Speltips: Svängigt och målrikt i Bossard Arena när München MÅSTE ha tre poäng

Frederik Tiffels
Champions Hockey League går ikväll in på den sista dagen med gruppspelsmatcher. Några matcher har ingen som helst betydelse, medan det i andra står mycket på spel. Jag tar sikte på Schweiz och Bossard Arena där det står mycket på spel då grupp D ska avgöras.
Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-10-13 19:45) @ 2.08



Ställningen i Grupp D

  1. Rögle 11p
  2. Zug 10p
  3. München 9p
  4. Sönderjyske 0p

Laget från Vojens blev som väntat en slagpåse i ”dödens grupp” och det blev tre lag som fick göra upp om två platser. Nu har Rögle säkrat sin plats i slutspelet, och kommer ikväll lufta ett stort antal spelare med tanke på att man spelar så sent som imorgon i SHL mot Frölunda. Nu är det två lag som gör upp om den andra slutspelsplatsen bredvid Rögle. Det är det schweiziska mästarlaget Zug som är i förarsätet i kampen mot det tyska storlaget München efter att ha besegrat tyskarna på bortaplan med siffrorna 4-3 efter en sen vändning och detta avgörande mål som nog Münchens målvakt Danny Aus den Birken nog helst vill glömma:

?s=20

Förutsättningar

  • München måste vinna efter ordinarie tid för att gå vidare
  • Zug går vidare vid vinst eller oavgjort resultat efter ordinarie tid

Zug

Inför förra veckans möte lagen emellan poängterade jag att de schweiziska mästarna var ur form och att man inför den matchen endast plockat en trepoängare på de sju matcherna som spelats i den inhemska ligan innan matchen mot München. Seger blev det till slut mot München och i helgen besegrade man Rapperswil på hemmaplan efter straffavgörande där Anton Lander satte den avgörande straffen till Zugs favör i en match där det var svängigt och totalt sköts över sjuttio skott på mål under de första sextio minuterna och ytterligare tio under den fem minuter långa övertidsperioden.

Zug har börjat knipa fler poäng och segrar än man gjorde under september månad men jag är fortsatt tveksam till formen på detta lag. Man är relativt klara favoriter här och man går som ovan nämnt vidare med ett oavgjort resultat, men jag tror att man kommer få liga i med tanke på att det finns gott om kvalité hos det gästande München.

EHC Red Bull München

De röda tjurarna från München satt på tronen som ledare av grupp D inför omgång fem, men efter förlusten mot Zug samtidigt som Rögle besegrade Sönderjyske har nu tyskarna halkat ned på tredjeplats och MÅSTE ta tre poäng här för att ta sig till slutspel.

Till skillnad från Zug är det fin form på München, men det betydde föga för en vecka sedan då det var schweizarna som drog det längsta strået i den olympiska isstadion. Man studsade tillbaka resultatmässigt efter förra veckans CHL-torsk då man besegrade ERC Ingolstadt på bortaplan med siffrorna 6-3. Det var i vanlig ordning de kedjan med Frederik Tiffels, Trevor Parkes och Ben Street samt kedjan med Austin Ortega, Yasin Ehliz och Patrick Hager som låg bakom den segern där man var ansatta i defensiven.

Slutsats och speltips

Förutsättningarna är tydliga: München måste ha tre poäng för att gå vidare. Jag skrev förra veckan att Münchens offensiv har varit av det tyngre slaget vilket de tyska ligalagen har fått erfara under hösten, och nu måste man framåt i offensiven för att knipa samtliga tre poäng och ta sig vidare till slutspel. Med tanke på att München måste framåt är risken också stor att det öppnar upp sig bakåt och Aus den Burken fick i helgen en bra bit över trettio skott att mota mot Ingolstadt. Uppstår möjligheter finns spelare Kovar, Klingberg, Lander och Martschini som ska försöka förvalta dessa. Lägg därtill att det kan plockas målvakt från tyskt håll tidigt och vid flera gånger i den tredje perioden om det är såväl oavgjort som underläge. Vi får här en bit över två gånger pengarna på att det blir minst sex mål i matchen - det tycker jag är ett trevligt odds med tanke på förutsättningarna i Bossard Arena!

Över 5.5 Mål till oddset 2.08 hos NordicBet






Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-10-13 19:45) @ 2.08



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt