Speltips: Kan Klagenfurts kanadensiska poängspruta vinna CHL:s poängliga?

Nick Petersen
Champions Hockey League närmar sig med stormsteg och är endast två dagar bort. Igår plockade jag ett storsatsande Adler Mannheim att vinna hela turneringen till arton gånger pengarna - och idag ger jag mig på en poängligavinnare till 51 gånger smeten.

När det handlar om att en specifik spelare ska ha chans att vinna poängligan handlar det dels om att spelarens lag ska ha en relativt lätt grupp där många mål kan göras och dels att gå långt i turneringen. När Ryan Lasch vann poängligan senaste upplagan av CHL hade Frölunda en relativt lätt grupp där tjeckiska Mountfield, walesiska Cardiff samt österrikiska Graz 99ers ingick, och sedan gick ju Frölunda hela vägen till final och vann turneringen.

Jag tar här sikte på en spelare, vars lag jag tycker har goda möjligheter att dels ösa in mål i gruppspelet samt gå långt i turneringen.

KAC Klagenfurt

Jag väljer att rikta blickarna mot Österrike och mästarlaget Klagenfurt. Jag skrev en längre text om Klagenfurts möjligheter till avancemang och gruppseger förra veckan, och det inlägget hittas här

Klagenfurt ska i Grupp G ta sig an Rungsted, Rouen och Donbass och jag tycker att det är lag som de österrikiska mästarna inte inte bör ha några bekymmer med, och i detta österrikiska mästarlag finns det en kanadensisk poängspruta som jag väljer att fästa blickfånget vid.

Nick Petersen

Den kanadensiske forwarden Nick Petersen går in på sin fjärde säsong hos Klagenfurt. Hos de rödvita österrikarna har Petersen öst in poäng med 131 gjorda poäng på 125 matcher. Innan sejouren i Österrike producerades poäng i mängder även i den tyska högstaligan där den nu 32-årige kanadensaren representerade Iserlohn Roosters och i Eisbären Berlin. I tyska DEL noterades Petersen för fina 206 poäng på 238 matcher.

Hemma i ligan i fjol svarade Petersen för 49 poäng (21+28) på 48 matcher i grundserien, och sedan 22 poäng (10+12) på 15 matcher i slutspelet där han vann poängligan överlägset.

När CHL senast spelades, säsongen 19/20, noterades Nick Petersen för 8 poäng (1+7) på sex matcher. Då kvalificerade sig inte Klagenfurt till slutspel, då man blev trea i den tuffa gruppen där Biel och Tappara gick vidare och Frisk Asker slutade fyra.

Viktiga faktorer för framgång i poängligan

I gruppspelet möter man samtliga tre lag på hemma- och bortaplan och sammanlagt sex matcher. Tar man sig vidare från gruppspelet spelas slutspelet med en hemma- och en bortamatch. Två matcher i åttondel, två i kvart, två i semifinal och sedan en final. Tretton matcher totalt om man går hela vägen till final. Man kan slå fast att avancemang till semifinal är av stor dignitet och vikt. Att laget man spelade i gick långt var vägvinnande om man ville hamna högt upp i poängligan senast CHL spelades då hela topp fem i poängligan, samt tio av de elva främsta poängplockarna, hittas i lagen som spelade semifinal. Endast Milan Gulas i tjeckiska Plzen tog sig in på topp 10-listan då han svarade för tolv poäng på sex matcher.

Jag skrev tidigare i inlägget, att när det handlar om att en specifik spelare ska ha chans att vinna poängligan handlar det dels om att spelarens lag ska ha en relativt lätt grupp där många mål kan göras och dels att gå långt i turneringen. När Ryan Lasch vann poängligan senaste upplagan av CHL hade Frölunda en relativt lätt grupp där tjeckiska Mountfield, walesiska Cardiff samt österrikiska Graz 99ers ingick, och sedan gick ju Frölunda hela vägen till final och vann turneringen.

För Klagenfurts och Nick Petersens del är det i gruppen, där man ställs mot Rungsted, Rouen och Donbass, viktigt att många mål görs, och det är självklart också av stor vikt att vinna eller komma tvåa i gruppen och ta sig till slutspelet där majoriteten av turneringens matcher spelas.

Jag tror inte Klagenfurt är av den dignitet att man tar sig hela vägen till final då det finns ett gäng starka lag som huserar i de andra grupperna. Åttondelsfinal ska man bara gå till, med tanke på det beskedliga gruppmotståndet. Men enligt mina bedömningar ska Klagenfurt kunna ta sig vidare längre än att ”bara” gå vidare från gruppspelet. Givetvis beror det på vilket motstånd man ställs inför i åttondels- och kvartsfinalerna, men i grund och botten finns det god potential i detta Klagenfurt som vann den centraleuropeiska ligan Ice Hockey League lag från Österrike, Italien, Ungern, Tjeckien, Slovenien och Slovakien ingår.

Slutats och speltips

Nycklarna till Nick Petersens framgångar är dels att Klagenfurt går vidare från gruppen och åtminstone får spela åtta matcher än enbart de sex som spelas i gruppspelet. Utöver det är en nyckel är också att Klagenfurt öser på i offensiven mot sina klart svagare motståndare i gruppspelet. Mot de svagare lagen finns det möjligheter att producera i offensiven och här kan det finnas många poäng att plocka för Nick Petersen, som i flera års tid levererat på europeisk toppnivå med stora mängder poäng i Tyskland, Österrike och även i CHL där han senast svarade för åtta poäng på sex matcher.

Vi får över femtio gånger pengarna på att det blir Klagenfurts kanadensiska poängspruta som vinner poängligan i Champions Hockey League. Det tycker jag är ett generöst odds med tanke på dels hur mycket poäng som Nick Petersen gjort i Europa genom åren och dels vilka förutsättningar han och hans Klagenfurt har här med beskedliga gruppmoståndare och goda möjligheter till en framskjuten placering.

Poängligavinnare CHL: Nick Petersen till oddset 51.00 hos Betsson

Spelas med låg insats


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.