Speltips: Underhållande match att vänta i Västerbotten?

Oscar Möller
Vi tar sikte norrut i landet då jag tänkte blicka närmare på matchen mellan Skellefteå och Frölunda som spelas i SkellefteåKraft Arena uppe i Västerbotten.
Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-09-16 19:00) @ 2.02



Skellefteå AIK

Skellefteå vänder hem till de norra landsdelarna efter en premiärseger på Hovet där Djurgården besegrades med 5-2. Jag har varit inne och berört Skellefteå ett flertal gånger tidigare, med tanke på att de är med i Champions Hockey League som jag berört sedan innan turneringen inleddes. Jag har då varit inne på att man under sommaren tappat flera tunga på forwardsidan, så som Jesper Frödén, Jonatan Berggren och Pär Lindholm, som man ersatt och det är som alltid svårt att sia om i vilken utsträckning de nya spelarna kan ersätta de som lämna.

Laget har fem nya forwards i laget, och fyra av dessa fem noterades för minst en poäng i öppningsmatchen. Dessutom har en sån som Adam Mascherin varit en nyckelspelare i de inledande fyra CHL-matcherna då han svarat för sju poäng.

Det dröjde bara drygt åtta minuter in i premiären innan duon med Mascherin och Loibl presenterat sig för SHL-publiken när tysken från Adler Mannheim skickade in pucken assisterad av Mascherin. De gulsvarta från Västerbotten gjorde processen kort med Djurgården och hade 3-0 efter att bara elva minuter av den första perioden hade spelats:

?s=20

Skellefteå har under i inledningsfasen av CHL spelat underhållande tillställningar, vilket det förvisso varit i hela gruppen där det är High Chaparral i varje omgång med framtunga lag. Skellefteå har i de fyra CHL-matcherna spelat matcher som slutat på följande vis:

  • Förlust 5-1 borta mot Lugano
  • Vinst 5-3 borta mot Eisbären Berlin
  • Förlust 5-3 hemma mot Lugano
  • Vinst 5-3 hemma mot Eisbären Berlin

Man följde upp dessa fyra tillställningar med att trycka dit Djurgården med siffrorna 5-2 och där det gjorts sex mål innan ens halva matchen var spelad. Man kan slå fast att det är Rock N Roll från västerbottningarnas håll som gäller både framåt och bakåt, för Gustav Lindvall fick jobba mellan stolparna och noterades på Hovet för 27 räddningar.

Frölunda HC

Frölunda öppnade SHL-säsongen med en oväntad förlust hemma mot Brynäs i Scandinavium. En match där man på förhand var klara favoriter och dessutom hade en 2-0-ledning en bit in i den första perioden innan man säckade ihop och inte fick hål på ett Brynäs som å sin sida var oerhört effektiva och utnyttjade de chanser som gavs.

Laget från Göteborg var i fjol det klart ineffektivaste laget i serien och gjorde då klart färre mål än vad man skapade chanser för att göra. Samma problematik i premiären då man skapade en hel del målchanser men inte kunde peta in fler än två mål bakom Veini Vehviläinen i Brynäs-kassen. Jag är inte orolig över att det kommer vara ett ineffektivt Frölunda vi kommer se i år. Jag har tidigare varit inne på att man värvat spets i form av Ryan Lasch, Michael Spacek och Jacob Nilsson, där den sistnämnda i den trion svarade för ett mål i spel fem mot fyra i premiären. Man ska nog inte dra alltför stora växlar av enskilda matcher vilket är svårt i en sådan här inledande fas på säsongen. Jag tror att Frölunda i det långa loppet och över en hel säsong kommer vara ett av de lagen i serien som presterar allra bäst i offensiv riktning.

Gästerna för dagen har trots sin oskärpa i premiären visat prov på offensiv kraft i CHL-gruppspelet där man precis som Skellefteå spelat fyra matcher, med följande resultat:

  • Vinst 4-1 borta mot Mladá Boleslav
  • Förlust 4-2 borta mot Zürich
  • Vinst 4-3 hemma mot Mladá Boleslav
  • Vinst 4-3 hemma mot Zürich (efter övertid)

14 mål (13 om man räknar ordinarie tid) på fyra matcher är ända starka papper för Frölunda. Då har man dessutom fått igång nyförvärven Michael Spacek, som svarat för 3+3 i CHL-spelet, Ryan Lasch (0+5) och Jacob Nilsson (1+1).

Slutsats och speltips

I Västerbotten möts ikväll två lag som i de inledande CHL-matcherna spelat underhållande och målrikt matcher matcher. I premiären tog de båda vid där de slutade, med att spela matcher innehållande sju respektive sex mål. Fire power finns det gott om hos båda lagen, och gästerna var i premiären hemma mot Brynäs alldeles för ineffektiva för att kunna vinna en match på SHL-nivå. Har Rönnbergs mannar skruvat in siktet bättre kan man hota om segern i den här matchen - där man är underdogs. Jag ger mig dock inte på något vinnartips, utan tycker det finns goda förutsättningar för att få se minst sex baljor i SkellefteåKraft Arena och tycker således att överspelet är det bästa alternativet i matchen.

Över 5.5 Mål till oddset 2.02 hos Comeon!






Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-09-16 19:00) @ 2.02



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt