Speltips: Halmstads BK vs Varbergs Bois - Tunga spelartapp hos gästerna

Antonsson och Ekroth
Kan HBK och Haglund dra det längsta strået ikväll?
Halmstad -0,25 AH (Spelstopp 2021-07-19 18:59) @ 1.95



Under måndagskvällen så rundas den 11e omgången i Allsvenskan av. Det betyder att vi snart passerar halvtid och att de tabellresultat vi ser ger en tydlig indikation på vad som väntar för respektive klubbar. På Tele2 gästas Djurgården av Sirius medans Halmstad spelar derby mot Varberg på Örjans Vall, vi ska ta oss an just det mötet.

Halmstads BK

Den klassiska bollklubben har varit en nagel i ögat för topplagen under säsongsinledningen med en hel del oavgjorda resultat men man har haft svårt att vinna. Mot Djurgården senast blev det 0-0 och det var klubbens 5e oavgjorda resultat på 10 matcher. Ett tydligt mönster vi ser är att målproduktionen framåt har samma låga siffra som den bakåt. Man har gjort näst minst mål i Allsvenskan men också släppt in näst minst mål. Magnus Haglund har fått HBK att se ut på det sättet som man minns laget från tidigare framgångsrika år. Nu ställs man mot ett fysiskt starkt Varberg och förväntas vara spelförande. Kan man klara av det?

Varbergs BoIS

Uddamålsförlust för fjolårets succégäng borta mot AIK senast. Om det var rättvist? Knappast, man kunde lika väl förlorat med en större marginal. Man skapade inte några större farligheter framåt och hade faktiskt bara ett skott på mål, bjudningen av Janosevic i AIKs mål. I takt med att man tappade kvalitet inför säsongen har dessutom nu viktiga, rutinerade pjäser dragits med avstängningar och skador. Birkfeldt, Simovic och Winbo är tre i raden av spelare som saknas. När de offensiva spelarna nu saknas ställs det krav på truppspelarna. Kan Jocke Persson och hans mannar bjuda upp till dans på Örjans vall?

Analys och speltips

Halmstad inledde säsongen med ett väldigt lågt stående försvar som förlitade sig på att man kunde trötta ut sin motståndare och såra på det sättet. De senaste matcherna har varit av en liknande matchplan men med små modifikationer, backlinjen står högre upp. Man sätter en något högre press och ger spelare som Allansson och Antonsson chansen att spela med bollen på fötterna istället för att förlita sig på boxspel. När man nu möter ett Varberg som är känt för sitt fysiska spel så tror jag inte man kommer ha några större problem att ta sig an den matchbilden.

Jocke Persson har visat fotbollssverige att han är en bra tränare, men materialitet håller helt enkelt inte den här säsongen. Scoutningen av division 1 spelare har även denna säsong varit bra men när skickliga spelare som Mörfelt, Simovic och Ayer Boya saknas så får BoIS det tufft att hålla som lag i 90 minuter. Jag tror Halmstad kommer ta säsongens tredje vinst och att man gör det med ett tydligt budskap: HBK är här för att stanna. Spelet blir därför:

Halmstad -0,25 AH till oddset 1,95 hos bet365 med 3/5 units






Halmstad -0,25 AH (Spelstopp 2021-07-19 18:59) @ 1.95



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt