Speltips: Münchens röda tjurar skickar ut de schweiziska mästarna

Trevor Parkes
CHL går efter ett en månads uppehåll nu in i det sista skedet av gruppspelsfasen där det återstår två omgångar. Omgång fem spelas denna vecka under tisdag och onsdag och den sjätte och sista omgången spelas nästa vecka under samma veckodagar. Jag tar i detta inlägg mitt förstoringsglas och lägger på Olympia-Eisstadion där EHC Red Bull München tar emot Zug i grupp D.
EHC Red Bull München Över 2.5 Lagmål (Spelstopp 2021-10-05 20:00) @ 1.76



Ställningen i Grupp D

  1. München 9p
  2. Rögle 8p
  3. Zug 7p
  4. Sönderjyske 0p

Prekärt läge för de schweiziska mästarna Zug när de två återstående omgångarna tar fart denna vecka. Följande matcher återstår i denna grupp:

5:e oktober

  • München-Zug
  • Sönderjyske-Rögle

13:e oktober

  • Zug-München
  • Rögle-Sönderjyske

EHC Red Bull München

Efter de fyra inledande omgångarna är det tyska storlaget München i tabelltopp efter att ha segrat i båda matcherna mot Sönderjyske och efter att man vann hemma mot Rögle. Efter att den inhemska ligan dragit igång har man visat styrka. Efter nio spelade omgångar av DEL toppar man ligan och man har endast förlorat en match på ordinarie tid, mot Wolfsburg som också hittas i toppskiktet av tabellen och som avgjorde den matchen med bara två minuter kvar.

Lagets resultatrad på de nio spelade matcherna hemma i DEL:

  • Vinst 4-1 borta mot Berlin
  • Vinst 6-4 hemma mot Kölner
  • Vinst 2-1 borta mot Schwenninger
  • Vinst 6-3 hemma mot Straubing
  • Förlust 2-1 borta mot Iserlohn (efter övertid)
  • Vinst 5-3 hemma mot Düsseldorf
  • Vinst 3-1 borta mot Bremerhaven
  • Förlust 3-2 hemma mot Wolfsburg
  • Vinst 3-2 borta mot Krefeld (efter övertid)

Från Münchens sida har man visat prov på offensiv styrka och hemma i DEL har man på de inledande matcherna skjutit i snitt över 35 skott per match, och senast mot Krefeld skickade man iväg sanslösa 53 skott mot Oleg Shilin i motståndarkassen. Utöver att man skapar flest målchanser av samtliga lag så gör man även mest mål, i synnerhet på hemmaplan, och har på de nio inledande matcherna gjort 32 mål och på sina fyra hemmamatcher gjort nitton mål.

I CHL har det framförallt varit kedjan med Frederik Tiffels, Trevor Parkes och Ben Street som varit sylvassa där den förstnämnde är placerad som två i hela turneringens poängliga. Hemma i DEL har det varit denna kedja som fortsatt skördat framgångar och poäng men även kedjan med Austin Ortega, Yasin Ehliz och Patrick Hager har varit vassa i offensiv riktning för tyskarna.

Zug

De schweiziska mästarna och en av de stora favoriterna till att vinna Champions Hockey League, Zug, ligger skrynkligt till efter de inledande fyra matcherna och ställs i de två sista måstematcherna inför tufft motstånd då de möter ett formstarkt München.

Formstarkt, det är inte vad Zug är. Efter CHL:s första fyra matcher öppnade man den inhemska ligan starkt med att rada upp segar mot bland annat topplagen Zürich och Davos. Nu går det desto tyngre för Dan Tangnes manskap som svajat rejält på sistone och endast plockat en trepoängare på de sju senaste matcherna.

Lag som Lugano, Fribourg och Biel har man med förståelse haft problem med, men när man har det kärvt att plocka poäng mot lag som Servette, Langnau och Ajoie så är det något som inte står rätt till. Det finns gott om potential i detta Zug med spelare som Kovar, Klingberg och Martschini där den sistnämnde leder hela turneringens poängliga efter stor poängskörd i matcherna mot Sönderjyske men varit skadad och missat fyra matcher i den inhemska ligan men varit tillbaka och spelat de senaste två.

Slutats och speltips

Det schweiziska mästarlaget Zug ligger skrynkligt till i kampen om slutspelsplatserna i Grupp D och inte nog med det är man i dålig form och möter under tisdagskvällen ett München som är i mycket god form och som knappt vet hur det känns att förlora. Münchens offensiv har varit av det tyngre slaget vilket de tyska ligalagen har fått erfara under hösten. München kan via en trepoängare här släcka hoppet om avancemang för de Zug och spela avslappnat nere i Schweiz nästa vecka. Med tanke på vad man har visat i offensiv väg under hösten samt att Zug haft problem med såväl bra som dåliga lag tycker jag det finns goda möjligheter till att det tyska hemmalaget både kommer skapa och konvertera målchanser här. Jag spelar:

EHC Red Bull München Över 2.5 Lagmål till oddset 1.76 hos MrGreen






EHC Red Bull München Över 2.5 Lagmål (Spelstopp 2021-10-05 20:00) @ 1.76



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt