Speltips: Fortsätter de målglada tillställningarna i grupp E?

Serge Aubin
CHL går efter ett en månads uppehåll nu in i det sista skedet av gruppspelsfasen där det återstår två omgångar. Omgång fem spelas denna vecka under tisdag och onsdag och den sjätte och sista omgången spelas nästa vecka under samma veckodagar. Jag tar återigen sikte på Tyskland och denna gång huvudstaden där schweiziska Lugano är på besök.
Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-10-05 19:00) @ 2.13



Ställningen i Grupp E

  1. Tappara 10p
  2. Lugano 7p
  3. Skellefteå 6p
  4. Eisbären Berlin 1p

Tufft läge för de tyska mästarna som endast fick med sig en poäng på de fyra inledande gruppspelsmatcherna. Man har fortfarande en liten chans till avancemang när följande matcher återstår i denna grupp:

5:e oktober

  • Eisbären Berlin-Lugano
  • Skellefteå-Tappara

12:e oktober

  • Tappara-Skellefteå

13:e oktober

  • Lugano-Eisbären Berlin

För att Berlin ska kunna ta sig vidare måste de vinna båda matcherna mot Lugano under ordinarie tid samtidigt som Tappara vinner båda sina matcher mot Skellefteå under ordinarie tid. Detta eftersom att placering i gruppen vid lika poäng avgörs utifrån inbördes möten där Skellefteå har fördel efter att ha vunnit båda matcherna mot tyskarna.

Eisbären Berlin

Jag trodde inför gruppspelet i CHL drog igång att Eisbären Berlin skulle vara tillräckligt bra för att ta sig till slutspel och spelade att de tyska mästarna skulle avancera från gruppen till 3.75 gånger pengarna men de fyra första matcherna slutade samtliga med noll poäng i kolumnen för isbjörnarna.

Lagets toppkedja med Marcel Noebels, Blaine Byron och Leo Pfoederl var svaga i de första CHL-matcherna men har varit tongivande i inledningen av det inhemska ligaspelet, kan de fortsätta på den nivån i de avslutande matcherna så finns det goda möjligheter för Eisbären Berlin att vinna sina två avslutande gruppspelsmatcher. Man väntar dock på att en sån som Kevin Clark ska vakna till. Noll poäng på de fyra första CHL-matcherna och sedan fyra poäng på nio matcher av den tyska ligan. Det är svaga siffror i förhållande till vad han levererat i SHL, CHL och den schweiziska ligan tidigare i karriären.

Hemma i den tyska ligan har de regerande mästarna gått relativt starkt och hittas på femte plats i DEL. Starka i såväl offensivt som defensivt då bara två lag i den tyska ligan har gjort fler mål än vad Berlin gjort och bara två lag släppt in färre mål.

Man har dock varit otroligt svaga på hemmaplan i ligaspelet, där man bara tagit en poäng och har 4-13 i målskillnad på fyra matcher.

Lugano

Lugano hittas på andraplats i gruppen efter dubbla segrar mot Skellefteå och en poäng borta mot Tappara. Hemma i Schweiz hittas man efter elva spelade matcher på sjätteplats.

I schweiziska National League är det bara tre lag som gjort fler mål än Lugano, och bara tre lag har släppt in fler mål än Lugano. Det har varit målrikt värre när Lugano spelat och sedan CHL tog paus har Luganos fem bortamatcher slutat med totalt 35 mål.

I truppen har man offensiv spetskvalitéer i form av framförallt Daniel Carr, Mark Acrobello och Luca Fazzini som samtliga hittas högt upp i CHL:s poängliga. Den förstnämnde av dessa tre har varit borta en handfull matcher i ligaspelet på grund av skada men som spelat de tre senaste matcherna och bör vara med här.

Slutsats och speltips

Prekärt läge för Eisbären Berlin inför de sista två gruppspelsmatcherna då de måste vinna båda efter ordinarie tid samtidigt som de måste förlita sig på att Tappara gör detsamma när de ställs mot Skellefteå. Inför den första av två matcher mellan Berlin och Lugano tycker jag att det finns goda förutsättningar för en underhållande och målrik match. Som ovan nämnt finns det gott om offensiv kvalité hos de båda lagen som gjort mycket mål i de inhemska ligorna. Lugano har dessutom varit ett av de mest ihåliga lagen i defensiven hemma i Schweiz, och på de fem bortamatcher de spelat efter CHL-pausen har det i snitt blivit sju mål. Att vi får se minst sex mål här tycker jag är troligt och spelar:

Över 5.5 Mål till oddset 2.13 hos NordicBet






Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-10-05 19:00) @ 2.13



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt