Speltips: Östersunds FK vs IK Sirius - Två formsvaga lag jagar nya mål

Patrick Kpozo
Kan det bli målrikt uppe i Östersunds när bägge lagen vill skapa en positiv trend inför uppehållet?
Båda lagen gör mål (Spelstopp 2021-05-22 17:29) @ 1.70Det blev en relativt ensidig matchbild mellan Malmö och Elfsborg som jag var inne på i torsdags när MFF -0,75 rekades ut. 2-1 slutade däremot matchen och det blev “bara” halvvinst på spelet. Surt, men inte orimligt. Under lördagen spelas det två allsvenska matcher, 15:00 AIK - Mjällby och senare 17:30 mötet mellan Östersund och Sirius. Vi ska ta oss an den sistnämnda matchen och gå in på djupet kring ett Sirius som möjligtvis spelat ihop fler poäng än vad man egentligen förtjänar.

Östersunds FK

Det blev en förlust hemma mot AIK efter en något svag första halvlek i matchen. Att ligga under med 0-2 efter 45 minuter är ett tufft resultat att vända i den andra halvleken, oavsett motstånd. Nu har man sedan de två imponerande öppningsmatcherna av säsongen inte lyckats få någon större utdelning. 4 raka förluster, placerade näst sist i tabellen och en skadeproblematik som gjort att den redan tunna truppen tvingas till rotation. Kan man rycka upp sig hemma mot Sirius? ÖFKs 5 senaste matcher:

  • Malmö FF - Östersunds FK 1-1
  • Östersunds FK - Varbergs BoIS 1-2
  • Mjällby AIF - Östersunds FK 1-0
  • Djurgårdens IF - Östersunds FK 2-0
  • Östersunds FK - AIK 1-2

IK Sirius

Likt dagens motståndare började Sirius säsongen på ett någorlunda imponerande sett. Man har 9 poäng på de inledande matcherna men har inte lyckats att vinna på 4 raka matcher. Det mest intressanta är att man “bara” hållit nollan i Allsvenskan i 1 av 7 matcher den här säsongen. Det var en statistik som inte skiljer sig särskilt mycket från Henrik Rydströms Sirius men som då levde på att göra fler mål än sin motståndare. Finns den skickligheten kvar? Kouakou är åtminstone i fin form och gjorde två mål senast borta mot sin förra klubb IFK Göteborg. Sirius senaste 5 matcher ser ut på följande sätt:

  • BK Häcken - IK Sirius 1-2
  • IK Sirius - Kalmar FF 1-1
  • Hammarby IF - IK Sirius 3-2
  • IK Sirius - IF Elfsborg 0-2
  • IFK Göteborg - IK Sirius 2-2

Analys och speltips

Det här är inte den matchen som från medias håll kommer få mest utrymme, det säger sig nästan självt. Det betyder dock inte att det finns en hel del intressanta punkter att kort analysera. Det är som tidigare nämnt två lag som inte presterat på sin högsta nivå de senaste matcherna och som därmed också haft det svårt att avancera i tabellen. Det kan med andra ord bli en match där bägge lagen vill ta ett tydligt kommando och tidigt försöka dominera och sätta sin prägel på matchbilden. Bägge lagen har också enligt mig haft svårt att lyckas spela ut sin idé under matchens alla minuter.

Ordet desperation känns lite väl överdrivet i den unga serien men det kan bli tydligt här vilket av lagen som kan förvänta sig en tuff höst vid en dålig prestation idag. Med tanke på att lagen inte har allt för svårt att skapa målchanser men är minst lika dåliga på att täppa till bakåt så väljer jag i kombination med formläget att investera mina pengar i ett målspel.

Båda lagen gör mål, till oddset 1,70 hos bet365 med 3/5 units.
Båda lagen gör mål (Spelstopp 2021-05-22 17:29) @ 1.70

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord