Speltips: Stanley Cup-finalens första match

Weber & Cirelli
Äntligen är vi framme vid den sista och avgörande matchserien, det blev tillslut de regerande mästarna Tampa Bay Lightning som ska försvara titeln. Utmanarna är ett hungrigt Montreal Candiens som fortsätter slå från underdog-position.
Montreal Canadiens FT (Spelstopp 2021-06-29 02:00) @ 3.95



Montreal Canadiens

Montreal har visat att laget förtjänar sin finalplats, enligt oddset borde Vegas i förra matchserien gjort processen med Habs relativt kort. Istället fick Vegas se sig besegrade och det var knappast orättvist. Laget från Kanada har verkligen fått spelsystemet på plats och bredden på truppen har gjort dem väldigt svårstoppade. Ett hårt jobbande lag med en tydlig spelidé och en storspelande Carey Price är inte lätt att besegra och inte lätta att göra mål på.

Många spelare som kan avgöra

Efter tre avklarade matchserier och 17 slutspelsmatcher är det fortsatt andra kedjan med Toffoli - Suzuki - Caufield som toppar den interna poängligan, tätt följt av veteranerna i fjärde kedjan. Jag har i tidigare speltips avhandlat hur viktiga Caufield och Suzuki har varit för Montreal, det sagt finns det många spelare i Montreal som kan avgöra matcher när det verkligen behövs. Artturi Lehkonen, Josh Anderson och Jesperi Kotkaniemi är några av alla spelare som klivit fram när Montreal behövt det som allra mest och avgjort matcher. Montreal har alltid spelare som kan täcka upp för varandra och kliva fram i avgörande skeden, mycket av Habs framgång ligger i just det.

Special teams

Montreal har ett fullt respektabelt powerplay som under slutspelet har levererat 9 mål på 43 försök (20,9%), det stora utropstecknet är dock inte antalet gjorda mål utan antalet insläppta mål i boxplay. Montreal har inte släppt in ett enda mål i boxplay de senaste 13 matcherna, under 30 raka boxplay. Habs kommer behöva fortsätta stå upp lika bra om de ska kunna stå emot Tampas galna powerplay som levererat 20 mål på 53 försök (37,7%).

Tampa Bay Lightning

Det är svårt att inte imponeras av Tampa Bay Lightning, förra årets vinnare av Stanley Cup. Som regerande mästare har Tampa nu chansen att lyfta bucklan för andra året i rad. Senast det hände var när Pittsburgh vann år 2016 och 2017. Tampa har ligans kanske mest kompletta lag. Utöver den rent ut sagt dödliga offensiven är backuppsättningen väldigt spelskicklig och målvakten Vasilevskij tillhör en av de allra bästa. Laget inledde slutspelet med en mycket underhållande matchserie mot Florida Panthers där Tampa tillslut gick segrande. I efterföljande matchserie städade Tampa av Carolina på övertygande vis och vann slutligen serien med 4-1. Laget kommer senast från en tuff batalj mot New York Islanders, efter att lagen lyckats vinna tre matcher vardera stod slutligen Tampa som segrare efter att ha vunnit den avgörande sista matchen med 1-0.

Otrolig offensiva

Att Tampa har en dödlig offensiv är ingen underdrift, laget har gjort 58 mål i slutspelet på 18 spelade matcher. En stor bidragande orsak är återkomsten av Nikita Kucherov som bara gått poänglös i 4 av 18 matcher, totalt har ryssen gjort otroliga 27 poäng i slutspelet vilket gör honom till den bästa poängplockaren med råge. Vid sin sida har han bland annat Brayden Point som har gjort 14 mål. Kucherov och Point är inte Tampas enda hot. Bakom första kedjan hittar vi Alex Killorn som löst 8 mål i slutspelet, tillsammans med Cirelli och Stamkos utgör de ett stort offensivt hot som andra kedja. Likt Montreal har Tampa Bay bra bredd i sina kedjor och flera spelare som kan hota offensivt.

Special teams

Tampa Bay har under slutspelet smått galna 20 gjorda mål i powerplay på 53 försök, det utgör 34,5% av lagets alla mål i slutspelet. Det är kanske inte därför konstigt att Tampas första powerplayformation med Killorn, Point, Kucherov, Stamkos och Hedman också är slutspelets topp 5 bästa poängplockare. Över hälften av alla poäng spelarna gjort har kommit i just powerplay.

Slutsats och speltips

De två första matcherna i serien kommer att spelas i Amalie Arena i Tampa. Om Montreal vill ge sig själva chansen att komma segrande ur matchserien har de inte råd att åka hem till Kanada utan att ha vunnit åtminstone en av de två inledande matcherna. Montreal har under slutspelet beskrivits spela liknande hockey som New York Islanders, en defensivt fokuserad hockey med få utvisningar. Om Montreal likt Vegasserien lyckas stänga ner Tampas forwards och hålla sig borta från utvisningsbåset finns en god chans att laget från Kanada kan utropa sig till de slutgiltiga segrarna. Montreal har precis som Tampa varit väldigt stabila defensivt, bägge lagen har bara släppt in 37 mål vardera i slutspelet. Det är inte otänkbart att det kan bli en målsnål matchserie där varje mål blir ännu viktigare.

Min uppfattning är att vi kommer se en jämn och tuff matchserie där bägge lagen kommer vara stabila defensivt och varje mål kommer vara ytterst viktigt. I en sådan jämn matchserie tycker jag att oddset vi erbjuds på kanadensarna lockar.

Montreal Canadiens FT @ 3.95 hittar ni hos Snabbare 1,5/4 units






Montreal Canadiens FT (Spelstopp 2021-06-29 02:00) @ 3.95



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.