Speltips: Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers: Spets möter bredd i Rogers Place Arena

Travis Konecny
Under de tidiga timmarna på torsdagsmorgonen gästar Philadelphia Flyers Rogers Place Arena i hopp om att bryta Edmontons segersvit. Oilers går in i matchen som obesegrade efter fem spelade matcher. Många av segrarna har dock kommit mot några av ligans defensivt svagare lag, något som passat Oilers bra. Jag tror att de får bekymmer mot ett balanserat Philadelphia som har bra bredd i kedjorna.
Philadelphia ML (Spelstopp 2021-10-28 04:00) @ 2.45Edmonton Oilers

Edmonton är på många vis ett väldigt fascinerande lag, sällan har det skådats ett så extremt obalanserat lag i NHL. Laget har ligans spetsigaste forwardgrupp med Connor McDavid och Leon Draisaitl, ligans obestridligt bästa poängplockare. Förra säsongen gjorde McDavid 105 poäng på 56 matcher i grundserien, någon som nästan inte borde vara möjligt i modern tid. Det som sticker ut nästa lika mycket är hans totala dominans i spel 5 mot 5, samtidigt som han möjliggör för Edmonton att ha ligans bästa powerplay. Tillsammans med sin tyska kollega Leon Draisaitl som var näst bästa poängplockare föregående säsong öser Edmonton Oilers in mål.

Min modell rankar Edmontons offensiv som ligans näst bästa efter Colorado. Det beror såklart mer eller mindre uteslutande på Edmonton-duons extrema målproduktion. Blickar vi bortom de två spelarna finns fortfarande några andra intressanta namn i forwardsgruppen. Jesse Puljujarvi, Ryan Nugent-Hopkins och nyförvärvet Zach Hyman är alla skickliga forwards som kompletterar McDavid och Draisaitl bra. Edmonton har kort och gott två riktigt monsterkedjor, men sen faller det av rätt drastiskt. Tredje och fjärde kedjan är inte dåliga men är långt ifrån kvaliteten i toppkedjorna.

Inledningsvis på säsongen har de gjort det relativt bra, men motståndet har i mångt och mycket tillhört ligans svagare, bland annat Arizona och Anaheim.

Backuppsättningen håller en högst medioker nivå, offensivt finns det kvalitet i främst Darnell Nurse och Tyson Barrie. Problemet är snarare den defensiva förmågan, eller avsaknaden av den. Edmonton är ett extremt framtungt lag som skapar mycket chanser framåt men släpper ytor bakåt och tillåter en hel del chanser. Inledningsvis på säsongen har de gjort det relativt bra, men motståndet har i mångt och mycket tillhört ligans svagare, bland annat Arizona och Anaheim. Edmonton slog förvisso Vegas senaste, men det var ett skadeskjutet lag utan Max Pacioretty och Mark Stone. Edmonton saknar fortsättningsvis Mike Smith i målet och får förlita sig på Mikko Koskinen, en något svagare målvakt, men absolut en okej ersättare till Smith.

Philadelphia Flyers

Philadelphia har en del att bevisa efter katastrofsäsongen förra året. Laget släppte in mest mål i hela ligan och hade ligans näst svagaste boxplay. På förhand låter det som en gobit för Edmonton att bara köra över. Men truppen är långt från dålig, tvärtom, det finns en mycket fin offensiv bredd fördelad över samtliga fyra kedjor, något jag skrev om i min NHL-guide inför säsongen. Intåget av Cam Atkinson verkar ha gjort laget gott och han har inlett säsongen med fyra mål på fyra matcher. Laget har lyckats näta arton gånger på de inledande fyra matcherna och visat att offensiven inte kommer vara några bekymmer denna säsong. Inte för att någon betvivlade det inför säsongen, problemet har som sagt varit defensiven.

Philadelphia är fortfarande svajiga i perioder, men det har sett betydligt bättre ut sedan nyförvärven Ryan Ellis, Rasmus Ristolainen och Keith Yandle anslöt under uppehållet. Alla tre är rutinerade backar med mycket NHL vana, något som behövdes för att stabilisera förra säsongens svagaste defensiv. Ryan Ellis har missat senaste matcherna men har varit med på träningar och reser med laget till Edmonton. De dagsfärska uppdateringarna är positiva och han ser ut att kunna vara tillbaka i truppen när det är dags för nedsläpp.

Jämför och hitta bästa oddset till matchen

Slutsats och speltips

I Rogers Place Arena ställa två väldigt offensivt skickliga lag mot varandra. Det väntas bli en målrik historia och är sannolikt en mycket sevärd match. Det är en något dopade resultatraden Edmonton kommer med inför matchen och trots bra spel tror jag att Oilers kan bli straffade av bortalaget. Om Philadelphia kan hålla sig ur utvisningsbåset tycker jag att de ska ha bättre chanser än oddset indikerar att plocka poäng i Kanada.

  • Philadelphia Flyers ML spelas till oddset 2.45 hos Bethard

Philadelphia ML (Spelstopp 2021-10-28 04:00) @ 2.45Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 1000 kr
9.8
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
120 kr gratisspel
9.0
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
Bethard

100% upp till 1000 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se