Speltips: Inför slutspelet i Championship

Wembley
Vilket lag tar den tredje och sista Premier League-platsen? Det står mellan Brentford, Swansea City, Barnsley och Bournemouth.
To Win The Playoffs: Brentford (Spelstopp 2021-05-29 16:00) @ 2.70



Norwich City och Watford slutade etta och tvåa i Championship och är tack vare det redan klara för uppflyttning till Premier League.
Wycombe Wanderers, Rotherham United och Sheffield Wednesday är redan klara för nedflyttning till League One. Vad som inte är klart är vilket lag som kniper den tredje och sista Premier League-platsen. Det står mellan Londonlaget Brentford, Walesklubben Swansea City, Yorkshiregänget Barnsley och sydkustlaget Bournemouth.

Datum Match
Måndag 17:e maj Bournemouth - Brentford
Måndag 17:e maj Barnsley - Swansea City
Lördag 22:a maj Brentford - Bournemouth
Lördag 22:a maj Swansea City - Barnsley
Lördag 29:e maj Final på Wembley

Håll koll på matcher och odds från Championship här!

Form

Brentford avslutade den ordinarie säsongen riktigt stark och tog 13 poäng från de fem sista matcherna (gjorde 8 mål och släppte in 1 mål på dessa matcher).
Brentford var också ett av lagen i ligan som skapade flest avslut på mål släppte till minst antal avslut på mål mot sig under säsongsavslutningen.

Swansea City var det lag av de fyra slutspelslagen som spelade ihop minst antal poäng (5) de fem sista matcherna (man gjorde 6 mål och släppte in 8 mål på dessa matcher).
Swansea är rent av ett av lagen som skapat allra minst antal avslut på mål i hela ligan under de senaste veckorna och man har dessutom släppt till fler avslut på mål mot sig än genomsnittet för ligan under samma period.

Barnsley har spelat ihop 7 poäng på de fem sista matcherna och har på dessa matcher gjort 4 mål och släppt in 6 mål.
Barnsley är dock ett av de fyra lagen som skapat allra flest avslut på mål räknat på de fyra avslutande ligamatcherna och man har även släppt till något färre avslut på mål mot sig än genomsnittet i ligan under dessa matcher.

Bournemouth har knåpat ihop 7 poäng under de avslutande fem matcherna i grundspelet och har gjort 7 mål och släppt in 6 mål på dessa matcher.
Bournemouth är emellertid ett av lagen som skapat allra minst antal avslut på mål i hela ligan under de senaste veckorna och man har dessutom släppt till fler avslut på mål mot sig än genomsnittet för ligan under samma period.

Läget i trupperna

Brentford har sedan ett par månader försvararna Henrik Dalsgaard och Rico Henry samt mittfältaren Josh Dasilva på skadelistan. Christian Nørgaard har dock kommit tillbaka efter sin skada och har varit ordinarie i defensiven sedan dess.
Thomas Frank brukar ändra om lite i startelvorna för att ge speltid åt den talang som finns i Brentford, så har han gjort även under säsongsavslutningen.

Swansea City har endast frågetecken för offensivt viktiga Andre Ayew som missat två av de fem senaste matcherna men spelade 64 minuter i sista matchen mot Watford.
Steve Cooper har gjort en del ändringar i startelvorna de senaste veckorna, dels p g a småskador men kanske även för att ge välbehövlig vila efter en lång säsong.

Barnsley har inga skadebekymmer förutom långtidsskadade Herbie Kane.
Valérien Ismaël har gjort ytterst få ändringar i startelvorna under de avslutande omgångarna och verkar satsa på en trygg och säker paketlösning.

Bournemouth har också bara en långtidsskada på Lewis Cook som oroar inför slutspelet.
Jonathan Woodgate gjorde en mängd ändringar i startelvan efter förlusten mot Brentford den 24:e april. Till sista seriematchen fick den 'bästa' elvan dock nytt förtroende men Stoke City kunde ganska bekvämt vinna den matchen.

Resultat mot övriga topp-6-lag

Hur har de olika lagen stått upp mot övriga topplag i Championship under säsongen som gått?

Brentford har tagit näst flest poäng mot topp-6-lagen under ordinarie säsong och man har också en positiv målskillnad. Brentford har också den bästa avslut-på-mål-differensen mot övriga topplag och har framförallt starka bortamatcher mot Barnsley, Bournemouth and Swansea att ta med sig in i slutspelet.

Swansea City har gjort det helt okej mot övriga topplag och har sett starka ut på hemmaplan men oroväckande bleka ut på bortaplan.

Barnsley är det av topp-6-lagen som tagit minst antal poäng mot övriga topplag. Mest oroväckande är kanske det svaga facit på hemmaplan.

Bournemouth är det av topp-6-lagen som tagit flest poäng mot övriga topplag och man har framförallt sett starka ut på bortaplan.

Håll koll på matcher och odds från Championship här!

Slutsats & Speltips

Jag tycker att Brentford ser klart bäst ut när vi tar sikte på slutspelet i Championship. Man har haft bra form ända in på slutet av ordinarie serien, man har inga andra skador än de man dragits med i flera månader och man har sett starkast ut mot övriga topplag. Det är kanske inte lika mycket flärd och fyrverkeri som förra säsongen när man sportade Saïd Benrahma och Ollie Watkins, men jag tror att det rent av passar Brentford bättre att gå in i slutspel som en homogen och trygg enhet.
Speltips: To Win The Playoffs: Brentford.
Insatsen är 5/10 units.

Läs gärna mer om units och konsten att hantera din spelkassa.






To Win The Playoffs: Brentford (Spelstopp 2021-05-29 16:00) @ 2.70



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.