Speltips: Kan Leksand fixa avancemanget trots det tuffa utgångsläget?

Patrik Zackrisson
Det är dags för returmatcherna av Champions Hockey League´s åttondelsfinaler efter förra veckans inledande möten. Jag tar här sikte på Dalarna där Leksand har ett tufft utgångsläge och ett fyra mål stort underläge att plocka in mot Österrikiska Klagenfurt.
Leksand avancera (Spelstopp 2021-11-23 19:00) @ 3.35



Mötet nere i Klagenfurt slutade med en 4-0-seger för de rödvita österrikarna. Tufft utgångsläge i match två väntar för Leksand som inför den första åttondelsfinalen var klara favoriter att gå vidare.

Leksands IF - KAC Klagenfurt

Tisdag 19:00, Champions Hockey League

Leksand är inne i en tuff period med fem raka förluster varav fyra i SHL-spelet samt förlusten i den första åttondelsfinalen förra veckan. Nu måste man sannerligen framåt, och det finns potential i detta Leksand som har en av SHL:s bästa offensiver till sitt förfogande och skapar flest målchanser av alla lag i hela serien. Dessutom skapade man en stor mängd målchanser i den första åttondelsfinaler då man sköt 36 skott mot den den danske burväktaren Sebastian Dahm som storspelade och räddade samtliga av dessa 36 skott som sköts emot honom.

De blåvita dalmasarna måste sannerligen framåt med tanke på utgångsläget och leksandsforwarden Fredrik Forsberg har sagt följande inför matchen:

Samtidigt tycker jag att när vi väl skruvade upp tempot fick dem det ganska jobbigt. Vi behöver hålla ett högt tempo från start denna gång - Fredrik Forsberg, Leksands IF

Ja ett högt tempo från hemmalaget från första nedsläpp är nog inte osannolikt med tanke på utgångsläget och med tanke på att man spelmässigt såg vassa ut i helgens match mot Skellefteå tycker jag att Leksand ser intressanta ut inför detta returmöte.

Förstakedjan återigen med stort förtroende?

Med Mikael Ruohomaa på skadelistan ytterligare ett par veckor kommer det sannolikt återigen lastas stort förtroende på kedjan med Carter Camper, Patrik Zackrisson och Max Veronneau. Den sistnämnde är en av de främsta i SHL när det handlar om att göra mål då han svarat för tolv mål och delar förstaplatsen i skytteligan i SHL tillsammans med Oskarshamns Patrik Karlkvist. I helgens match mot Skellefteå, där man var i underläge i princip hela matchen, fick denna kedja otroligt stort förtroende av tränare Björn Hellkvist då samtliga tre fick spela 23 minuter eller mer. Ikväll är det ett stort underläge som ska nypas ihop redan från första nedsläpp och det skulle förundra mig om inte denna kedja får ett stort förtroende och en stor mängd istid. I helgens match mot Skellefteå sköt denna kedja 11 av de 27 skott som Leksand sköt på mål och var det var Veronneau, i samarbete med Zackrisson som svarade för det enda mål som Leksand gjorde i matchen.

Slutsats och seltips

Leksand behöver nypa ikapp ett fyra mål stort underläge efter att Klagenfurt vunnit hemma i Österrike med 4-0 i den första åttondelsfinalen. Leksand har ett på pappret riktigt starkt lag och kom till detta dubbelmöte som stora favoriter och var det bättre laget i det första mötet där man sköt en bra bit över trettio skott men inte fick utdelning. Jag tycker Leksand har goda chanser att ta igen det gap som finns upp till österrikarna. Leksand kommer med stor sannolikhet hålla ett högt tempo från start här och då tycker jag möjligheterna är goda till att man vinner den första perioden och också vinner matchen med så pass stor marginal att man antingen går vidare eller tar det till övertid. Med tanke på att stort förtroende väntas för kedjan med Camper, Zackrisson och Veronneau tycker jag det finns värde i att den svenske centern gör minst två poäng här. Jag tar tre spel inför detta möte:

  • Leksand vinna första perioden @ 1.70
  • Leksand avancera @ 3.35
  • Patrik Zackrisson Över 1.5 poäng @ 3.00

Samtliga tre hittas hos Betsson och NordicBet






Leksand avancera (Spelstopp 2021-11-23 19:00) @ 3.35



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt