteras av 23-årige Waltteri Merelä som under hösten svarat för 21 poäng (10+11) på 27 matcher i den finska ligan.

Tappara har en av de tyngsta offensiverna i turneringen där bara Zug gjorde fler mål än finnarna i gruppspelet, och då ska vi ha med i beräkningarna att Zug gjorde 19 av sina 28 mål i de två matcherna mot turneringens stora slagpåse Sönderjyske. Tapparas fina offensiv har man visat prov på även hemma i Liiga där bara Kärpät, Helsingfors och lokalkonkurrenten Ilves gör fler mål. Formen på Tappara är helt bra då man i de fyra matcherna som spelats efter åttondelsfinalen varit det spelförande och dominerande laget, men resultatmässigt är det sådär då man fällts av lag som varit effektivare.

Nybyggda Nokia Arena i Tammerfors invigdes i helgen med ett dubbelmöte mellan stadens två lag Ilves och Tappara och då var det klang- och jubelföreställningar två gånger om inför fullsatta läktare med 13 000 åskådare i båda matcherna, och det blev varsin seger då Ilves vann det första mötet med 6-3 i fredags innan Tappara visade var skåpet ska stå med en 7-0-seger under lördagseftermiddagen där lagkaptenen Otto Rauhala var stor segerregissör med sina två mål och två assist.

ROUEN DRAGONS

Fransoserna var stora underdogs att överhuvudtaget ta sig vidare från gruppspelet där man ställdes mot Klagenfurt, Rungsted och Donbass Donetsk, men man tog sig tillsammans med Klagenfurt vidare. Man ställdes i åttondelsfinal mot Red Bull Salzburg där man var tydliga underdogs men lyckades gå vidare med totalt 4-3 efter 3-0 och 1-3 i de enskilda matcherna. Ska man ta sig vidare ytterligare en gång, som stora underdogs - eller tar resan för fransoserna slut här i kvartsfinalspelet?

Hemma i Ligue Magnus, som den franska högstaligan heter, har man under hösten gått relativt starkt och placerar sig för närvarande på en fjärdeplats med några matcher till godo på toppkonkurrenterna. Formen är sidsådär på drakarna som förlorat tre av de fem senaste matcherna i ligaspelet, men som närmast kommer från en 5-3-seger hemma mot Nice.

Läs vår recension om Expekt

Slutsats och speltips

Det är klasskillnad mellan såväl ligor som mellan dessa två lag och fransoserna är största underdogs av samtliga åtta lag att vinna turneringen, och man tog sig vidare med ett nödrop i åttondelsfinalen mot Salzburg där man var fullständigt utspelade, i synnerhet i match två när Salzburg var tvungna att jaga ikapp det tre mål stora underläget från match ett. Med tanke på att nivån och svårighetsgraden höjs ytterligare ett snäpp här, med en av turneringens stora favoriter, tycker jag chanserna är små att Rouen ytterligare en gång ska stå för en skräll. Den tunga offensiven som Tappara besitter, och som visat sig slagkraftig i såväl CHL som i den finska ligan, kommer Rouen få kämpa med ikväll. Att hemmalaget noteras för minst fyra mål hemma i nybyggda Nokia Arena tycker jag är mycket troligt och jag spelar:

Tappara Över 3.5 Lagmål @ 1.77 hos Expekt

Aldrig spelat på Expekt? Ta då del av välkomstbonusen på 100 kronor här!


Tappara Över 3.5 Lagmål (Spelstopp 2021-12-07 18:00) @ 1.77Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se