Speltips: Kan schweizarna ta revansch efter förra veckans stökiga möte?

Noah Meier
Under torsdagskvällen är kliver majoriteten av lagen i CHL in i den tredje gruppspelsomgången. Jag ska i detta inlägg ta en närmare titt på en match i jämna grupp B.
Zürich Över 2.0 Lagmål (Spelstopp 2021-09-02 18:00) @ 1.77



Ställningen i grupp B

Det är som ovan nämnt en jämn grupp där vi för tillfället har Frölunda utanför slutspelsplats efter att ha förlorat nere i Schweiz under lördagskvällen mot Zürich.

  1. HIFK 5p
  2. Zürich 3p
  3. Frölunda 3p
  4. Mlada Boleslav 1p

HIFK

Det är HIFK som toppar gruppen efter två spelade omgångar efter att dels ha besegrat Zürich på bortaplan och sedan vunnit efter övertid borta mot Mladá Boleslav i Tjeckien där unge Roni Hirvonen gjorde det matchavgörande målet drygt två minuter in och skickade extrapoängen till den finska huvudstaden.

Nu vänder laget hem till Helsingfors för match mot först Zürich och sedan mot Mladá Boleslav. Jag trodde inte särskilt hårt på HIFK inför säsongens start med tanke på att man tappat relativt tunga pjäser inför säsongen, och jag tror fortsatt att man kommer ha problem att ta sig vidare från den här gruppen och tycker att både Zürich och Frölunda i det långa loppet ska väga tyngre.

Zürich Lions

Zürich inledde som nämnt säsongen med att förlora mot HIFK hemma i Hallenstadion. Man följde sedan upp den förlusten med att vinna mot de regerande mästarna Frölunda när de var på besök i Schweiz. Siffrorna skrevs där till 4-2 till schweizarna efter att man utnyttjat det powerplay som följde efter Jan Mursaks matchstraff.

Som jag nämnt både inför säsongen och inför den första matchen mot HIFK att jag gillar schweizarnas satsning där de plockat in ett par starka namn som kompletterat en i mina ögon stark trupp från fjolårssäsongen.

Senast lagen möttes: Slagsmål, matchstraff och utvisningar

När dessa två lag möttes i Hallenstadion för en vecka sedan var det minst sagt stökigt. Över 200 utvisningsminuter delades ut där både HIFK:s Olli Palola och Zürichs John Quenneville drog på sig matchstraff och avstängningar efter armbågstackling respektive huvudtackling. Utöver det delas åtta tvåminutersutvisningar ut, och i slutskedet av matchen brakade det loss med slagsmål där ytterligare fyra matchstraff delades ut för slagsmål. Blir det lika stökigt igen tro eller har känslorna svalnat under veckan?

Slutsats och speltips

HIFK gick segrandes ur den förra striden lagen emellan som var en stökig sådan fylld med utvisningsminuter. Zürich var uddlösa i den första matchen, då man blev nollade, men kunde följa upp förlusten med att besegra de regerande mästarna Frölunda. Man var mot Frölunda klart effektivare, och ser vi till schweizarnas xG, alltså hur många mål ett lag ”borde” gjort utifrån de chanser man skapade under matchen, så har man i de inledande två matcherna uppnått 3,64 och 4,71 (4,15 exklusive mål 4 som gjordes i tom kasse) och man har således skapat en hel del målchanser i de första två matcherna. Mot ett HIFK som släppte till hela femtio skott mot egen kasse mot Mladá Boleslav samt släppte in 14 mål på fem försäsongsmatcher, tycker jag att Zürich återigen ska ha goda möjligheter till att skapa en stor andel målchanser. När man nu också skruvat upp skärpan ska det också finnas möjlighet till att straffa finnarna minst två gånger. Lägg därtill att offensivt skickliga spelare som Garrett Roe, Sven Andrighetto och Maxim Noreau ännu inte noterats för någon poäng i årets CHL. Snacka om sparkapital…

Zürich Över 2.0 Lagmål till oddset 1.77 hos MrGreen

Insatsen tillbaka om Zürich gör exakt två mål

Spelet gäller ordinarie matchtid






Zürich Över 2.0 Lagmål (Spelstopp 2021-09-02 18:00) @ 1.77



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt