Speltips: Kalmar FF vs Halmstads BK - Kan namntappen i HBK ge Kalmar ett läge att ta tredje raka segern?

Nils Fröling
Blir det hemmaseger på Guldfågeln Arena eller ska HBK kryssa ytterligare en gång?

Det satt lite väl långt inne i bloggens senaste spel när Norrköping reducerade hemma mot Kalmar och målspelet BLGM + Över 2,5 mål hittade hem. Vi ska under lördagen åter fokusera på Allsvenskan och Kalmar trots att de större ligorna nu rullat igång. Vi tar oss an mötet mellan Kalmar FF och Halmstads BK.

Kalmar FF

Det går fort i hockey, men även fotboll. Rydström och hans lag inledde efter sommaruppehållet på sämsta tänkbara sätt och tog bara 1 poäng på de inledande 4 matcherna. Efter det? 2 raka segrar mot Mjällby och Norrköping vilket gett laget och Rydström en helt annan ton mot sig. Nu är tongångarna runt KFF återigen positiva och bilden av hur utvecklingen går framåt ser ut på det sätt som när Allsvenskan rullade igång i våras. Senast mot Peking imponerade man stort under stunder och visade att man inte har något att göra i botten utav tabellen, snarare tvärtom. Kan man ta en tredje raka seger?

Halmstads BK

Klassiska HBK har inte gjort sig kända för något skönspel när man nu är tillbaka i Allsvenskan. Om det behövs? Knappast. Haglund och co snodde åt sig en poäng från mötet med MFF senast, om än ett roterande motstånd, och har nu flertalet lag bakom sig i en tabell som är fortsatt väldigt tight. Skador och avstängningar har börjat smyga sig upp på laget och frågan är om man har den bredd som finns för att undvika bottenstriden när säsongen ska summeras? 1 vinst på de 7 senaste matcherna är inget jättestarkt facit men faktum är att det endast är en förlust på dessa matcher. Kan man störa KFF?

Analys och speltips

Halmstad kliver in till det här mötet med en skada på Ofusu-Ayeh från omgång 1 men även duon Joe Baffo och Al-Ammari saknas efter att ha dragit på sig för många gula kort. Två namn som i en trupp av HBKs dignitet ger största, tänkbara påverkan. Hur tänker Haglund nu? För Kalmars del ser det betydligt ljusare ut på skadefronten. Nils Fröling som haft en tuff inledning på säsongen med skador och dålig form hittade nätet gånger två mot Norrköping senast samtidigt som Oliver Berg är fortsatt het och Henrik Löfkvist sakta men säkert matchas in.

Jag tror truppbredden i det här mötet blir oerhört avgörande. Att ersätta Baffo och Al-Ammari blir svårt för Halmstad samtidigt som Kalmar FF kan gasa på med sin trupp, energi och publik hemma på Guldfågeln Arena. Jag tror på Kalmar ikväll men garderar mig något då Halmstad är svårslagna.

Kalmar FF -0,25 till oddset 1,83 spelas med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt