Speltips: Underhållande match stundar i sydliga Norge!

Jan Andre Aasland
Fredagen bjuder på åtta CHL-matcher där vi nu också ska få se lagen från grupp G och grupp H ge sig in i turneringen.
Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-09-03 18:00) @ 1.91



Jag tar här sikte på en match mellan två lag i Grupp H som utspelar sig i sydliga Norge, i Askerhallen.

Frisk Asker

Det har varit två raka säsonger utan att en norsk mästare krönts, och det är fortsatt Frisk Asker som kan titulera sig regerande mästare efter sitt guld säsongen 2018/2019. Nu är man tillbaka i CHL där man var säsongen 2019/2020 då man förlorade samtliga matcher i en tuff grupp beståendes av Tappara, Biel och Klagenfurt.

Från fjolårets relativt korta säsong, då den norske ligan avbröts efter drygt tjugo spelade omgångar, har lagets poängkung Bobby McIntyre lämnat för spel i Hockeyallsvenskan och Mora. Ersättaren till den kanadensiska poängsprutan har man hittat hemma i Norge och i Stavanger som man värvat David Morley ifrån. Morley har levererat ett stort antal poäng i den norska ligan fem säsonger i rad i Lillehammer och i Stavanger. Man har även värvat svenskbekantingen Jacob Lagacé som för Asplöven var en riktig poängspruta i Hockeyallsvenskan för sju säsonger sedan, och belönades därefter med tre SHL-säsonger hos Luleå och Mora. Poängmässigt stark därefter hos Stavanger. Kommer närmast från spel hos det franska mästarlaget Rouen, som hör till i Grupp G, där han svarade för 17 poäng på 21 matcher.

Försäsongen

  • Vinst 5-4 vs Ringerike
  • Förlust 4-3 vs Sparta Sarpsborg (efter övertid)
  • Vinst 5-4 vs Vålerenga (efter övertid)
  • Förlust 5-3 vs Stjernen

EC Red Bull Salzburg

Österrikiska Salzburg är grupp H:s favoriter och jag tycker att man på pappret har ett intressant lag. Man har inför säsongen tappat både ettan och tvåan i den interna poängligan från i fjol, Rick Schofield och John Hughes, som båda lämnat för spel i Villacher. Men man har ersatt dessa med bland annat Peter Schneider som fullkomligt öste in in poäng hos Vienna Capitals säsongen 18/19 då han svarade för 69 poäng på 54 matcher och dessutom 10 poäng på de sex CHL-matcherna han spelade. Jag tycker även att värvningen av T.J. Brennan är av ett intressant slag då den 32-årige försvarsspelaren, som har ett rungande skott, svarat för mängder av poäng i AHL och nyligen också hos Thurgau i den schweiziska andraligan där han snittade över en poäng per match.

Försäsongen

  • Vinst 4-2 vs Ceske Budejovice
  • Förlust 5-0 vs Liberec
  • Vinst 6-1 vs Kosice
  • Vinst 4-2 vs Kolin

Slutsats och speltips

Två lag som gör tävlingspremiär för säsongen och jag tycker att det finns goda förutsättningar för att lagen ska öppna säsongen med en målrik batalj. Det finns en hel del offensiv kraft hos båda lagen, i synnerhet hos gästerna som är favoriter till att vinna gruppen och till att också vinna den inhemska ligan som drar igång om två veckor. Båda lagen har varit inblandade i målrikt bataljer på försäsongen och att lagen tillsammans skramlar ihop minst sex baljor här tycker jag det finns goda möjligheter till.

Över 5.5 mål till oddset 1.91 hos MrGreen






Över 5.5 Mål (Spelstopp 2021-09-03 18:00) @ 1.91



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt