Speltips: Djurgården tar samtliga tre poäng i William Eklunds återkomst

William Eklund
SHL är tillbaka efter en knappa två veckors landslagsuppehåll och vi har under torsdagen en full omgång framför oss med sju matcher från den svenska högstaligan. Jag tar här sikte på bottenmötet på Hovet där jumbon Timrå gästar nästjumbon Djurgården.
Djurgården FT (Spelstopp 2021-11-18 19:00) @ 1.70Efter knappa tjugo omgångar spelade av grundserien placerar sig Timrå sist i SHL-tabellen med elva inspelade poäng och Djurgården placerar sig näst sist med fyra poäng ned till laget från Medelpad.

Djurgårdens IF - Timrå IK

Torsdag 19:00, SHL

Djurgårdens IF

Laget från huvudstaden värvade starkt under sommaren och plockade in en ny huvudtränare i form av Barry Smith. Efter en dryg månads kräftgång fick Smith lämna sin post som huvudtränare och det är sedan dess de tidigare assisterande tränarna Nichlas Falk och Mikael Aaro som leder laget som fortsatt är bottenförankrat. Man har under hösten haft en hel del skador att förhålla sig till, men landslagsuppehållet kom lägligt för stockholmarna då man får tillbaka en handfull spelare som var skadade innan uppehållet tog vid. Marc-Andre Gragnani, Linus Arnesson, Peter Holland, Sebastian Strandberg och Linus Videll är återställda från sina skador, men det finns dock tveksamheter kring den sistnämndes medverkande under torsdagen då en förkylning spökar. Nyttigaste tillskottet för Djurgården under landslagsuppehållet är ändå att William ”Lill-Fimpen” Eklund är tillbaka i laget efter en sejour i San José Sharks i NHL. Eklund svarade i fjol för 23 poäng (11+12) på 40 grundseriematcher i SHL och svarade för fyra poäng (0+4) på nio matcher för Sharks.

Innan uppehållet kontrakterade man även den defensivt inriktade försvarsspelaren Stefan Warg som gick skilda vägar med Örebro, och det är möjligtvis en Warg-effekt man sett hos Djurgården som vunnit två av tre matcher sedan försvararens inträdande.

Timrå IK

Nykomlingarna från Medelpad har haft en tuff återkomst i SHL och hittas längst ned i tabellen efter sjutton spelade matcher och elva inspelade poäng. Efter tolv raka förlustmatcher vann man äntligen, i den sista matchen innan uppehållet då man besegrade Brynäs med siffrorna 4-1 hemma i NHC Arena. Jag har varit inne på Timrå vid ett flertal tillfällen under hösten och i synnerhet belyst den svajiga defensiv som Fredrik Andersson förfogar över. Laget är det sämsta i SHL när det kommer till det defensiva spelet, men har i offensiven skickliga spelare så som Ty Rattie och Robin Hanzl som får dra ett stort lass i offensiven, där Timrå även där är det lag som gör minst antal mål.

Slutsats och speltips

Djurgården förlorade förvisso matchen innan uppehållet med 7-0 då man besökte Luleå, och Timrå vann med 4-1 hemma mot Brynäs. Jag tycker trots det att det känns muntrare hos Djurgården inför torsdagens drabbning och mycket är tack vare det ljusnande truppläget där man får tillbaka fyra spelare som saknades mot Luleå och dessutom får in William Eklund i truppen efter en sejour i NHL. ”Lill-Fimpen” ser ut att matchas med Marcus Sörensen och Ludvig Rensfeldt. Rensfeldt har fått ett stort förtroende under hösten i såväl spel fem mot fem som i powerplay, svarat för elva poäng på arton matcher, och matchas ny ihop med två av de vassaste offensiva spelarna i serien. Jag tycker således att det finns värde i de 1.75 vi får på att den 29-årige centern gör minst en poäng under torsdagsaftonen, jämfört med de 1.47 som Marcus Sörensen står i. Jag tycker även möjligheterna och förutsättningarna till en trepoängare för Djurgården är goda, och jag tar två spel inför torsdagens match:

  • Djurgården FT @ 1.70
  • Ludvig Rensfeldt Poäng @ 1.75

Båda spelen hittas hos NordicBet och Betsson
Djurgården FT (Spelstopp 2021-11-18 19:00) @ 1.70

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
1000 kr riskfritt spel
9.2
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
100% riskfritt upp till 500 kr
9.2
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
8.9
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 2500 kr
9.3
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord