Speltips: IF Elfsborg vs IFK Norrköping - Kan något av lagen haka på i toppen av tabellen?

Antonio Colak och Leo Väisänen
Högt tempo att vänta på Borås Arena?
Över 9,5 hörnor (Spelstopp 2021-05-24 18:29) @ 1.76Efter den snöpliga förlusten på bloggspelet under lördagen och matchen mellan Östersund och Sirius så var det skönt att studsa tillbaka med en vinst igår. Djurgården la gasen i botten från början och spelet på DIF över 5,5 hörnor var klar redan innan domaren blåste för halvtidsvila. Nu går vi in på den sista matchdagen i allsvenskan innan EM-uppehållet och då har vi ett sista spel att vända blickarna på. Matchen vi kommer fokusera på är mötet mellan Thelin och Norling på Borås Arena. Elfsborg - Norrköping står på agendan.

IF Elfsborg

Det blev ytterligare en förlust för Thelins mannar nere i Malmö då matchen slutade 2-1. Jag väljer att formulera det som ytterligare då man nu redan har fler förluster denna allsvenska säsong än vad man hade under hela fjolåret. För den som läst och följt mina inlägg tidigare så har jag varit inne på att detta inte är något konstigt. Truppen håller inte riktigt samma höjd och spets den här säsongen samtidigt som man haft tunga skador på nyckelspelare. Okumu var tillbaka från start senast och är en tongivande spelare för Elfsborgs försvarsspel samt uppspel i den offensiva delen. Alm är fortsatt borta samtidigt som mittfältsmotorn Simon Olsson också är fortsatt på skadelistan. Kan Elfsborg rycka upp sig och haka på i toppen av tabellen trots att truppläget inte är det bästa? Man har presterat på följande sätt under de 5 senaste matcherna:

  • AIK - IF Elfsborg 1-0
  • IF Elfsborg - Kalmar FF 2-2
  • IK Sirius - IF Elfsborg 0-2
  • IF Elfsborg - Halmstads BK 2-3
  • Malmö FF - IF Elfsborg 2-1

IFK Norrköping

Efter en uppåttrend för Rikard Norling och hans IFK Norrköping så har formen avttagit. Ett oavgjort resultat hemma mot Degerfors följdes upp med en förlust borta mot Varberg med 2-1. En insats som var allt annat än imponerande. Nu ska man försöka avsluta vårsäsongen med att ta tre poäng och därmed ligga 3 poäng efter Malmö och Djurgården i toppen av tabellen. Detta kan också bli den sista matchen för Sead Haksabanovic som ryktas lämna för ryska Rubin Kazan under EM-uppehållet. Klarar man av att studsa tillbaka direkt här efter förlusten senast? IFK Norrköping senaste 5 matcher ser ut på detta sätt:

  • IFK Norrköping - Halmstads BK 2-1
  • Örebro SK - IFK Norrköping 0-3
  • IFK Norrköping - AIK 2-0
  • IFK Norrköping - Degerfors IF 1-1
  • Varbergs BoIS - IFK Norrköping 2-1

Analys och speltips

Sista matchen innan uppehållet, sista matchen för vissa spelare i Allsvenskan för den här gången. Norrköpings tapp av Sead Haksabanovic kommer vara mer än kännbart. Pengarna kommer rulla in, men kvaliteten kommer bli svår att ersätta. För Rikard Norling och hans "Peking" blir den här matchen viktig ur ett antal perspektiv. För det första ska man bryta den negativa trend man hamnat i de 2 senaste matcherna, spelare som varit skadade ska spelas in och man behöver hitta fler vägar fram än att förlita sig på att Adegbenro ska vara starkast på de inlägg man mottar in i offensivt straffområde.

För Elfsborgs del så ligger man i ett liknande läge som sin motståndare. Är uppsnackade Okumu kvar efter EM-uppehållet? Kan Thelin coacha sitt lag till en betydelsefull seger och är man ett topplag även i år? Det är med andra ord en match som på förhand väger tungt och har en hel del på spel. Det tror jag också kommer bli tydligt i matchen, på ett positivt sätt. Bägge lagen tycker om att ställa om högt upp i banan och pressa sin motståndare högt upp i banan. Det kommer leda till att matchen bör innehålla en del misstag, målchanser och framförallt hörnor. Det är två av seriens mest "hörnstarka" lag som möts och det ligger till grund för hur man spelar sin fotboll. Jag väljer därför att spela:

Över 9,5 hörnor till oddset 1,76 hos Pinnacle med 3/5 units.
Över 9,5 hörnor (Spelstopp 2021-05-24 18:29) @ 1.76

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord