Speltips: Minst fyra kassar att vänta i finalseriens andra match?

Fredrik Karlström
Det är dags för match två i SM-slutspelets finalserie mellan Växjö och Rögle. Växjö har kommandot efter en seger hemma i Vida Arena under lördagseftermiddagen och under måndagskvällen väntar en ny fight i Lakers hemmaborg. 2-1 blev segersiffrorna senast i en match som Växjö till stor del kontrollerade. Kan vi få en öppnare och målgladare tillställning under måndagskvällen?
Över 4.0 Mål (Spelstopp 2021-05-03 20:00) @ 1.64



Växjös puckinnehav nyckeln till seger i match ett

Match nummer ett slutade alltså med Växjö-seger med siffrorna 2-1 efter att Pontus Holmberg avgjort drygt tio minuter in i den tredje perioden.

Nyckeln till Växjös seger var det stora puckinnehavet och kontrollen över matchen man fick tack vare det. Rögle hade kommandot i den första perioden, och vann skotten med totalt 8-2, men tappade sedan initiativet i samband med Växjös ledningsmål.

Rögleforwarden Anton Bengtsson poängterade detta inför den andra matchen som spelas ikväll, och menar att Växjö gärna vill hålla i pucken och kontrollera spelet och Rögle tillät dem göra det, och att initiativet och matchen genom det förlorades.

I den andra och den tredje perioden var sedan Växjö Lakers bäst och förde spelet, men trots både ledning och spelövertag lyckades Rögle hitta en kvittering sen in i perioden då den tyske försvarsspelaren Moritz Seider styrde in en studsande puck som Eric Gelinas avfyrat. Med tio minuter kvar av den tredje perioden kom sedan det avgörande målet från Växjös Pontus Holmberg efter ett vackert anfall:

?s=20

Fortsatt ställningskrig eller öppnare tillställning i match två?

Första matchen präglades lite av ett ställningskrig där inget av laget ville ge bort särskilt mycket yta eller chanser till motståndarlaget. Det saknades, trots matchens tighta karaktär, inte målchanser för något av lagen även om vi under säsongen sett klart mer underhållande matcher. Förväntade mål handlade för både Rögle och Växjö runt 2 mål.

Slutsats och speltips

Det är troligt att Rögle ikväll inte kommer tillåta Växjö föra så pass mycket av spelet som de fick i den första matchen. Hårdare press för att tvinga Växjö till förhastade beslut och misstag är ett måste för att själva kunna ta tag i taktpinnen. Man vill fortsätta i den takt som man inledde matchen i, med ett spelövertag och med att trycka puckar mot Erik Källgren i Växjö-kassen.

Jag tror att vi i och med en hårdare press från Rögle kan få se en öppen matchbild. Mattias Sjögren, Rögle-kaptenen, menade också att hans lag var alldeles för ineffektiva senast och att skärpan bör vara bättre i match två om man ska ha chans att välta Växjö.

Minst fyra mål i matchen, och pengarna tillbaka om det är exakt fyra efter sextio minuter, tycker jag är ett bra spel till 1.64 i odds. Spelet hittas hos MrGreen.






Över 4.0 Mål (Spelstopp 2021-05-03 20:00) @ 1.64



Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt