Speltips: Montreal blir en svår nöt att knäcka?

Marchessault vs Price
I natt börjar den andra av de två semifinalerna. På ena sidan står favoriterna att vinna Stanley Cup, Vegas Golden Knights, och på andra sidan den stora underdogen från Kanada, Montreal Canadiens. Jag tror dock att Montreal kan bli en betydligt svårare nöt att knäcka än vad spelbolagen anser.
Montreal går vidare (Spelstopp 2021-06-15 02:59) @ 5.25Montreal Canadiens

Montreal är ett knepigt lag, i perioder har man kört över allt och alla, för att sedan se ut som en trött slagpåse utan vilja och ork. Inför slutspelet var förhoppningarna på avancemang mot Toronto låga, man tvingades spel 25 matcher inom loppet av 43 dagar för att komma i kapp ett spelschema som blivit släpande. Man lyckades vinna första matchen mot Toronto men sedan föll man i tre raka och serien kändes över, Toronto skulle bara spela av Montreal och gå vidare. Händelseförloppet som följde kommer ge Toronto fansen mardrömmar långt framöver, Montreal lyckas kriga sig till en övertidsseger i femte och sjätte matchen för att sedan släcka Torontos drömmar om avancemang i sjunde och avgörande. Winnipeg Jets serien slutade innan den ens började, fyra raka vinster för Montreal och laget var vidare till semifinal. Laget från Quebec kommer alltså till semi med lång vila och utan att ha förlorat någon av de senaste sju matcherna man spelat.

Faktum är att Montreal inte legat under i en match sedan game 4 mot Toronto.

En stor anledning till lagets framgång är veteranmålvakten Carey Price som storspelat i slutspelet, en räddningsprocent på 93,5% vittnar om att Vegas kommer få något att bita i. Just veteranerna i Montreal har varit en snackis, fjärde kedjan med Armia - Staal - Perry har gjort det väldigt bra och löst åtta mål. De skapar ett hot offensivt som Montreal behöver då man under säsongen varit väldigt beroende av Toffoli och succéynglingen Suzuki för att skapa farliga chanser. Vegas gör dock rätt i att hålla ett extra öga på andra kedjan i Montreal med just Toffoli - Suzuki - Caufield, där Toffoli och Suzuki toppar interna poängligan på 10 respektive 8 poäng.

Vegas Golden Knights

Laget från ”Sin City" har sedan laget klev in i NHL, säsongen 2018, haft höga förväntningar på sig, man har gått till slutspel varje år och var i final 2018 men föll då mot Washington Capitals. Vegaslaget kommer senast från en fenomenal seger över årets favorittippade Colorado Avalanche där man lyckades vinna serien med 4–2 i matcher. Under hela säsongen har Vegas och Colorado varit lagen "att slå" för att kunna stå som Stanley Cupmästare.

Att Golden Knights är favoriter är knappast oväntat, laget har en väldigt komplett trupp med en grym backuppsättning, fina forwards och en storspelande Marc-Andre Fleury som vaktar kassen. Just backarna i Vegas är något som Montreal kommer behöva hålla ögonen på, både Shea Theodore och Alex Pietrangelo är väldigt poängfarliga och har bägge inlett slutspelet med 8 poäng vardera.

Målvaktsspelet

Det behöver göras en poäng av att målvakterna i bägge dessa lagen har varit makalöst bra, Price som tidigare nämnt 93,5% i räddningsprocent och Marc-Andre Fleury 92,3%. Den stora skillnaden är att Vegas tillskillnad från Montreal har Lehner att falla tillbaka på ifall något skulle hända med Fleury. Montreal har Jake Allen som andra målvakt, någon som inte är i närheten av Price nivå. Price är fortfarande så pass bra att han på egenhand ibland kan "stjäla" matcher åt Montreal. Viktigt att han håller sig hel. Det Montreal gjort bra under slutspelet är att trycka ut motståndarna mot sargerna och ge Price bra sikt vid skotten, en nyckelfaktor för att lyckas stå emot ett anstormande Vegas som kan etablera ett fruktansvärt högt tryck i offensiv zon och tvinga fram chanser.

Montreals sovande målskyttar

I ett Montreal som nu ställs inför sin absolut tuffaste uppgift under hela säsongen kommer det inte bara räcka med att veterankedjan och Toffoli/Suzuki gör jobbet. I skymundan av slutspelets framgång har Montreal målskyttar som ännu inte levererat, men om de vaknar till liv kan de göra all skillnad i världen. Gallagher såg förvisso piggare ut mot Jets än mot Maple Leafs, men om Montreal ska kunna slå Vegas behöver 29-åringen spela på toppen av sin förmåga. Han har dragits med skadeproblem men har en otroligt hög hösta nivå och har senaste tre säsongerna varit Montreals bästa målskytt. Josh Anderson inledde säsongen med att ösa in mål och tankarna gick direkt tillbaka till 2018/19 säsongen när han löste 27 mål för Columbus. Dessa två herrar kan skapa oreda i Vegas om de hittar en växel till att lägga i.

Slutsats och speltips

Montreal går in som stora underdogs mot ett mycket bra Vegas. Min uppfattning är att Montreal dock har bättre chanser än spelbolagen bedömer. Jag är enig med bolagen om att Vegas ska vara favoriter att vinna Stanley Cup, men Montreal är ett lag som under hela säsongen underskattats. Kan laget komma upp i den nivån man visat under slutet tror jag man kan göra resan till finalen väldigt mycket jämnare än oddset antyder. Jag har hittat två spel jag gillar.

Montreal går vidare @ 5.25 hos bet365 Insats: 1/4 units

Över 5.5 matcher @ 1.90 hos Unibet Insats: 2/4 units
Montreal går vidare (Spelstopp 2021-06-15 02:59) @ 5.25

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se