Speltips: EM 2021: Polen vs Slovakien - Lewandowski och co inleder starkt?

Robert Lewandowski
Har Slovakien någon som helst chans att ens plocka poäng i detta gruppspel? Upp till bevis redan i den första matchen.
Polen vinst (Spelstopp 2021-06-14 17:59) @ 1.85Vi rullar in på premiärdagen för det svenska landslaget i sommarens EM-turnering, men vi ska inte landa där. Istället ska vi ta oss an måndags andra match, den mellan Polen och Slovakien klockan 18:00. 15:00 får vi se Skottland mot Tjeckien innan sedan Sverige - Spanien rundar av måndagen. Vi tar en titt på Sverige gruppmotståndare.

Polen

Trots att Lewandowski står på topp som lagets stora stjärna så har det på förhand varit oroligt kring just forwardspositionen i Polen. Krystof Piatek och Arkadiusz Milik saknas bägge på grund av skador och det är givetvis tunga avbräck, men visst finns det värre positioner att sakna bredd på. Polen har likt exempelvis Kroatien en “sista dans med gänget” då många spelare med stor sannolikhet kommer att fasas ut under en generationsväxling. Utöver Lewandowski så är namn såsom Kamil Glim och Piotr Zieliński spelare med hög nivå, där den sistnämnda kommer från en stark vårsäsong med sitt Napoli i Italienska Serie A. Polens resa till EM såg ut på följande sätt:

Grupp G, tillsammans med: Österrike, Nordmakedonien, Slovenien, Israel och Lettland. Polen vann sin grupp efter att ha vunnit 8 matcher, spelade 1 oavgjord och förlorat 1. Totalt under dessa 10 matcher gjorde man 18 mål och släppte in 5. Robert Lewandowski gjorde 6 av 18 mål för Polen under gruppspelet.

Slovakien

Det kan inte ha undgått någon i Sverige att Slovakiens stora stjärna, lagkaptenen, Marek Hamsik tillhört IFK Göteborg under våren. Nu finns det frågetecken dels kring den fysiska statusen, men även om han ens kan starta. Slovakien har flertalet spelare ute i toppligorna i Europa där spelare som Lobotka (Napoli), Kucka (Parma), Dudak (Köln), Dubravka (Newcastle) och framförallt ligamästaren med sitt Inter Milan Skriniar. Det finns med andra ord en del kvalitet i den här truppen, men räcker den i ett EM-slutspel? Resan hit var minst sagt brokig:

Man inledde kvalspelet i grupp E där man kom 3a efter Kroatien, Wales och där Ungern och Azerbajdzjan kom efter i gruppspelet. Hur kommer det sig att man deltar i EM-slutspelet då? Jo, man tog sig hit via kvalspel i UEFA Nations League. Där slog man ut Irland i den sista avgörande matchen. En minst sagt brokig resa hit.

Analys och speltips

På förhand är det här en match som ska vara en stor skillnad lagen emellan. Polen har en betydligt starkare trupp, spelidé och formtoppar. Robert Lewandowski kommer som jag var inne på vara väldigt viktig, men det finns även andra spelare som kommer behöva kliva fram. Zielinski som offensiv mittfältare, Krychowiak som defensiv mittfältare, Bereszynski och Glik som defensiva pjäser och såklart målvakten Szczesny från Juventus. Det finns en betydligt starkare, röd tråd genom den polska truppen än det gör i den Slovakiska.

Här tror jag det inte blir någon större diskussion kring vem som står segrande efter 90 minuter. Slovakien är enligt mig tillsammans med möjligtvis Ungern det sämsta landslaget, något som kommer gynna Sverige, Polen och Spanien som tack vare detta bör få det betydligt enklare att nå slutspelet i denna turnering. Jag tror Polen, likt många favoriter, håller hela matchen ut här och spelar:

Polen att vinna till oddset 1,85 hos LeoVegas med 3/5 units.
Polen vinst (Spelstopp 2021-06-14 17:59) @ 1.85

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord